English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 October 2015, 19:53   #1
drlynch
 
Posts: n/a
Sound strange problem with Car-Vup

Hello and thanks for reading this message:

I have a very simple question, which can not find solution.

When I emulate the game Car-Vup in WinUAE, some sounds are not heard and others sound like distorted.

For example, when "Oh, oh .. Turbo!" is heard, this sound sounds bad/horrible, totally distorted.
Another example is the character who appears in every scene of the game, it does a pretty funny sound every time the car passes beside it. That sound does not sound.

Add two videos on Youtube. The first is the original directly on the Amiga:
[ Show youtube player ]
The second video, emulated with WINUAE:
[ Show youtube player ]
(example sound "Turbo" in 2:57): [ Show youtube player ]

I tried on two different computers and I modified the sound options several times, but the problem continues.

Does anyone know if it is a failure of the ROM, or if WinUAE is unable to properly emulate the sound of this game ?.

Greetings and thank you.
 
AdSense AdSense  
Old 11 October 2015, 19:57   #2
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,677
Quote:
Originally Posted by drlynch View Post
The second video, emulated with WINUAE:
[ Show youtube player ]
(example sound "Turbo" in 2:57): [ Show youtube player ]
That is not the same game, it's a special coverdisk version. Evidently it has different sounds.
Also first version seems emulated too.
I get no problems on this game as you describe.
Akira is offline  
Old 11 October 2015, 20:01   #3
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,533
"strefa emulacji" = "emulation zone"
s2325 is offline  
Old 11 October 2015, 22:13   #4
drlynch
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
That is not the same game, it's a special coverdisk version. Evidently it has different sounds.
Also first version seems emulated too.
I get no problems on this game as you describe.
Thanks, Akira. I'll try to find another ROM.
At least now I have the security that is no configuration problem.

Thank you so much for everything
 
Old 12 October 2015, 16:40   #5
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,677
The Amiga doesn't use cartridges, so a "ROM" is not an accurate description.
With this I will also say that a "bad dump" would definitely NOT make such issues, it's not like a ROM.

So It IS probably a configuration error on your part.

But you posted no Winuae log file or anything to look at, not even a description of the configuration you are using, so nobody can help you. So if you want help please describe or post your config here and a winuae log file.
Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car-Vup clones? s2325 Retrogaming General Discussion 14 03 August 2016 18:28
[Found: Car-Vup] Platformer game with a Car. Jacekbn Looking for a game name ? 0 29 January 2010 03:43
WHDLoad Car-vup install pantheman support.Games 2 20 October 2008 14:45
[Found: Car-Vup] Little car / devil game stainy Looking for a game name ? 4 22 April 2008 13:44
strange sound behaviour in 0.8.27 Domenico support.WinUAE 8 13 October 2006 11:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24645 seconds with 11 queries