English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 01 October 2015, 21:24   #341
BertieWooster
Registered User

 
Join Date: Sep 2015
Location: Exeter
Posts: 17
That would explain it - that wasn't mentioned anywhere. Thanks.
BertieWooster is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 October 2015, 17:59   #342
Delbhoy79
Registered User

Delbhoy79's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Chandlers Ford, UK
Posts: 36
I'm having a couple of problems with mine when certain games are loaded. I'm kinda new to the Amiga scene so from these videos would this need the timing fix?

It does it on anything with mouse control and even a few non-mouse games. Bubba-Stix, Turrican, Zool (aga version).

[ Show youtube player ]
[ Show youtube player ]

Amiga 1200, ACA1221, 28mhz, 64mb ram, WHDLoad 18.1, WB Classic Lite, 3.0 roms.

Last edited by Delbhoy79; 04 October 2015 at 18:50. Reason: Added more info.
Delbhoy79 is offline  
Old 04 October 2015, 23:49   #343
bubbob42
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Aachen, Germany
Posts: 362
Looks like it is sprite corruption - of the mousepointer sprite.
bubbob42 is offline  
Old 05 October 2015, 02:42   #344
SKOLMAN_MWS
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Poland
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by Kehil View Post
It's a very soft and tender rabbit ofkz.
In the original on AGA graphics are better.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ror2_1.PNG
Views:	243
Size:	8.9 KB
ID:	45706   Click image for larger version

Name:	ror2_2.PNG
Views:	248
Size:	9.0 KB
ID:	45707  
SKOLMAN_MWS is offline  
Old 06 October 2015, 21:24   #345
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Just ordered mine, let the fun times begin
Arnie is offline  
Old 08 October 2015, 15:48   #346
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Received mine today...yay

question:

does -setc0mem work at all?

I get an error "-setc0mem not recognised".

I know setchip & setfast don't work for the 1221 (maybe that's why setc0mem isn't working).

I've successfully used maprom to boot a kick1.3.rom and wanted to see if I could emulate the A500 ram config also.

Anyway, very pleased with the card, speeds up the A1200 no end.
Arnie is offline  
Old 08 October 2015, 21:47   #347
Schoenfeld
electricky.
 
Join Date: Jun 2010
Location: out in the wild
Posts: 1,238
1MByte memory in $00c0.0000 is always active on almost all my accelerators. The ACAtune parameter you're talking about was only valid on the ACA1230, which had the capability to switch this area on/off. However, since there is simply no drawback having that chunk of memory, but lots of advantages (like software *expecting* memory there), that mem is always active on recent accelerators.

A500 "emulation" may be possible, but please note that the original A500 has "ranger mem" in that area. That means: It's not possible to display gfx from that mem, but it's as slow as chipmem. This is a property that the ACA1221 cannot emulate.

Jens
Schoenfeld is offline  
Old 18 October 2015, 00:25   #348
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 45
Posts: 1,088
Anyone having a problem with RED screen on a reboot? Red screen goes away after a few seconds. Read it might be due to MAPROM or something, or with KS ROM chips. But the ROMS are fine and it doesn't do that when ACA1221 is removed. I will test to see if it does this with MAPROM disabled...
TjLaZer is online now  
Old 18 October 2015, 12:25   #349
TenLeftFingers
Registered User

TenLeftFingers's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ireland
Age: 38
Posts: 782
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Anyone having a problem with RED screen on a reboot? Red screen goes away after a few seconds. Read it might be due to MAPROM or something, or with KS ROM chips. But the ROMS are fine and it doesn't do that when ACA1221 is removed. I will test to see if it does this with MAPROM disabled...
Yes, I get it for a few seconds on boot. I'm not sure if it's regular or intermittent. Haven't had a chance to look into it yet although workbench seems to run fine as do two games I tried with it.

Funny, because the 123* card I tried didn't work at all on my board, I thought I'd need the timing fix for this too.
TenLeftFingers is offline  
Old 18 October 2015, 16:34   #350
bubbob42
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Aachen, Germany
Posts: 362
the red screen is an artefact that surfaces from time to time with the 1221. It has nothing to do with map rom and should not be a problem for daily use, since the machine simply continues booting.

Take it as an Easter egg
bubbob42 is offline  
Old 18 October 2015, 18:06   #351
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 45
Posts: 1,088
Did a bunch of testing and yes disabling the mapROM did not fix the issue. Tested It with a Blizzard 1230 Mark IV and no red screen.
TjLaZer is online now  
Old 18 October 2015, 21:42   #352
TenLeftFingers
Registered User

TenLeftFingers's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ireland
Age: 38
Posts: 782
Quote:
Originally Posted by bubbob42 View Post
the red screen is an artefact that surfaces from time to time with the 1221. It has nothing to do with map rom and should not be a problem for daily use, since the machine simply continues booting.

Take it as an Easter egg
Egg-zactly Or in my case, I just turn on the Amiga before the monitor.
TenLeftFingers is offline  
Old 18 October 2015, 23:15   #353
Sir_Lucas
Registered User

Sir_Lucas's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Norwich, UK
Posts: 443
@TenLeftFingers
So, you've finally got the turbo board if I understand correctly. If so, congratulation mate
Drop me a line on my email and share your impressions
Sir_Lucas is offline  
Old 19 October 2015, 17:50   #354
TenLeftFingers
Registered User

TenLeftFingers's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ireland
Age: 38
Posts: 782
@Sir_Lucas, I sure will. Once I get to spend some decent time with it or overclock it. So far, it's just been the kids using it.

I can say that I haven't needed the timing fix. Maybe that's because the clock speed is so close to native. I might encounter issues when I overclock. But for now, it's an nice ram upgrade allowing me to do much more with workbench and the games seem to run fine.
TenLeftFingers is offline  
Old 20 October 2015, 01:43   #355
Smakar
Amiga Fan in Phoenix
Smakar's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Phoenix, AZ USA
Age: 59
Posts: 60
I have a question for Jens (or anyone else who may know). For some reason, ACATune does not recognize any of my accelerator cards (ACA1220, ACA1221, and ACA1233) connected to my ACA500. Note that the cards themselves work great (verified via SYSINFO) - it's just bugging me that they are not recognized, and I haven't found anyone else with this issue. For a while, I could not add my license to the ACA1221 because my A1200 keyboard was broken (just received a replacement today - YAY). I should explain - since the ACA1221 is not recognized on my A500 with the ACA500, I temporarily put it on my A1200 where it IS recognized by ACATune.

Any ideas would be greatly appreciated!
Stevan
Smakar is offline  
Old 20 October 2015, 09:28   #356
CrashMidnick
Registered User
CrashMidnick's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: FRANCE
Posts: 185
ACA500 needs an update to use ACAtune (at least for ACA1221), I hope that Jens will release it soon.
CrashMidnick is offline  
Old 20 October 2015, 11:19   #357
Schoenfeld
electricky.
 
Join Date: Jun 2010
Location: out in the wild
Posts: 1,238
ACAtune is not required on the ACA500. All settings that ACAtune makes on an A1200 are done by the ACA500 flash. No need to use ACAtune at all, so it's not just "expected behaviour", but "intended behaviour". No need for a software update of ACAtune.

I need to work through a few other jobs before I can get back to the AC500+ACA1221 issue. Hopefully later this week. A solution is close.

Jens
Schoenfeld is offline  
Old 20 October 2015, 19:46   #358
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 45
Posts: 1,088
Introducing ACA 1221 Low Cost Accelerator At AmigaKit.com

Jens, any feedback on the red screen issue some of us are having with our A1200s?
TjLaZer is online now  
Old 20 October 2015, 21:59   #359
Schoenfeld
electricky.
 
Join Date: Jun 2010
Location: out in the wild
Posts: 1,238
Quote:
Originally Posted by TjLaZer View Post
Jens, any feedback on the red screen issue some of us are having with our A1200s?
No need for extra feedback, as it's not an issue, it's something you see or you don't see, but it doesn't keep the card from working. That's all that counts.

Jens
Schoenfeld is offline  
Old 20 October 2015, 23:00   #360
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 45
Posts: 1,088
Introducing ACA 1221 Low Cost Accelerator At AmigaKit.com

Ok good that is good news. Because as you very well know when you look up the red screen symptom you get some negative feedback, causing you to oddly press down on your Kickstart ROM chips hoping the issue goes away
TjLaZer is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A new, low-cost CD32 Expansion? Rebel-CD32 Hardware mods 271 12 September 2017 22:03
low cost pcb production emufan support.Hardware 3 09 August 2013 18:03
2x New Low Cost Turbo Card for A600 "Fria" venox Amiga scene 80 14 November 2012 11:38
Super Low Cost Amiga CF Card Reader AmigaMAD75 support.Hardware 5 26 January 2010 18:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20872 seconds with 12 queries