English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 24 March 2015, 18:46   #21
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
@FOL

Do you run IDEfix before the CD32 Emulator program loads.. ?
I tried to install IDEfix on my system but it did have some problems. So I removed it.
The point is I don't want to install the CD32 Emulator on my hard drive, I prefer floppy disk booting it. So, can I use atapi.device for my CD rom drive without running IDEfix ?
If not, could I make a CD32 Emulator boot floppy which runs IDEfix first ? Guess it will have trouble to have enough save space .. :-)

@OldBOy

Many thanks for the information. However, I did know 68040 and 68060 may have some kind of problems. I'll have to try the MuLib package. (if all those files will fit on my boot floppy :-D )

Hey, any 68040/68060 users there trying to play some CD32 games ?

Last edited by macce2; 24 March 2015 at 18:55.
macce2 is offline  
AdSense AdSense  
Old 24 March 2015, 19:31   #22
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,568
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by macce2 View Post
@FOL

Do you run IDEfix before the CD32 Emulator program loads.. ?
I tried to install IDEfix on my system but it did have some problems. So I removed it.
The point is I don't want to install the CD32 Emulator on my hard drive, I prefer floppy disk booting it. So, can I use atapi.device for my CD rom drive without running IDEfix ?
If not, could I make a CD32 Emulator boot floppy which runs IDEfix first ? Guess it will have trouble to have enough save space .. :-)

@OldBOy

Many thanks for the information. However, I did know 68040 and 68060 may have some kind of problems. I'll have to try the MuLib package. (if all those files will fit on my boot floppy :-D )

Hey, any 68040/68060 users there trying to play some CD32 games ?
You dont need to run IDEFIX, just put atapi.device and CD0 from dosdrivers drawer on to the floppy in same drawers.
FOL is offline  
Old 14 July 2015, 21:12   #23
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
I just bought a Boomerang CD32 Pad, to play those CD32 games I have. I'm having srange kind of problems with quite a many CD32 game. Typically, I boot from the Emulator floppy and the game loads ok. It seems to work, but it freezes/hangs up when loading a new level, for example. This happens with Zool 2 , for example. The game loads ok and seems to work perfectly, I complete first stage 1.1, Then, after pressing fire on "get ready area 1.2" screen, the screen turns black and nothing happens. I guess the CD rom drive should "spin up" at that moment; could this be a hardware issue ..?! :-o
As I mentioned, I have found some kind of symmetry/similarity on these game freezings, I think it does to have something with the CD rom drive "ignition". :-o
I 'm using A4000D with os 3.9 installed, and have an LG CDRW drive. It's connected to the internal IDE bus, as is my hardrive. I'm wondering if I'd be better off with a SCSI CD drive, regarding CD32 emulation..?! Any ideas /experiences ??! :-)
macce2 is offline  
Old 15 July 2015, 19:06   #24
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 42
Posts: 854
Ok, now I got Zool 2 to work, for a single game ;-)
That is, I played succesfully to stage 1.3 (Paper plains?!), and after Highscore table
the screen became black and everything freezed, expect for the cd audio track.... :-D
Btw, Zool 1 seemed to work ok.
Chaos Engine and Speedball 2 not working, heeelpp! :-D (someone there with good tips?)
macce2 is offline  
Old 06 October 2015, 22:12   #25
coope1999
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: UK
Posts: 95
Hi,

Sorry to hijack the htread but I'm having similar issues getting the CD32 boot floppy from Surf Squirrel to work. I've created the disk and pointed CD0 to my CD drive (I think) but the CD32Boot disk just loads into wb...How do I actually play CD32 disks with it?

Thanks,

Craig
coope1999 is offline  
Old 06 October 2015, 23:48   #26
coope1999
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: UK
Posts: 95
Nevermind..I needed to copy atapi.device into DEVS on the floppy.

Wow, finalyl got most things to work now....Still a few that don't
coope1999 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CD32 Optimum settings - Sound - Display how support.WinUAE 26 16 August 2007 23:37
Emulator settings- bug? [no sound with GameBase Amiga v1.4] Qun Mang project.MAGE 5 20 June 2007 17:08
What's this CD32 emulator? Akira Amiga scene 1 09 March 2003 23:57
CD32 Emulator Big-Byte Amiga scene 2 08 January 2002 14:21
CD32 Emulator? Doozy Amiga scene 0 20 November 2001 16:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18060 seconds with 11 queries