English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Demos

 
 
Thread Tools
Old 10 February 2015, 10:32   #1
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 32
Floppy disk Stellar - Darkroom : Amiga 1230 ?

Hi guys,

I can't get this 40k Intro to work on my Amiga 1200 - ACA1231 - Indivision MKII (Intro launches but effects are odd and no music. Sometimes it GURU Meds).

[ Show youtube player ]

I searched the whole Forum for an answer without success yet. Anyone of you knows this issue, or a way to make it work ?

Thanks by advance

Rod
rodpulsar is offline  
AdSense AdSense  
Old 10 February 2015, 16:19   #2
hooverphonique
ex. demoscener "Bigmama"
 
Join Date: Jun 2012
Location: Fyn / Denmark
Posts: 694
try using a tool such as EmbedderII, degrader, tude, etc..
hooverphonique is offline  
Old 10 February 2015, 22:42   #3
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,017
I've never been able to get this to run correctly on my 68030 either (a Blizzard 1230-IV), no matter how much I degrade the system.

The only thing that works is to turn the accelerator board off completely.
Leffmann is offline  
Old 10 February 2015, 23:20   #4
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,522
Wasn't the source code released for that intro?
Galahad/FLT is offline  
Old 11 February 2015, 10:05   #5
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 32
That's what I thought, too bad :/

This intro reminds me a lot of good memories, it has such an ambient feeling !
A few weeks ago I was listening to an old album of "Future Sound of London" and discovered that the Stellar - Darkroom beat sample came from "Papua New Guinea".

No wonder I like both so much
rodpulsar is offline  
Old 11 February 2015, 11:33   #6
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 803
Quote:
Originally Posted by Leffmann View Post
I've never been able to get this to run correctly on my 68030 either (a Blizzard 1230-IV), no matter how much I degrade the system.

The only thing that works is to turn the accelerator board off completely.
I had a Blizzard 1230-IV (50Mhz) with 2MB Fast RAM - Darkroom was one of my favourite demos and ran fine on there in Kickstart 3.0, but not from WB, just CLI (no startup-sequence boot).

I remember it well, I used to play lots of 40k demos to my son when he was little, and that was his second favourite after Iltis.

D.
Dunny is offline  
Old 11 February 2015, 13:52   #7
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 32
Thx Dunny, I'm gonna test that right now
rodpulsar is offline  
Old 11 February 2015, 22:37   #8
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,017
Quote:
Originally Posted by Dunny View Post
I had a Blizzard 1230-IV (50Mhz) with 2MB Fast RAM - Darkroom was one of my favourite demos and ran fine on there in Kickstart 3.0, but not from WB, just CLI (no startup-sequence boot).

I remember it well, I used to play lots of 40k demos to my son when he was little, and that was his second favourite after Iltis.

D.
I have exactly the same system, and I've tried all of this, of course. Set OCS chipset in early startup menu, disabled caches, booted without startup-sequence, etc.

But the source code is around like Galahad says, so maybe there's a fixed version of the intro somewhere, too.
Leffmann is offline  
Old 11 February 2015, 22:54   #9
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 32
omg it works ! I started directly in CLI, and I have been able to launch the Intro without any problem !

Thx a lot Dunny !!
rodpulsar is offline  
Old 11 February 2015, 23:01   #10
Dunny
Registered User

Dunny's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scunthorpe/United Kingdom
Posts: 803
No probs! I was a BIG fan of 40k productions back in the day, and am currently looking for archives of them to run again... They're not easy to find now, at least not in disk-sized packages...

D.
Dunny is offline  
Old 11 February 2015, 23:16   #11
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,017
rodpulsar, Where did you download the intro from? I've tried the copy on www.pouet.net, but it will not work on my 1230-IV no matter what I do.
Leffmann is offline  
Old 11 February 2015, 23:34   #12
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,523
Quote:
Originally Posted by Leffmann View Post
but it will not work on my 1230-IV no matter what I do.
Might be that your VBR is in fast memory, change it back to $0 (tools like TUDE allow that) and see if that helps.
StingRay is offline  
Old 12 February 2015, 07:25   #13
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 32
@Leffman : No idea exactly, I think I just typed "Amiga Darkroom Intro Download" into Google, and then took the 5 first clean download links. I have one named STELLAR-Darkroom, one Darkroom and one Darkroom.exe (not a valid exe in a Windows environment)

All of them 3 launch from the CLI @boot.
rodpulsar is offline  
Old 12 February 2015, 22:10   #14
Leffmann
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 2,017
Yep that was it, my vector base was in fastram. I was booting without startup-sequence and expected it to be at address 0, but forgot that my Kickstart is patched with MoveVBR.
Leffmann is offline  
Old 13 February 2015, 11:54   #15
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 32
Great news, now we are all able to watch this hypnotizing Intro. We should create a kind of "flash distant mob" : at a certain day, and a certain hour, all of us launch this intro on our systems
rodpulsar is offline  
Old 20 February 2015, 10:12   #16
Sir_Lucas
Registered User

Sir_Lucas's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Norwich, UK
Posts: 454
Fantastic intro. Way ahead of its times. How about a Whdload patch? It would solve all the problems.
Sir_Lucas is offline  
Old 20 February 2015, 12:44   #17
Genlock
BAA - Born Again Amigan

Genlock's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: UK
Posts: 84
Thanks for reminding me of this one, i found it at
https://www.scene.org/file.php?file=...kRoom&fileinfo

And it works on winuae 2.7.0 (WinUAE2200) at first it flashed a black screen with a small blue block moving from centre to right of the screen, then halted .when i checked my config it was set for 68040 I dropped it to 68020 and had the following settings :-
fpu 68881 , chipset cycle-exact, Kickstart rom 3.1 .
I then run it from shell from my Work:demos/ folder and all i can say is Brilliant !
thanks again guys for reminding me why i love the Amiga ..

Last edited by Genlock; 20 February 2015 at 12:47. Reason: my spelling sucks ^^
Genlock is offline  
Old 20 February 2015, 13:43   #18
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by Sir_Lucas View Post
How about a Whdload patch? It would solve all the problems.
Yes !!
rodpulsar is offline  
Old 20 February 2015, 16:13   #19
Sir_Lucas
Registered User

Sir_Lucas's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Norwich, UK
Posts: 454
@StingRay
Are there any chances of a Whdload patch?
Sir_Lucas is offline  
Old 20 February 2015, 17:51   #20
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,523
There sure is, I actually decided to make one when I noticed this very thread here. I'm currently quite busy at work hence there's not much motivation to do even more coding at home but I'll create a patch for this classic (one of my favorite 40k's ever, Dweezil == class!) in the near future.
StingRay is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stellar Empire / Escape DDNI request.Old Rare Games 10 16 March 2011 12:41
Stellar 7 mai HOL data problems 4 21 October 2009 21:25
Gift of the Gods by Stellar zxca request.Demos 7 13 July 2009 10:55
Mindflow by Stellar (want the music) J.Tramiel support.Demos 4 27 August 2008 22:38
[Found: Resolution 101] 3d game like Nova 9 / Stellar 7 on Pc Oracle9i Looking for a game name ? 4 14 May 2007 15:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.41433 seconds with 11 queries