English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 January 2015, 14:18   #1
TuKo
Apollo Team

TuKo's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Switzerland
Posts: 182
Joypad detection

Hi guys,

I'm using WinUAE 3.1.0b2 on Win8.1 Enterprise.

I'm using it to play old games and do some OS 3.9 experiments. To play games, I'm using a XBOX 360 Wireless Controller, which work without any problem.

If the gamepad is off (but receiver on) when starting WinUAE, WinUAE is naturally not seeing it and will by default switch to Keyboard. Is there a way to force WinUAE to keep the wireless controller as input so when I set gamepad on, I don't have to switch it manually in the GUI ?

Thanks In advance
TuKo is offline  
AdSense AdSense  
Old 11 January 2015, 14:27   #2
aZtOcKdOg
Registered User

aZtOcKdOg's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Emu Park / Australia
Posts: 24
I have just noticed this happening recently... it used to do exactly what you are hoping for (as long as it is saved as the default input in your config) but now it seems to default to keyboard if the gamepad isn't connected and doesn't automatically select it as the input device when connected/turned on.



Is it UAE or Windows I wonder? I have found a few quirks in general relating to gamepads in Windows lately.
aZtOcKdOg is offline  
Old 11 January 2015, 14:36   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
I am not sure if I designed it to "remember" old device but it should be possible to implement, at least if gameports panel has not been adjusted after loading config with "missing" pad.

As a workaround press first pad button to immediately insert in joystick port. (or second button to insert it in mouse port)
Toni Wilen is offline  
Old 21 January 2015, 16:57   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
Next 3.1 beta will "remember" Game Ports panel selected input device even if it is not available when config is loaded and will automatically insert it in original virtual joystick port when "missing" input device becomes available (inserted, powered on, whatever).

Custom configs/Input panel + missing input device is not (at least not yet) supported. It gets much more complex.
Toni Wilen is offline  
Old 23 January 2015, 14:56   #5
aZtOcKdOg
Registered User

aZtOcKdOg's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Emu Park / Australia
Posts: 24
Awesome thanks for the replies!
aZtOcKdOg is offline  
Old 10 March 2015, 10:16   #6
cybermat
GoalScoringSuperstarHero
 
Join Date: Jan 2008
Location: ITALY - Milan
Age: 37
Posts: 59
Hello Toni have one question. If i try to remap under Game Ports i got <custom mapping> selection. If i use frontend such as Gamebase i cannot use this layout after have closed it.
I also tried to save the configuration of WHDLOAD.uae in order to overwrite the default settings but with no luck.

Is it per design this "custom mapping" thing ? i remember that in the past i was able to change input settings keeping the original name of the input device...or maybe i'm wrong.



Thanks
cybermat is offline  
Old 14 March 2015, 15:12   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,542
Quote:
Originally Posted by cybermat View Post
Hello Toni have one question. If i try to remap under Game Ports i got <custom mapping> selection. If i use frontend such as Gamebase i cannot use this layout after have closed it.
I also tried to save the configuration of WHDLOAD.uae in order to overwrite the default settings but with no luck.

Is it per design this "custom mapping" thing ? i remember that in the past i was able to change input settings keeping the original name of the input device...or maybe i'm wrong.
If config works when you load it to winuae normally, then it is not my problem
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Joypad that's 100% compatible with CD32 Joypad? ancalimon Retrogaming General Discussion 26 15 September 2015 08:49
Better gamepad detection Maren request.UAE Wishlist 8 25 November 2009 18:03
rom detection sun68 support.WinUAE 11 13 November 2009 07:23
M.I.D.I. in detection bug GROSDAMS support.WinUAE 2 13 September 2008 01:05
Cloanto ROM detection alexh support.WinUAE 13 05 February 2007 11:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15878 seconds with 11 queries