English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 04 June 2015, 20:28   #301
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,520
I still can't duplicate. If nothing appears in the log, then it could be lost toccata interrupt or some AOS level weirdness. I don't consider this 3.1 showstopper.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
Old 04 June 2015, 22:56   #302
hrmes
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Athens Greece
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
I still can't duplicate. If nothing appears in the log, then it could be lost toccata interrupt or some AOS level weirdness. I don't consider this 3.1 showstopper.
A few times TuneNet wouldn't stop and would complete playing the song, so I guess It can be a quite unpredictable bug.
Very few times I could hear distortion like it was mentioned earlier in the thread.

In the end it isn't a showstopper as paula AHI mode is working fine.
I hope someone is working on a OS4 UAE AHI driver though...
hrmes is offline  
Old 06 June 2015, 08:51   #303
BlankVector
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Paris, France
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Thanks.

It is EmuTOS bug. (I don't see how it could have run on real hardware. Or perhaps it was broken in some later version?).

Supervisor stack original value from reset vector is not set to valid value, first exception (CPU test) will cause double fault, halting the CPU. (Previously it wasn't that carefully checked)
Certainly, this looks like a bug in EmuTOS for Amiga. I will fix that when possible.

Thanks to have made WinUAE more strict. It is my only means to test EmuTOS for Amiga.
BlankVector is offline  
Old 06 June 2015, 18:33   #304
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,520
Quote:
Originally Posted by hrmes View Post
A few times TuneNet wouldn't stop and would complete playing the song, so I guess It can be a quite unpredictable bug.
Very few times I could hear distortion like it was mentioned earlier in the thread.

In the end it isn't a showstopper as paula AHI mode is working fine.
Do you mean you only got problems under OS4? (=requires extra programs to install under OS4 = I am not going to bother)

Quote:
I hope someone is working on a OS4 UAE AHI driver though...
I am quite sure this is not true. Problem is not driver, problem is whole design of UAE expansions. None of them can work if m68k is emulated.
Toni Wilen is online now  
Old 06 June 2015, 21:33   #305
Romanujan
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Szczecin/Poland
Posts: 171
I wonder why Hyperion Entertainment sits quiet about the UAE integration - they must have noticed OS 4 Classic sale increase after adding PPC support to the emulator. Some kind of 'paraemulated' environment (http://en.wikipedia.org/wiki/Paravirtualization) could probably boost the sales further...
Romanujan is offline  
Old 06 June 2015, 23:25   #306
hrmes
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Athens Greece
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Do you mean you only got problems under OS4? (=requires extra programs to install under OS4 = I am not going to bother)
I first tried Toccata emulation under OS4 to get louder sound because Paula AHI output is a bit quiet.
In the end just out of curiosity I also tried Toccata under OS3.9 to see if the same problems appear, but they didn't.
Everything seems to be working fine in OS3.9, so the problems seem to be PPC related only.
hrmes is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 3.0.0 beta series (was 2.8.2/2.9.0) Toni Wilen support.WinUAE 1012 15 December 2014 13:41
WinUAE 2.4.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 342 29 March 2012 09:02
WinUAE 2.3.2 beta series Toni Wilen support.WinUAE 79 31 May 2011 19:39
WinUAE 2.3.0 beta series (was 2.2.1) Toni Wilen support.WinUAE 229 22 September 2010 19:20
WinUAE 1.6.0 beta series (was 1.5.4) Toni Wilen support.WinUAE 751 22 May 2009 07:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.13055 seconds with 12 queries