English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 15 May 2015, 23:35   #221
Mclane
Old fart!

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 56
Posts: 517
Just a bit of fun with two people who are as multi platform as myself regarding machines...

Seen you on quite a few emulation places Anna...

/Mclane bows in respect of a fellow retro head...

And back in the room and back on topic
Mclane is offline  
AdSense AdSense  
Old 17 May 2015, 14:02   #222
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
http://www.winuae.net/files/b/winuae_3100b19.zip

Beta 19:

- Switching from non-lace to/from lace didn't always select correct long/short/interlace frame timing.
- SCSI CD READ TOC and READ SUB-CHANNEL returned failure instead of truncating result if command's allocation length was smaller than returned data structure.
- If cycle-exact and sound is Disabled: Force Disabled, but emulated.
- Added Preferred Technologices Nexus MEM TEST -jumper, clears autoconfig add to memlist bit.
- Removed Nexus 2M/4M/8M config options, dynamic RAM board autoconfig data modifications are now supported.
- Added Impulse FireCracker 24 display adapter emulation, single display mode only. (Display scaling and positioning incomplete and not all control register bits are known)
- Pixel perfect genlock transparency data is now available if configured display adapter needs it. (HAM-E and FireCracker 24) HAM-E end of display is now correctly detected.
- AVIOutput wave/avi mode and file name is stored in registry/ini.
- AVI recording A/V sync slowly getting larger and larger fixed. Should be perfect now in all configurations.
- Tablet touch GUI open function really works now.

(Above offtopic was quite different than usual, not going to bother with it this time...)
Toni Wilen is online now  
Old 17 May 2015, 14:39   #223
Snake79
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Poland
Posts: 168
Hi Toni. With the latest beta (winuae_3100b19) i hear continuous loud noice when loading workbench or using floppy. This is happening when i set A500 (winUAE built-in) Floppy Drive Sound Emulation only. On previous betas everything is fine. Greetings.
Attached Files
File Type: zip winuae_debug.zip (169.8 KB, 50 views)

Last edited by Snake79; 17 May 2015 at 15:29.
Snake79 is offline  
Old 17 May 2015, 15:03   #224
Mclane
Old fart!

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 56
Posts: 517
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post

(Above offtopic was quite different than usual, not going to bother with it this time...)
Oops...Yes Sorry Toni...Apart from this reply will be on topic in here..
Mclane is offline  
Old 17 May 2015, 15:30   #225
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by Snake79 View Post
Hi Toni. With the latest beta (winuae_3100b19) i hear continuous loud noice when loading workbench or using floppy. This is happening when i set A500 (winUAE built-in) Floppy Drive Sound Emulation only. On previous betas everything is fine. Greetings.
Missed drive sound special requirement..

http://www.winuae.net/files/b/winuae.zip should fix it.
Toni Wilen is online now  
Old 17 May 2015, 15:37   #226
Snake79
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Poland
Posts: 168
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Missed drive sound special requirement..

http://www.winuae.net/files/b/winuae.zip should fix it.
Yes, its fixed! Everything is back to normal. Thanks.
Snake79 is offline  
Old 17 May 2015, 21:08   #227
AVH_2009
A1200ERC
AVH_2009's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
http://www.winuae.net/files/b/winuae_3100b19.zip

Beta 19:

- Switching from non-lace to/from lace didn't always select correct long/short/interlace frame timing.
- SCSI CD READ TOC and READ SUB-CHANNEL returned failure instead of truncating result if command's allocation length was smaller than returned data structure.
- If cycle-exact and sound is Disabled: Force Disabled, but emulated.
- Added Preferred Technologices Nexus MEM TEST -jumper, clears autoconfig add to memlist bit.
- Removed Nexus 2M/4M/8M config options, dynamic RAM board autoconfig data modifications are now supported.
- Added Impulse FireCracker 24 display adapter emulation, single display mode only. (Display scaling and positioning incomplete and not all control register bits are known)
- Pixel perfect genlock transparency data is now available if configured display adapter needs it. (HAM-E and FireCracker 24) HAM-E end of display is now correctly detected.
- AVIOutput wave/avi mode and file name is stored in registry/ini.
- AVI recording A/V sync slowly getting larger and larger fixed. Should be perfect now in all configurations.
- Tablet touch GUI open function really works now.

(Above offtopic was quite different than usual, not going to bother with it this time...)
Hi Toni,
you have forgoten to update the versionsnumber in the about window!
Update it! And make Version b20

Last edited by AVH_2009; 17 May 2015 at 21:11. Reason: misstake by typing english
AVH_2009 is offline  
Old 17 May 2015, 22:16   #228
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Probably will be fixed tomorrow, before everyone gets annoyed with floppy sound noise
Toni Wilen is online now  
Old 18 May 2015, 18:17   #229
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quickstart Configuration: 1.3 ROM, ECS Agnus, 512 KB Chip RAM + 512 KB Slow RAM

Running above config in WinUAE Beta 2 (2015.01.05) with SysInfo 3.24 (or 4.0) it shows "DMA/Gfx ECS AGNUS - 1Meg" !

Running above config in WinUAE Beta 3 (2015.01.11) with SysInfo 3.24 (or 4.0) it shows "DMA/Gfx ECS AGNUS - 2Meg" !?

Cheers!
amilo3438 is offline  
Old 18 May 2015, 20:33   #230
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 574
@amilo3438 That's obsolete betas. Try it in beta 18 and 19.
ma693541 is offline  
Old 18 May 2015, 20:41   #231
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by ma693541 View Post
@amilo3438 That's obsolete betas. Try it in beta 18 and 19.
Yes but it is still correct report. It is still borken and was introduced in b3.
Toni Wilen is online now  
Old 19 May 2015, 00:16   #232
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Run the demo "grv-beut.lha" in DF0: until it stopped. (seems found a new AGA problematic demo!?)

Then press F12 to eject the demo from DF0: floppy.

Then mount HD archive "WFMH-SiliconGfx2.LHA" under "Select Archive or Plain File".

After pressing the Reset button in WinUAE GUI it crashes the emu really really badly !!!

(so that I do not dare to repeat the process )


Configuration file and mentioned demos in archive. (WinUAE 3.1.0 beta 18)

p.s.
Yeah, my mistake, but yet it should not crash the emu such badly, right!?

p.s.2
Btw. after running the emu again and mounting the HD archive "WFMH-SiliconGfx2.LHA" under "Select Archive or Plain File" it worked fine)(Note:type SG2 to start from CLI)
Attached Files
File Type: dmp winuae_3.1.0_b18_2015.05.18_23.33.47.dmp (50.4 KB, 46 views)
File Type: zip Config file and demos.zip (1.71 MB, 56 views)
amilo3438 is offline  
Old 19 May 2015, 11:48   #233
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
The current beta version still support EmuTOS?
My last working version was beta 10
AnnaWu is offline  
Old 19 May 2015, 15:56   #234
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
After pressing the Reset button in WinUAE GUI it crashes the emu really really badly !!!
Nothing bad or interesting in that crash. Perfectly normal. (You enable UAE boot rom config without restart = not everything was initialized, invalid pointer)

EDIT: Crash fixed but I still recommend: don't do it

Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
The current beta version still support EmuTOS?
My last working version was beta 10
"Not Enough Information Error". No config, no used emutos version or file. No nothing.

Last edited by Toni Wilen; 19 May 2015 at 17:17.
Toni Wilen is online now  
Old 19 May 2015, 16:41   #235
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Last WinUAE beta version

EmuTOS
http://sourceforge.net/projects/emut...hots/20150507/
emutos-amiga-20150507.zip

Same config file and EmuTOS version is working well on WinUAE beta 10
Attached Files
File Type: zip EmuTOS (A1000).zip (10.2 KB, 48 views)
AnnaWu is offline  
Old 19 May 2015, 16:58   #236
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
Last WinUAE beta version

EmuTOS
http://sourceforge.net/projects/emut...hots/20150507/
emutos-amiga-20150507.zip

Same config file and EmuTOS version is working well on WinUAE beta 10
Thanks.

It is EmuTOS bug. (I don't see how it could have run on real hardware. Or perhaps it was broken in some later version?).

Supervisor stack original value from reset vector is not set to valid value, first exception (CPU test) will cause double fault, halting the CPU. (Previously it wasn't that carefully checked)
Toni Wilen is online now  
Old 19 May 2015, 17:00   #237
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Thanks.

It is EmuTOS bug. (I don't see how it could have run on real hardware. Or perhaps it was broken in some later version?).

Supervisor stack original value from reset vector is not set to valid value, first exception (CPU test) will cause double fault, halting the CPU. (Previously it wasn't that carefully checked)
Thank you for the answer.
Can you tell me which EmuTOS version is working with my configuration and the last WinUAE beta?
AnnaWu is offline  
Old 19 May 2015, 17:34   #238
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Nothing bad or interesting in that crash. Perfectly normal. (You enable UAE boot rom config without restart = not everything was initialized, invalid pointer)

EDIT: Crash fixed but I still recommend: don't do it
Thanks.

Just thinking, if maybe instead "don't do it", there could be possible to implement some routine that would check if RESET button on GUI is allowed when mounting/changing to new HD, and after mounting/changing to disable the RESET and OK button on GUI to force you to press RESTART button instead, in order to prevent such crash in future.

Cheers!
amilo3438 is offline  
Old 19 May 2015, 17:56   #239
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
Thank you for the answer.
Can you tell me which EmuTOS version is working with my configuration and the last WinUAE beta?
No, not my problem!

Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Just thinking, if maybe instead "don't do it", there could be possible to implement some routine that would check if RESET button on GUI is allowed when mounting/changing to new HD, and after mounting/changing to disable the RESET and OK button on GUI to force you to press RESTART button instead, in order to prevent such crash in future.
It would be more confusing and it isn't that simple to "detect" this situation.
Toni Wilen is online now  
Old 19 May 2015, 18:42   #240
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
http://www.winuae.net/files/b/winuae_3100b20.zip

Beta 20:

- Drive sound noise fixed. (b19)
- FireCracker 24 6-bit (R2G2B2) overlay fully emulated.
- Video-only recording is now possible. (Audio codec can be disabled by canceling audio dialog)
- Chip RAM mirroring disappeared in b3.
- Do not crash if on the fly switching from non-uae boot rom config to boot rom config.
- Bus error emulation in non-MMU mode (not really Amiga specific) didn't call do_specialties() correctly.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 3.0.0 beta series (was 2.8.2/2.9.0) Toni Wilen support.WinUAE 1012 15 December 2014 13:41
WinUAE 2.4.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 342 29 March 2012 09:02
WinUAE 2.3.2 beta series Toni Wilen support.WinUAE 79 31 May 2011 19:39
WinUAE 2.3.0 beta series (was 2.2.1) Toni Wilen support.WinUAE 229 22 September 2010 19:20
WinUAE 1.6.0 beta series (was 1.5.4) Toni Wilen support.WinUAE 751 22 May 2009 07:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23932 seconds with 12 queries