English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 08 December 2002, 02:09   #1
guest
 
Posts: n/a
Unhappy WinUAE 0822R3 crash saving config

WinUAE 0822R3 crash every time I try to save a configuration.
Running on Windows ME. Not a problem with 0822R1.

? ? ?
 
AdSense AdSense  
Old 08 December 2002, 03:59   #2
oldpx
 
Posts: n/a
How and when does it crash? What is your config? What are you running? Do you want your problem solved? Then give details please.
 
Old 08 December 2002, 13:44   #3
quest
 
Posts: n/a
here´s a bit more information:

Windows version is ME. DirectX 8.0 is installed. GeForce 2 graphics
adapter. SBlive audio. All MS patches to ME applied.
All versions up to and including WinUAE 0822R1 work without
trouble. 0822R2 and 0822R3 don't work. That's why i suspected
DirectX causing trouble. DX works ok though for other apps.

I removed older version and did a clean install of 0822R2/3.
I do not run any games or anything. I just start WinUAE, change a single parameter (any one) and try to save it as a new configuration giving it a name and comment. IMMEDIATELY WinUAE crashes!

It seems that if I copy older configs (from 0822R1) to the Configuration directory I can use them as they are - it is just not
possible to change and save new configs (or even loading and re-saving an existing one). Result is always a crash.
After such a crash the config I tried to save is messed up.

I will happily provide further info - can't think of anything at the moment - but please ask.

Thank you for any help
 
Old 08 December 2002, 14:50   #4
oldpx
 
Posts: n/a
I had lots of problesm using Me so I reinstalled Win2k long ago therefore I'm not sure what's causing the trouble but you may attach your winuae config to your message and I'll try to repeat the process
 
Old 09 December 2002, 20:26   #5
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Exclamation

DirectX 8.0 is not DirectX 8.1.
Maybe you have to search for the culprit there.
andreas is offline  
Old 11 December 2002, 05:09   #6
zaqwsx
 
Posts: n/a
When you copied over your .UAE config files, did you by chance put them on a CD or some other media that caused them to become write-protected?

I have done this in the past, and ran into similar problems. You should right click the .UAE config file and select "properties" and ensure that the file is NOT "read only" because that prevents WinUAE from being able to write changes to the config file...

Hope that helps (worked for me)...
 
Old 14 December 2002, 11:40   #7
guest
 
Posts: n/a
Unhappy

Here is a transcript of the log. The last few lines are what is returned when trying to save a config. For this test I just started
WinUAE, changed NOTHING, entered a config name, and pressed SAVE config. And this was the result as well as a crash of course. At least WinUAE tells me that it's not happy - well neither am I :-)

Does this tell anybody anything ????


WinUAE 0.8.22, Release 3
(c) 1995-2001 Bernd Schmidt - Core UAE concept and implementation.
(c) 1998-2002 Toni Wilen - Win32 port, core code updates.
(c) 1996-2001 Brian King - Win32 port, Picasso96 RTG, and GUI.
(c) 1996-1999 Mathias Ortmann - Win32 port and bsdsocket support.
(c) 2000-2001 Bernd Meyer - JIT engine.
(c) 2000-2001 Bernd Roesch - MIDI input, many fixes.
Press F12 to show the Settings Dialog (GUI), Alt-F4 to quit.
End+F1 changes floppy 0, End+F2 changes floppy 1, etc.
CLOCKFREQ: QueryPerformanceFrequency() reports 1.19MHz
CLOCKFREQ: Measured as 999.46MHz
Testing MM-timer resolution:
1.32 0.64 0.99 1.34 0.98 0.99 1.00 0.98 0.99 0.99
Testing Sleep() resolution:
0.93 1.00 0.97 0.99 0.99 0.99 1.00 0.98 0.98 1.02
Using Sleep() (resolution < 2.5ms)
NATMEM: Our special area is 0x12000000
shmget of size 65536 for rtarea
fault address is 0xb36807f0 at 0x56e4d8
Not happy! Canbang or cachesize is 0 in SIGSEGV handler!
 
Old 14 December 2002, 11:46   #8
guest
 
Posts: n/a
Oh - I almost forgot:

Config files are not writeprotected.
I have upgraded DirectX to 8.1

to no avail
But thanks anyway...
 
Old 14 December 2002, 14:47   #9
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Arrow

Try to rename default.uae to default.xxx in the Configurations folder, so that WinUAE can't access the file and create a new one.
andreas is offline  
Old 14 December 2002, 17:27   #10
guest
 
Posts: n/a
I do not have a file called "default.uae". I did not have such a file
in the older versions either. Is it really necessary ?

I tried to save config to the name "default" to create the file, but the same negative result occur.
 
Old 14 December 2002, 18:24   #11
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Hooooo

?

default.uae should actually be part of ANY WinUAE distribution.
andreas is offline  
Old 14 December 2002, 19:25   #12
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,663
Quote:
default.uae should actually be part of ANY WinUAE distribution
Why? (Win)UAE uses build-in defaults if default.uae is missing.

guest: contact me via email or register to eab and send a pm.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modifying and saving config name issue mark_k support.WinUAE 5 11 February 2013 03:22
Saving a default config.. flibble42 support.WinUAE 3 02 May 2007 07:46
WinUAE 0.8.26 - Crash on loading config Sascha support.WinUAE 5 16 May 2004 17:56
WinUAE 0822R3 - Telechubbies pd game problem... ElectroBlaster support.WinUAE 2 14 December 2002 19:58
WinUAE 0822R3 released Toni Wilen support.WinUAE 2 24 November 2002 00:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22327 seconds with 11 queries