English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 21 December 2014, 10:31   #1
B14ck W01f
m68k all the way
 
Join Date: Aug 2011
Location: Koalaland
Posts: 473
KS3.1 (A4000T): Access violation

So I'm in the middle of creating a config that emulates the A4000T, and I found a KS3.1 (A4000T) ROM somewhere in my collection and made WinUAE used that instead of the regular 3.1 ROM. Instead of the normal Kickstart screen being displayed, the emulator crashes. According to the log, there seems to be a "Access violation!" on the last line of the log, and I have no idea why it does that.


Attached Files
File Type: uae Amiga 4000 (A4000T-040).uae (18.4 KB, 40 views)
File Type: txt winuaelog.txt (6.8 KB, 56 views)
B14ck W01f is offline  
AdSense AdSense  
Old 21 December 2014, 11:18   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Switch off cycle-exact as a workaround.

NCR SCSI IO (incorrectly) becomes 16-bit wide that breaks NCR long word register that triggers scripts operation when written to.
Toni Wilen is online now  
Old 21 December 2014, 13:13   #3
B14ck W01f
m68k all the way
 
Join Date: Aug 2011
Location: Koalaland
Posts: 473
Disabling cycle-exact does indeed bring up the Kickstart screen as it should (which I am going to do in the future), but if I use this modified config to insert a Workbench 3.1 disk, the GUI (Intuition?) fails to load properly. The disk icons do not show up, and I can't access any of the menus.
B14ck W01f is offline  
Old 21 December 2014, 13:16   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
You need A4000T specific WB disk. A4000T ROM does not have Workbench.library, NCR SCSI driver was too big.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A1200 and KS3.0 videofx support.Hardware 6 11 June 2014 15:05
Best debugger for KS3.1? copse Coders. Asm / Hardware 20 06 April 2012 07:13
KS3.0 + Deneb = KS3.9?? alexh support.Hardware 10 04 January 2010 18:36
WHDLoad - Exception "Privilege Violation" Error ricky500 project.WHDLoad 12 13 November 2008 22:45
Exception "Privilege Violation" on MadTV andy_blah project.WHDLoad 2 29 August 2008 17:50

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11167 seconds with 12 queries