English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 05 December 2002, 13:19   #1
AmiGer
Registered User
AmiGer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Germany
Posts: 349
Question Fast State Save

Is there a fast possibility to save states in WINUAE to RAM or HD by pressing only one key like in CCS64... ? It seems that something like this has been implemented long time ago (s. below).

WinUAE 0.8.22 Release 1
...
- fast RAM state save fix
...

AmiGer is offline  
AdSense AdSense  
Old 05 December 2002, 13:52   #2
lilalurl
T32
lilalurl's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Age: 38
Posts: 2,820
Send a message via ICQ to lilalurl
Different memory types

I think this fix referred to fast memory (not chip RAM) save states (that is save states saving the content of the fast memory) and not to fast (quick) memory save states.
lilalurl is offline  
Old 10 June 2003, 09:57   #3
AmiGer
Registered User
AmiGer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Germany
Posts: 349
I wonder if there's still no possibility to save states with a hotkey !?

@Toni: Is it hard to implement... ?

It's not very nice in a game to press F12, change to Misc Tab, press Save State, entering filename... Is there really no other option... ? The whole game-play feeling is gone...

Maybe I can do it with a hotkey macro program... !?

Thanks.

Edit:
- HOME + F5 opens state restore dialog and SHIFT + HOME + F5 opens state save dialog

Well, this is a first step, but not exactly what I want. It interrupts the game play as well... Using a user defined hotkey and default filename would be better...

Last edited by AmiGer; 10 June 2003 at 10:50.
AmiGer is offline  
Old 10 June 2003, 10:59   #4
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 42
Posts: 8,549
Like the name of the disk in the drive, or similar (If playing a disk based game)

So if Pinball Dreams disk 1.adf is in drive 0 then the save state would be Pinball Dreams disk1.ss (Or whatever the extension for the savestates are!!)

If there is no disk in df0: then df1: is used etc...

If there are no disks in the drives then it brings up the save-state requester
BippyM is offline  
Old 10 June 2003, 11:15   #5
AmiGer
Registered User
AmiGer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Germany
Posts: 349
Quote:
Originally posted by bippym
Like the name of the disk in the drive...
Perfect. Very good idea. Maybe with a (very) short acknowledgement message that disappears automatically... (like in CCS64)
AmiGer is offline  
Old 10 June 2003, 11:50   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,664
Good idea but I am running out of useful key shortcuts...
Toni Wilen is online now  
Old 10 June 2003, 17:02   #7
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 36
Posts: 563
Well then, what about Hotkey-Settings ? So every user can set hotkeys and leave unneeded out ?!?
Konrad is offline  
Old 10 June 2003, 20:27   #8
Chuckles
The Ancient One
 
Join Date: Feb 2002
Location: Kansas City/USA
Age: 62
Posts: 685
Quite honestly, I think that if you used the name of the floppy in drive 1 as a default save state filename, you would find that you didn't like that solution very much after all. For games that require disk swaps from time to time, this could get quite confusing depending on what disk was in drive 1 when you did a save or restore. I would suggest that a better solution could be to use the description entered for the config file as a default save state filename, or to add a new field to the GUI where you could specify the filename to use. One advantage of the latter suggestion would be that if it were done this way, HOME+F5 and SHIFT+HOME+F5 could automatically restore and save using this name without bringing up the dialog when you were using a config where a filename had been defined. If no filename was defined, then those hotkeys could behave the same way they do now. This would make the GUI a bit more complex, but it wouldn't burn up another hotkey.
Chuckles is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE "save state" to include the current state of floppies. seuden request.UAE Wishlist 2 03 February 2012 09:36
Save state.... Fuddles support.WinUAE 4 08 May 2009 13:14
Save state hrafnkellg New to Emulation or Amiga scene 5 06 May 2009 18:05
Save State how ? DrunkGuy New to Emulation or Amiga scene 6 02 December 2006 20:22
Save-State and Load State don't work Klownk support.WinUAE 15 27 December 2002 14:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17445 seconds with 11 queries