English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 24 October 2014, 19:00   #61
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
Thanks guys, I'm going to have another bash directly on my amiga tonight.

Doubt ill get anywhere. Thats the spirit eh?
Kola is offline  
AdSense AdSense  
Old 24 October 2014, 19:13   #62
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
If you can't partition it, don't worry. Create or take any empty drawer of your Pc, put it as first device in the option of WinUAE for CD&Hardrives, bootable and you can boot there with the Install floppy installed and install there all the OS3.1 stuff.

Then once you've got it working you can install there your software and when you'll receive the CF partitioned you can install the Cf in WinUAE together with your new drawer with OS3.1 and then you can copy all the files there directly from one to another.
Retrofan is offline  
Old 26 October 2014, 01:46   #63
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
UPDATE:-

Ok I'm sort of hap hashing my way through. Tried to follow Steves video but I cannot sing in an an administrator on Xp as I never set up the account so I haven't got a pass word.

GOOD NEWS - I now have a CF card in my 1200 with 3 partitions. All without using the hellishly confusing WinUAE.

Thing is I'm now trying to instal workbench onto the CF drive (again without using winUEA what is where everything goes wrong for me.)

How do I get my install floppy disk to go onto my CF drive so I dont need to insert the floppy?
Kola is offline  
Old 26 October 2014, 11:07   #64
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
There is an installer in the floppy, you choose to the language and it guides you through installation.
fitzsteve is offline  
Old 26 October 2014, 12:24   #65
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
Ok thanks Steve. Doh oh so simple when I now know.
Kola is offline  
Old 26 October 2014, 12:26   #66
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Kola View Post
Ok thanks Steve. Doh oh so simple when I now know.
Good luck! I just hope all the Disks read 100% on your Floppy drive
fitzsteve is offline  
Old 26 October 2014, 12:41   #67
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
yeeeeeeeeeeeeeeey, I now have installed workbench on my A1200. The end result for me was to avoid WinUAE like the plague. Like anything modern day computer far far too many options to faff on with for those who just want there old amiga working.

Sadly, now I need to get my Music X and Octamed ADFs onto my CF card. So its time to faff with WinUAE again sigh!

Half way then.

THanks so much to everyone who has helped me. Very kind.
Kola is offline  
Old 26 October 2014, 12:44   #68
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
PS - Steve, discs read 100% first time. No bother at all.
Kola is offline  
Old 26 October 2014, 12:51   #69
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Kola View Post
PS - Steve, discs read 100% first time. No bother at all.
Excellent

Check out this from Amigakit:

http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=440

It will let you transfer your files to your Amiga with a normal FAT formatted CF card, small ones, 256mb-1gb are better. (The old blue labelled Sandisk ones I would recommend)

If you transfer the ADF's you can then use EasyADF to write them back to Disks, that way you could easily update to BetterWB:

http://lilliput.amiga-projects.net/BetterWB.htm
fitzsteve is offline  
Old 26 October 2014, 14:57   #70
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
Hi Steve,

Wouldn't this do the same thing for half the price?

http://www.ebay.co.uk/itm/Amiga-PCMC...item3396f2d82a
Kola is offline  
Old 26 October 2014, 15:42   #71
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
Yeah that would be fine, I'm not sure what software they include but it's freely available on Aminet anyway. I recommend tsgui for writing back the adf to disk, you can use the kit to transfer it.

Good luck.
fitzsteve is offline  
Old 26 October 2014, 15:49   #72
Kola
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Age: 44
Posts: 247
Ok thanks mate. Ill try this as my next port of call then revert to just floppies
Kola is offline  
Old 26 October 2014, 23:28   #73
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
I might still have the disks you asked about, I usually keep disks with interesting programs on them. :-)
fitzsteve is offline  
Old 01 November 2014, 09:49   #74
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by Kola View Post
Hi Steve,

Wouldn't this do the same thing for half the price?

http://www.ebay.co.uk/itm/Amiga-PCMC...item3396f2d82a

If you install BetterWB http://eab.abime.net/showthread.php?p=984216#post984216 , you've got Prepcard+ that will make it easy to prepare the CF card you use in the PCMCIA.
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Amiga user (sort of) mikepxavier New to Emulation or Amiga scene 18 06 August 2012 07:05
News from Natami - sort of gilgamesh Amiga scene 19 31 May 2012 16:20
Sort and Search CdrJameson AMR suggestions and feedback 1 14 March 2007 22:24
Dual Display.. well sort-of!! BippyM support.Hardware 3 13 October 2003 10:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.32499 seconds with 11 queries