English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 07 September 2014, 04:08   #1
dave4shmups
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Centennial, Colorado, USA
Posts: 74
Which CDTV titles will play on a CD32?...

I thought that the CD32 could play every CDTV title released, but I've been told that it won't. Which CDTV titles will work on it?
dave4shmups is offline  
AdSense AdSense  
Old 07 September 2014, 04:40   #2
Sandro
Banned
 
Join Date: Feb 2013
Location: spain
Posts: 897
most of the cdtv titles will work in the cd32
some of them not works because the 68020 or because coders used specific memory allocation only present on the CDTV
as example turrican 1 & 2 cdtv works ok

the easy way to test them is using winuae+cd32 config
Sandro is offline  
Old 07 September 2014, 07:35   #3
dave4shmups
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Centennial, Colorado, USA
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by Sandro View Post
most of the cdtv titles will work in the cd32
some of them not works because the 68020 or because coders used specific memory allocation only present on the CDTV
as example turrican 1 & 2 cdtv works ok

the easy way to test them is using winuae+cd32 config
OK, thanks for the advice!
dave4shmups is offline  
Old 07 September 2014, 08:38   #4
Paul_s
needs more ice cream

Paul_s's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Amigaville
Age: 39
Posts: 3,162
here's a list too... you can discount the AGA titles quite easily (cuts it down by quite a bit).

http://theamigacd32.blogspot.co.uk/
Paul_s is offline  
Old 07 September 2014, 22:51   #5
dave4shmups
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Centennial, Colorado, USA
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by Paul_s View Post
here's a list too... you can discount the AGA titles quite easily (cuts it down by quite a bit).

http://theamigacd32.blogspot.co.uk/
So any CDTV game that's ECS will work on the CD32? I'm confused.
dave4shmups is offline  
Old 07 September 2014, 22:58   #6
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
The CDTV only has ECS games. I think Paul_S thinks you want to play CD32 games on the CDTV.
Arnie is offline  
Old 07 September 2014, 23:17   #7
Amigajay
醉拳
Amigajay's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: UK
Posts: 1,529
Quote:
Originally Posted by Paul_s View Post
here's a list too... you can discount the AGA titles quite easily (cuts it down by quite a bit).

http://theamigacd32.blogspot.co.uk/
No thats just the CD32 games list, i never got around to finishing the CDTV compatible list, from what i remember Commodore saying in 1993, something like 80% of CDTV titles work on the CD32, i know Lemmings, Sim City do, Turrican 1,2 don't, sorry don't have a list of which other ones though!
Amigajay is offline  
Old 08 September 2014, 01:17   #8
dave4shmups
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Centennial, Colorado, USA
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by Amigajay View Post
No thats just the CD32 games list, i never got around to finishing the CDTV compatible list, from what i remember Commodore saying in 1993, something like 80% of CDTV titles work on the CD32, i know Lemmings, Sim City do, Turrican 1,2 don't, sorry don't have a list of which other ones though!
That's fine, that information helps a lot!
dave4shmups is offline  
Old 08 September 2014, 20:43   #9
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,282
I never managed to make CDTV games boot on a CD32. I burned Another World and somethng else, maybe Lemmings, and the CD32 won't recognize the discs. Any advice?
Akira is offline  
Old 09 September 2014, 14:10   #10
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,591
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
I never managed to make CDTV games boot on a CD32. I burned Another World and somethng else, maybe Lemmings, and the CD32 won't recognize the discs. Any advice?
Does it work in WinUAE under CD32 config?
FOL is offline  
Old 09 September 2014, 23:56   #11
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,282
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
Does it work in WinUAE under CD32 config?
Hmm I should try, but I can't right now.
How do you configure the CD drive to be the CD32 CDROM?
Akira is offline  
Old 10 September 2014, 17:07   #12
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
On the quickstart screen, next to the 'Select Image File' button, you have another button, 'Image mode'. Use the drop down box to change it to your CD drive letter.
Arnie is offline  
Old 10 September 2014, 18:32   #13
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,282
Thanks Arnie! Will try this out now, I managed to find my CD drive
Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I have an A2000 with an optical drive - can I play CDTV titles? Matt020 support.Hardware 1 18 March 2010 17:11
a few cdtv titles if possible :-) Tauchy request.Old Rare Games 4 17 November 2007 22:35
[WANTED] CDTV Titles 666pinhead MarketPlace 4 27 November 2006 23:16
for Sale : CDTV TITLES & Amiga Games & CD32 Buddhamonk MarketPlace 1 28 October 2006 15:38
How to play CDTV/CD32 games on A1200 with CDrom ???? HiFiBeliver New to Emulation or Amiga scene 12 14 August 2002 17:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15980 seconds with 11 queries