English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 29 August 2014, 06:40   #1
kjmann14
Registered User
kjmann14's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Oregon, USA
Posts: 71
New Amiga RGB To Component Video Adapter FINISHED!!!

An Example of My Amiga Evolution Component Video Adapter
in Action.


Being sold at amigakit soon


Video Here: [ Show youtube player ]
kjmann14 is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 August 2014, 07:04   #2
watsonfmly
Registered User

 
Join Date: Jun 2014
Location: West Virginia
Posts: 59
Sweet! How much do you expect them to run? Looking forward to getting at least one from you.
watsonfmly is offline  
Old 29 August 2014, 07:35   #3
kjmann14
Registered User
kjmann14's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Oregon, USA
Posts: 71
We were thinking somewhere close to the $50 Range.
kjmann14 is offline  
Old 29 August 2014, 08:28   #4
Vot
Registered User

 
Join Date: Aug 2012
Location: Australia
Posts: 646
Nice, but a patent?

Isn't r,g,b to component pretty well understood, id be interested to see what you have done different in your design to warrant a patent.
Vot is offline  
Old 29 August 2014, 08:38   #5
kjmann14
Registered User
kjmann14's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Oregon, USA
Posts: 71
It's not unheard of. just covering my Rear end. lol
kjmann14 is offline  
Old 29 August 2014, 08:48   #6
Vot
Registered User

 
Join Date: Aug 2012
Location: Australia
Posts: 646
Quote:
Originally Posted by kjmann14 View Post
It's not unheard of. just covering my Rear end. lol
And with the first few sales you make buy yourself a tripod
Vot is offline  
Old 29 August 2014, 09:27   #7
kjmann14
Registered User
kjmann14's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Oregon, USA
Posts: 71
I'll look into that. =)
kjmann14 is offline  
Old 29 August 2014, 14:11   #8
Lord Aga
MI clan prevails
Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 901
Whoa this looks great
My TV's component input is lying unused anyway. Time to put it to work
Lord Aga is offline  
Old 29 August 2014, 15:23   #9
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
Awesome work Sal

Looking forward to stocking these
amigakit.com is offline  
Old 29 August 2014, 15:50   #10
Whitesnake
Martin Shaw

Whitesnake's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
Posts: 390
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-SCART-...item337dfa167b



Supports Amiga and other RGB 240p devices plus interlaced modes, picture is also excellent.

Last edited by Whitesnake; 29 August 2014 at 16:00.
Whitesnake is offline  
Old 29 August 2014, 16:03   #11
alenppc
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Age: 37
Posts: 660
That looks excellent. Hopefully it won't suffer from the same problems that Kipper's adapter was suffering from (i.e. not being able to display picture at all on certain tvs).

By the way, there was no need to order a TV from overseas to handle 576i, most Sharps, Sonys and even some super cheap RCAs sold on the North-American market handle it. Not Samsungs however.
alenppc is offline  
Old 29 August 2014, 18:27   #12
kjmann14
Registered User
kjmann14's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Oregon, USA
Posts: 71
@whitesnake

Yes I've seen those, the ones we will be selling have a direct 23 pin RGB cable on them and they are also powered off of the 12 volt line on the amiga Video port.

no extra cables. just the box with a 2ft cord and 23pin plug.


@alenppc

The Sharp LCD I have is from 2008 and it doesn't support PAL (576i @ 50hz) when using Component Video. It only supports 50hz when using composite or S-Video.


=)
kjmann14 is offline  
Old 29 August 2014, 18:34   #13
dabone
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chattanooga TN, USA
Posts: 108
If this connects straight to the amiga, I'd like one.
The other one off ebay would require me to also find an amiga to scart cable, and in the US those aren't readily available.


edit... He answered that while I was posting.....


Later,
dabone
dabone is offline  
Old 29 August 2014, 18:48   #14
hooverphonique
ex. demoscener "Bigmama"
 
Join Date: Jun 2012
Location: Fyn / Denmark
Posts: 710
what's the patent, then?
hooverphonique is offline  
Old 29 August 2014, 20:31   #15
alenppc
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Age: 37
Posts: 660
Quote:
Originally Posted by kjmann14 View Post

The Sharp LCD I have is from 2008 and it doesn't support PAL (576i @ 50hz) when using Component Video. It only supports 50hz when using composite or S-Video.

=)
OK, admittedly I haven't tried the component in PAL mode on the Sharp, but it works in composite as you say.

I tried a few Sonys however and they only do 576i over component but not over composite...
alenppc is offline  
Old 29 August 2014, 22:29   #16
Adrian Browne
Jackie Chan
 
Join Date: Mar 2012
Location: Ireland
Age: 40
Posts: 652
What is the benefit of this device?
Adrian Browne is offline  
Old 30 August 2014, 04:41   #17
Vot
Registered User

 
Join Date: Aug 2012
Location: Australia
Posts: 646
Quote:
Originally Posted by Adrian Browne View Post
What is the benefit of this device?
Good picture quality and being able to use a lot of tv,s (provided they do they amiga tv modes)
Vot is offline  
Old 30 August 2014, 09:17   #18
Riempie
Amiga freak
Riempie's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Netherlands
Posts: 338
But is it better/different than the regular rgb-scart cables like the ones amigakit is selling?
Riempie is offline  
Old 30 August 2014, 12:47   #19
dJOS
Registered User

dJOS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 856
Quote:
Originally Posted by kjmann14 View Post
@whitesnake

Yes I've seen those, the ones we will be selling have a direct 23 pin RGB cable on them and they are also powered off of the 12 volt line on the amiga Video port.

no extra cables. just the box with a 2ft cord and 23pin plug.
=)
I have one of those, it works with 2 of my 4 component equipped displays - the ones that dont work apparently dont like the Amiga's Bi-Level sync and need the more common Tri-level sync to function.

Does your converter solve this issue?
dJOS is offline  
Old 30 August 2014, 13:26   #20
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,695
The incompatibility is more likely related to the Amiga's (non-standard) non-interlaced video signal. As I understand it, tri-level sync is only used for HD, not SD, video signals.

I wonder if it's possible to work around that issue using a genlock? Apply standard interlaced video to the genlock, maybe the Amiga output image is forced to be closer to standard then?
mark_k is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga RGB to Component video output kipper2k Hardware mods 89 08 April 2017 15:54
RGB PAL/NTSC to S-Video adapter lists Amiga as supported Photon support.Hardware 2 07 November 2011 03:32
Creating Component Video inside the Amiga rkauer Hardware mods 62 13 September 2011 05:58
Component Video Adapter Solution? crazyegg support.Hardware 3 20 August 2010 01:35
A500 and RGB to S-Video adapter JackTheKnife Hardware mods 10 06 February 2009 03:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.38252 seconds with 11 queries