English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 23 August 2014, 19:21   #241
amigafreak68k
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Engelsdorf / Germany
Posts: 398
Right!
amigafreak68k is offline  
AdSense AdSense  
Old 25 August 2014, 14:45   #242
_ThEcRoW
Amiga Geek
_ThEcRoW's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Spain
Age: 38
Posts: 904
Quote:
Originally Posted by huepper View Post
Logs and config please.
Sorry, for the late reply. Here are the log with the actual config i'm trying. I have disabled also rtg in order to try aga, but still black screen.
Hope anyone can help and thanks in advance!

P.D I submitted the wrong log. here is the full log.
Attached Files
File Type: txt winuaelog.txt (27.4 KB, 58 views)

Last edited by _ThEcRoW; 25 August 2014 at 19:49. Reason: wrong log submitted
_ThEcRoW is offline  
Old 25 August 2014, 21:19   #243
themamboman
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Atlanta, USA
Posts: 136
Just out of curiosity, I tried running Morphos 1.4.5 for PowerUP boards, and, as suspected, it stops due to missing mcrxr instruction.

I think it was mentioned that this won't happen until a switchover to QEMU's PowerPC code has happened.

Does anyone know if QEMU PowerPC has a JIT variant?
themamboman is offline  
Old 25 August 2014, 21:45   #244
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,518
Quote:
Originally Posted by _ThEcRoW View Post
Sorry, for the late reply. Here are the log with the actual config i'm trying. I have disabled also rtg in order to try aga, but still black screen.
Hope anyone can help and thanks in advance!

P.D I submitted the wrong log. here is the full log.
68040 without FPU probably isn't supported configuration. (No idea if it helps)

Quote:
Does anyone know if QEMU PowerPC has a JIT variant?
Yes, I do know!



But I think you also wanted to know if QEMU has PPC JIT: Yes, it does.
Toni Wilen is offline  
Old 25 August 2014, 22:50   #245
_ThEcRoW
Amiga Geek
_ThEcRoW's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Spain
Age: 38
Posts: 904
Tried also with fpu emulation Toni, but black screen. I even removed harddrives and tried to get into kickstart, but no luck. Maybe it's something regarding scsi emulation, but i have heard others using ide with no probs.
I will keep investigating.
Thanks!
_ThEcRoW is offline  
Old 25 August 2014, 23:01   #246
huepper
Registered User

huepper's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: GDR
Age: 43
Posts: 232
Hmmm, you use 8mb chipmem.
Please try it with 2mb.

EDIT: please also try it without bsdsocket.library
huepper is offline  
Old 26 August 2014, 15:19   #247
Amiten
Registered User
Amiten's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Spain
Posts: 410
I forget to say many thanks to retrofan for his help to me to complete my OS4.1 emu instalation without I cant finish so MANY THANKS MY FRIEND
Amiten is offline  
Old 26 August 2014, 15:24   #248
_ThEcRoW
Amiga Geek
_ThEcRoW's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Spain
Age: 38
Posts: 904
@huepper
Tried with the standar 2 mb chip and without bsdsocket emulation. Same black screen. I even turned off jit in case it was doing something, but nothing, it remains the same.
Will keep working on it.
_ThEcRoW is offline  
Old 26 August 2014, 17:27   #249
Sandro
Banned
 
Join Date: Feb 2013
Location: spain
Posts: 897
I just tried this quake ppc port in winuae
info says it does 20 fps on AGA + ppc 160mhz
is working here but gfx are bad

can anyone test this quake port and confirm if is working ok? thx
Attached Files
File Type: zip quakeppc.zip (346.9 KB, 86 views)
Sandro is offline  
Old 01 September 2014, 15:08   #250
amigafreak68k
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Engelsdorf / Germany
Posts: 398
Here it's been very quiet ...
amigafreak68k is offline  
Old 02 September 2014, 00:50   #251
B14ck W01f
m68k all the way
 
Join Date: Aug 2011
Location: Koalaland
Posts: 473
Quote:
Originally Posted by amigafreak68k View Post
Here it's been very quiet ...
The same with the OS41 Install Guide on here. It seems that everyone is losing interest in PPC emulation.
B14ck W01f is offline  
Old 02 September 2014, 01:08   #252
amadama
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: New York, USA
Posts: 45
The PearPC core is being deprecated in favor of a newer QEMU core. See Toni's description of his new Beta 14 release.
http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=575

Also, not too many people even have OS 4.1 to being with.
amadama is offline  
Old 02 September 2014, 01:19   #253
BinoX
Miggy Man
BinoX's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cornwall, United Kingdom
Age: 33
Posts: 831
I've been busy with work, so I've not been around much recently. Still very much interested in the PPC emulation though
BinoX is offline  
Old 02 September 2014, 01:26   #254
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 372
Still interested! I just know Toni isn't working on the PearPC integration any further, and he's focused on QEMU PPC emulation. I doubt I'll be interested in much until that's come to fruition.
esc is offline  
Old 02 September 2014, 12:49   #255
Michael Sykes
WinUAE end user

Michael Sykes's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bremen
Age: 38
Posts: 623
Thats it...

Quote:
Originally Posted by amadama View Post
...
Also, not too many people even have OS 4.1 to being with.
I don't have OS4 and I will not buy it to test it on emulated HW.
But demos and software for 3.x with ppc support are still way to slow without JIT support.To be honest most of the stuff I tryed just did not work(yet).

So I can only agree and say that I got 'bored' with that much OS4 support.
I'm still eager to use PPC when its done.Would be fun to have some PPC plugins in ArtEffect,Wildfire7 or AminetRadio.
Michael Sykes is offline  
Old 02 September 2014, 13:06   #256
spoUP
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: sweden
Age: 39
Posts: 327
yepp, still interested but waiting for it to mature.
spoUP is offline  
Old 03 September 2014, 15:15   #257
_ThEcRoW
Amiga Geek
_ThEcRoW's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Spain
Age: 38
Posts: 904
I'm interested, but still need to get it running first!
_ThEcRoW is offline  
Old 03 September 2014, 15:50   #258
fryguy
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Hjo, Sweden
Age: 38
Posts: 716
I'm also interested, but will try more when/if WinUAE uses QEMU.
fryguy is offline  
Old 04 September 2014, 15:44   #259
amigappc
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Croatia
Age: 41
Posts: 98
Will emulator support booting of 4.1 for other PPC boards? Or you need Classic OS4 for it?
Will MorphOS work for testing?

Where can i download UAE beta for linux to try this?

Edit: Only OS4/4.1 Classic will work with this, correct? Or any OS4 version can be run?

Last edited by amigappc; 04 September 2014 at 16:08.
amigappc is offline  
Old 04 September 2014, 20:19   #260
esc
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Palo Alto, California, USA
Posts: 372
Only OS4/4.1 classic will work. Right now MorphOS doesn't work. The linux UAE beta that you want is FS-UAE, and you'll want the development version: http://fs-uae.net/download-devel

The best way to use UAE with PPC right now, emulated, is to use OS3.9 with warpos, or whatever kind of hybrid 68k/ppc setup you want.
esc is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PPC emulation for winuae marauder request.UAE Wishlist 25 04 November 2014 06:13
WinUAE appreciation thread Bloodwych Retrogaming General Discussion 34 26 August 2011 20:29
WinUAE ppc support? blasterreal support.WinUAE 8 29 September 2010 00:51
WinUAE: PPC Amiga Classic future emulation? DaNi support.WinUAE 24 12 January 2008 22:24
PPC on WinUAE ? glue request.UAE Wishlist 4 28 January 2007 12:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22011 seconds with 12 queries