English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 17 August 2014, 19:15   #481
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
http://www.winuae.net/files/b/winuae_2900b12.zip

Beta 12:

- Windowed mode status bar button mouse click off-by-one fix.
- If command line has more than one -f/-config= parameters, config will be now reset to built-in defaults only once, before first config file is loaded.
- Updated CHD support, uncompressed CHD write support added, can be mounted as read-write hardfile. (CD subchannel support may or may not work, there does not appear to be easy way to convert ccd/sub/img combination to chd)
- CSPPC/BPPC IPL_EMU register's M68K_IPL bits only change when PPC is interrupt master.
- b11 Blizzard accelerator Z3 autoconfig hack didn't work correctly.
- BlizzardPPC flash mapping fixed (b11)
- 68000 mode, without CE and more compatible, RTE instruction didn't check for odd program counter.

accelerator_roms.zip updated again, now BPPC images are full 512k, rom scanner won't detect smaller images anymore. Manual selection still works with 256k images.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
Old 17 August 2014, 20:37   #482
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,615
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
http://www.winuae.net/files/b/winuae_2900b12.zip

Beta 12:

- Windowed mode status bar button mouse click off-by-one fix.
that does work now again, thnx

Edit: pfs based hardfile is not working, not recognized - look values in attached pictures, 2.8.1 vs 2.9.0.0 b12 -> beta from yesterday was ok.

enough information for you to see what goes wrong? *hiding*
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2.8.1-beta.png
Views:	389
Size:	16.9 KB
ID:	41063   Click image for larger version

Name:	2.9.0.0-beta.png
Views:	378
Size:	13.0 KB
ID:	41064  

Last edited by emufan; 17 August 2014 at 20:46.
emufan is offline  
Old 17 August 2014, 21:28   #483
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by esc View Post
Has PicassoIV Zorro III mode ever worked? I have to use it in Zorro II mode. If config files are needed let me know. Workbench throws an error on boot if I check Zorro III mode in my uae config.
Probably wrong thread if you haven't got it to work in earlier versions either.. (btw, never say "error" or "it does not work" in winuae forums..)

Quote:
Originally Posted by emufan View Post
Edit: pfs based hardfile is not working, not recognized - look values in attached pictures, 2.8.1 vs 2.9.0.0 b12 -> beta from yesterday was ok.
vhd's detect incorrectly, broken when chd support was improved. EDIT: Fixed in winuae.zip.

Last edited by Toni Wilen; 17 August 2014 at 21:45.
Toni Wilen is online now  
Old 17 August 2014, 21:52   #484
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
vhd's detect incorrectly, broken when chd support was improved. EDIT: Fixed in winuae.zip.
It is not fair, you are too fast.
AnnaWu is offline  
Old 17 August 2014, 23:27   #485
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,615
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
vhd's detect incorrectly, broken when chd support was improved. EDIT: Fixed in winuae.zip.
yep, all is working as seen in 2.8.1 again. thnx

maybe just cosmetic issue, also to be seen on the picture of 2.9.0.0 above ( right one ): HD Controller: [UAE ...............] [ghosted dropdown] Sector: .....

is the [ghosted dropdown] intentionally? the [UAE .........] is much more larger than before.

edit: i found out myself, after playing with this hd-controller opttions - it is indeed not a cosmetic error

Last edited by emufan; 18 August 2014 at 22:54.
emufan is offline  
Old 17 August 2014, 23:41   #486
huepper
Registered User

huepper's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: GDR
Age: 43
Posts: 232
Hmmm, i can't get OS4.0 working ...
It boots to rainbow --> pink --> reset
then green --> rainbow --> pink --> reset

Here my logs and config:
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (12.1 KB, 88 views)
File Type: txt winuaelog.txt (32.8 KB, 72 views)
File Type: uae OS4.0 Classic 040.uae (19.3 KB, 122 views)
huepper is offline  
Old 18 August 2014, 00:16   #487
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by huepper View Post
Hmmm, i can't get OS4.0 working ...
It boots to rainbow --> pink --> reset
then green --> rainbow --> pink --> reset

Here my logs and config:

How are you mounting your data files? You need to use real IDE emulation, UAE devices (such as adding folders) need 68k and as you know 4.x disables the 68k side completely.
fitzsteve is offline  
Old 18 August 2014, 00:52   #488
Steve
FreelanceAndroidDeveloper
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 38
Posts: 2,103
Excellent new beta!

Finally PPC emulation is running on my setup and no longer gives me a black screen on boot-up! Seems pretty quick as well. I tested out a couple of PPC demos and they run just fine. Very happy!

EDIT: Just having a play with the PowerPC Test DMS and it seems to register WarpOS as running ok. Although I noticed after the test that the PPC CPU core goes into an endless RUN, SLEEP, RUN, SLEEP looping pattern. Is this normal??
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	001.jpg
Views:	443
Size:	110.6 KB
ID:	41072  

Last edited by Steve; 18 August 2014 at 01:12.
Steve is offline  
Old 18 August 2014, 15:46   #489
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,507
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Beta 12:

B12: does not boot from dynamic HDF. B11 works fine.

B11 and before: Cyberstorm + A2065 + JIT crashes into HALT3 during DHCP. Works fine without JIT.
Attached Files
File Type: txt winuaelog_miami.txt (22.9 KB, 75 views)
File Type: txt winuaelog_b12.txt (13.8 KB, 75 views)
thomas is offline  
Old 18 August 2014, 15:55   #490
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
B12: does not boot from dynamic HDF. B11 works fine.
Already known, check post #483.

Quote:
B11 and before: Cyberstorm + A2065 + JIT crashes into HALT3 during DHCP. Works fine without JIT.
Probably something unfixable. In worst case code gets written and executed in A2065 on board buffer RAM which is really non-JIT friendly. (It looks like it is the reason, "stupid" address is e9a4f6 which is in A2065 autoconfig address)

What a2065 driver? Only with CSPPC?
Toni Wilen is online now  
Old 18 August 2014, 15:56   #491
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by Steve View Post
EDIT: Just having a play with the PowerPC Test DMS and it seems to register WarpOS as running ok. Although I noticed after the test that the PPC CPU core goes into an endless RUN, SLEEP, RUN, SLEEP looping pattern. Is this normal??
Yes. PowerPC kernel keeps running after it has been started. WarpOS seems to stop the PPC CPU after it becomes idle.
Toni Wilen is online now  
Old 18 August 2014, 15:58   #492
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,521
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by huepper View Post
Hmmm, i can't get OS4.0 working ...
It boots to rainbow --> pink --> reset
then green --> rainbow --> pink --> reset

Here my logs and config:
I have only ever been able to mount one HDF, any more and it pink screen reset loops.
FOL is offline  
Old 18 August 2014, 16:19   #493
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,507
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
What a2065 driver?
a2065 2.16 (08.01.93)
7708 bytes, file date 16-Apr-99


Quote:
Only with CSPPC?
Tried CSMK3 and MK2, too, same fault.

BPPC does not even boot, sits there with black screen and 90% CPU.

Quote:
Probably something unfixable. In worst case code gets written and executed in A2065 on board buffer RAM which is really non-JIT friendly. (It looks like it is the reason, "stupid" address is e9a4f6 which is in A2065 autoconfig address)
It works without accelerator.
Attached Files
File Type: txt winuaelog_bppc.txt (14.2 KB, 66 views)
thomas is offline  
Old 18 August 2014, 16:44   #494
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
BPPC does not even boot, sits there with black screen and 90% CPU.
This is b11 bug. Fixed in b12 and winuae.zip fixes vhd bug.
Toni Wilen is online now  
Old 18 August 2014, 16:45   #495
huepper
Registered User

huepper's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: GDR
Age: 43
Posts: 232
Quote:
Originally Posted by huepper View Post
Hmmm, i can't get OS4.0 working ...
It boots to rainbow --> pink --> reset
then green --> rainbow --> pink --> reset

Here my logs and config:
I got it "running".
The problem i think was the option "CDFS automount CD/DVD drives" was checked.

Now i have managed to boot from floppydisk with accelerator-scsi (cypppc.device) for hdf and cd(-emulation).
This works, tests will go on.
huepper is offline  
Old 18 August 2014, 16:53   #496
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,507
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
This is b11 bug. Fixed in b12 and winuae.zip fixes vhd bug.
Ok. BPPC goes online without HALT3.
thomas is offline  
Old 18 August 2014, 16:58   #497
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 37
Posts: 6,340
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
I have only ever been able to mount one HDF, any more and it pink screen reset loops.
I was able to mount another hdf but it had to be set to ide1, also worked when I used CSPPC scsi for the second hdf however crashed when I accessed the files. I posted in the ppc thread.

Also the hdf on ide1 had to be mounted in os4.1 using the mounted tool. I've not tried the latest beta though.
fitzsteve is offline  
Old 18 August 2014, 17:45   #498
DarrenHD
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: London / Canada
Posts: 339
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Already known, check post #483.



Probably something unfixable. In worst case code gets written and executed in A2065 on board buffer RAM which is really non-JIT friendly. (It looks like it is the reason, "stupid" address is e9a4f6 which is in A2065 autoconfig address)

What a2065 driver? Only with CSPPC?
Tony, I know you don't care about OS 4.1 Classic, but the Commodore 2065 driver from Aminet here:

http://aminet.net/dev/misc/sana2_v2.lha

Does not crash the internet connection wizard, it just gives an error "failed to open device". I added the driver to the 68k JIT blacklist in OS 4.1 Classic (Prefs/Compatibility) so it is not running in 68k JIT. At least that is better than the two other C= 2065 drivers on aminet:

http://aminet.net/search?query=2065

ethernet.lha and a2065v216a.lha, both of which grim reaper the internet connection wizard.

I have it setup in WinUAE the 2065 as "cable disconnected". I'm not sure what the SLIRP options are.

Last edited by DarrenHD; 18 August 2014 at 17:56.
DarrenHD is offline  
Old 18 August 2014, 19:16   #499
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
http://www.winuae.net/files/b/winuae_2900b12.zip

Beta 12:

- Updated CHD support, uncompressed CHD write support added, can be mounted as read-write hardfile. (CD subchannel support may or may not work, there does not appear to be easy way to convert ccd/sub/img combination to chd)
Toni, I have a problem with CD CHD (not HD CHD) support. My selected CD image file is working on WinUAE 2.8.1 (2014.06.18) or the last beta 11 (winuae_2900b11).
If I try now to load the same image on the last beta 12 or newer version I get a crash.
Attached Files
File Type: uae Amiga CD32 Pinball Fantasies.uae (20.5 KB, 57 views)
File Type: txt winuaebootlog.txt (16.9 KB, 68 views)
File Type: txt winuaelog.txt (9.7 KB, 55 views)
File Type: dmp winuae_2.9.0_b12_2014.08.18_19.00.39.dmp (74.3 KB, 65 views)

Last edited by AnnaWu; 18 August 2014 at 19:28.
AnnaWu is offline  
Old 18 August 2014, 20:06   #500
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,521
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by fitzsteve View Post
I was able to mount another hdf but it had to be set to ide1, also worked when I used CSPPC scsi for the second hdf however crashed when I accessed the files. I posted in the ppc thread.

Also the hdf on ide1 had to be mounted in os4.1 using the mounted tool. I've not tried the latest beta though.
You using Rdb?
FOL is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 2.6.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 21 19 June 2013 11:54
WinUAE 2.3.3 beta series Toni Wilen support.WinUAE 124 17 September 2011 15:48
WinUAE 1.6.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 54 18 June 2009 11:05
WinUAE 1.5.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 242 12 August 2008 12:42
WinUAE 1.5.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 453 19 June 2008 09:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28889 seconds with 12 queries