English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene > Member Introductions

 
 
Thread Tools
Old 11 June 2014, 13:42   #1
silverfox0786
 
Posts: n/a
Noob but not so noob

Hi, I have had several Amiga A600 in my time and really have fond memories of it. In fact an Amiga 600 was my first computer/Console machine I ever had. its true I never had the Atari 2600 (I have 10 of them now lol)

My Amiga was resting in a small corner of the Attic for many years and bam last month I had the Amiga Craving. I took it down and tried to fire it up. oh no it wont work.

After investigation with a Multimeter I fount the PSU Was not supplying +5V so a replacement fixed that. and while I was waiting for it I decided to clean and polish the machine, it was pretty whitey/cream anyways but an extra cleaning never goes a miss.

It then had a new 3.1 Kickstart, 4GB HDD and Screws from AmigaKit and a NOS Floppy drive fitted from eBay.

I also brought 2 Gotek drive as extra and got a PCMCIA adaptor too. And am currently building a External Flicker Fixer and managed to get some 23pin connectors locally for a good price.

eventually I realised from lurking these forums that the A600 is really not cut out for many things and is not the best model to choose for upgrade either.

Sooo........

I purchased a A1200 (Still keeping the A600) which had a few niggles so I got a good deal on it.
its a 1D4 model and the clock pins are half populated and came with Kickstart 3.0.

From there I purchased a NOS Keyboard and new screws from Amigakit and a ACA1232 40Mhz Accelerator

Today it looks like it came out of the showroom it looks so sweet

Im still a noob and running OS3.9 on it and am here to learn loads more and try to figure out my error on my custom kickstart3.9 I am having

Thanks for reading this long thread and I hope to learn loads here.

Last edited by silverfox0786; 11 June 2014 at 14:03.
 
AdSense AdSense  
Old 11 June 2014, 21:15   #2
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 445
Welcome mate. I'm sure you will enjoy this site and your Amigas.
tolkien is offline  
Old 13 June 2014, 10:12   #3
Wiffleplop
Cute but not bright
Wiffleplop's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Cheshire
Posts: 65
Welcome aboard from another returnee I'd be interested to find out more about your flicker fixer, as I could do with one myself for the A1200 that's heading my way from eBay
Wiffleplop is offline  
Old 13 June 2014, 10:52   #4
seuden
uber cool demi god

seuden's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Kent/England
Posts: 1,899
Welcome silverfox,

Keep us updated with your progress.
seuden is offline  
Old 13 June 2014, 10:53   #5
Muzkat
Into the Wonderful
Muzkat's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Earthrealm
Age: 36
Posts: 1,279
Hello and welcome.
Muzkat is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NOOB Needs Help bburtonpa Coders. General 2 28 May 2010 17:50
Noob needs help with whdload tomv1to project.WHDLoad 41 31 December 2009 15:02
Noob question, sorry. fitzsteve project.WHDLoad 3 23 August 2009 16:56
Noob to Gamebase 1.4 dunjenkeepa project.MAGE 7 07 September 2007 01:19
Hello, complete noob here mywetpants New to Emulation or Amiga scene 34 09 March 2007 21:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.12113 seconds with 11 queries