English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 14 July 2001, 11:45   #1
Warlock99
Webmaster of AmigaRarities
Warlock99's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Liverpool / UK
Age: 46
Posts: 222
Reading amiga disks on a pc

take a look at this!

http://fast.emuunlim.com/disk2fdi/index.html
Warlock99 is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 July 2001, 12:32   #2
ilm
Zone Friend
ilm's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Belgium
Age: 32
Posts: 54
Send a message via AIM to ilm Send a message via Yahoo to ilm
i think it is still useless for the most people because there pc's (including mine) have only 1 diskdrive
and to be honest i don't really see the point for reading an amiga disk
ilm is offline  
Old 14 July 2001, 19:51   #3
Warlock99
Webmaster of AmigaRarities
Warlock99's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Liverpool / UK
Age: 46
Posts: 222
reading amiga disks

I haven't tried it out but off the top of my head I'd say it'd be useful for transferring stuff from the amiga without using cross dos or network leads etc.

As for a second drive, they only cost about £10 here, so why wouldn't you get one unless you haven't got the bay space in your pc.
Warlock99 is offline  
Old 14 July 2001, 19:54   #4
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
Question is, why would you need 2 drives when you are to create an ADF file?
Drake1009 is offline  
Old 14 July 2001, 20:46   #5
P-J
Grumpy veteran
P-J's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Moorpark, California
Age: 37
Posts: 1,145
Send a message via MSN to P-J
Docs

And the answer in in the docs, try reading them.
P-J is offline  
Old 15 July 2001, 21:03   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
Did anyone try this yet? because the only machine I have here with two drives is my IBM5140 portable XT, and I doubt the software would work on an XT :P
Akira is offline  
Old 16 July 2001, 03:26   #7
P-J
Grumpy veteran
P-J's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Moorpark, California
Age: 37
Posts: 1,145
Send a message via MSN to P-J
Works fine..

I managed to get hold of a second FDD and whacked it in and it works ok. Doesn't work under Win2K DOS window, but a dos boot disk or Win98 cmd prompt soon fixes that.

I can't believe it works, thought it was a hoax, but proved me wrong
P-J is offline  
Old 25 July 2001, 13:02   #8
Warlock99
Webmaster of AmigaRarities
Warlock99's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Liverpool / UK
Age: 46
Posts: 222
Floppy disk disk2fdi

anyone transferred cracked games or orignals yet with it yet?
Warlock99 is offline  
Old 25 July 2001, 17:11   #9
Warlock99
Webmaster of AmigaRarities
Warlock99's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Liverpool / UK
Age: 46
Posts: 222
originals

Hmm..Just wanted to know if it worked. Did you use this program to do it then.
Warlock99 is offline  
Old 25 July 2001, 17:14   #10
Riempie
Amiga freak
Riempie's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Netherlands
Posts: 338
Tried it..

Yes, I tried this. It works ok. I didn't have a enough space in the tower to put a floppy drive in the bay. I had to remove HD's etc. I didn't want to do all this. So, a second floppy-drive is just lying around in the tower with a blank disk constantly inserted. This is very usefull for my brother MrDig and his coverdisks!
Riempie is offline  
Old 25 July 2001, 17:16   #11
Riempie
Amiga freak
Riempie's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Netherlands
Posts: 338
originals...

Haven't tried it with originals yet, doubt if this will work....
Riempie is offline  
Old 25 July 2001, 21:50   #12
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 26
Posts: 4,662
Hunter might be one of those games that is dual-formatted for Amiga and Atari. Several games are like this (Starglider II, etc.)
Twistin'Ghost is offline  
Old 13 August 2001, 10:12   #13
Warlock99
Webmaster of AmigaRarities
Warlock99's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Liverpool / UK
Age: 46
Posts: 222
Floppy disk Damocles data disk 2

I have a feeling this disk might have been dual formatted too. The second one hasn't appeared anywhere, I wonder if that's why.

Is there any way to convert these to an adf?
Warlock99 is offline  
Old 13 August 2001, 12:02   #14
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 26
Posts: 4,662
Yeah, Toni should respond to this. Because he says Amiga disks are emulated 100%, then that should include dual format as well. Toni?
Twistin'Ghost is offline  
Old 13 August 2001, 19:19   #15
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,949
I am already working on FDI support for UAE. I hope to finish it in 1-2 weeks. I will release source patch and probably it will be included with next WinUAE (If I finish it before next official release)
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reading 1.44m pc disks on Amiga 1.76m drive ancalimon support.Apps 8 03 December 2011 05:44
Noisy floppy drive or drive not reading properly HD disks? Old Fool support.Hardware 4 07 June 2010 16:09
Reading foreign format disks on PC and Mac cappuchok New to Emulation or Amiga scene 5 12 June 2006 12:34
reading linux/unix disks on AmigaOS redblade New to Emulation or Amiga scene 3 24 October 2004 19:28
Reading PC disks on Amiga NytroX86 support.Apps 5 23 November 2002 16:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23602 seconds with 11 queries