English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 01 April 2014, 21:57   #1
JayEff
 
Posts: n/a
WinUAE USB Amiga hard drive issue (2014)

Hi!

So, my problem is this:

1. I run WinUAE as normal, I can see my drive but have Access Denied.

2. I run WinUAE as Administrator I can see all drives except that one from the USB which I want.

I have the shortcut with -disableharddrivesafetycheck though I get no warnings when I launch it.

Anyone has the same issue? I've looked everywhere but so far no one seems to have this issue.

Regards,
JayEff
 
AdSense AdSense  
Old 02 April 2014, 15:44   #2
voyager_1701e
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Sydney / AUSTRALIA
Posts: 170
Hi JayEff,
I assume you are trying to setup a CF/Drive in WinUAE? If so a while ago I had the same problem. I thought I solved it by simply using an earlier version of WinUAE (I used version 2.3).

Recently I had to start using DiskPart to clean some CF cards again, but I didn't have the same problem even with the most recent version of WinUAE installed when setting up the cards as Amiga drives, however all of the sudden I had the problem again! What I figured out, was if I had another type of removable memory plugged into my system at the same time, Windows refused to allow writing to the bootblock via WinUAE. Removed any cards or USB sticks and the latest version of WinUAE, run as Admin, now no problem with setting up the drives.

Hope that helps
Ash
voyager_1701e is offline  
Old 04 April 2014, 18:31   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,561
Logs needed to confirm the problem: run winuae (do not start emulation), tick Paths panel logging checkbox, click "Add harddrive", attach winuaebootlog.txt.

-disableharddrivesafetycheck does nothing since years ago.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old IDE Hard drive - usb case - winuae? ElectroBlaster support.Hardware 6 18 August 2014 04:02
winUaE USB harddrive issue. r6stu support.WinUAE 2 31 August 2008 21:37
Hard drive install real amiga & winuae, please help magnox support.Hardware 3 28 February 2006 22:35
It's THAT thread again, namely: yet another hard drive in A1200 issue Shoonay support.Hardware 3 31 December 2005 14:11
A1500 - Hard Drive Issue's THX1138 support.Hardware 9 28 November 2002 12:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.09980 seconds with 11 queries