English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 21 February 2014, 23:57   #101
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
hi guys i got this usb adapter http://www.ebay.com/itm/USB-auf-RS23...611684&afsrc=1

if i use the power from the adapter do i still need floppy power as i cant get it to reconise my gotek
johnim is offline  
AdSense AdSense  
Old 22 February 2014, 00:16   #102
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,617
Quote:
Originally Posted by johnim View Post
hi guys i got this usb a[IMG][/IMG]dapter http://www.ebay.com/itm/USB-auf-RS23...611684&afsrc=1

if i use the power from the adapter do i still need floppy power as i cant get it to reconise my gotek

Hi,

you need to install drivers for windows and also, red goes to 5v on 4 pin power adapter, black to ground on 4 pin power header. put a jumper across the left 2 pins, then white, then green. they are the only connections you need to program it. I bought the same programmer as you.

I'll post a pic




I soldered a header to the board to make life easier. once programmed remove the jumper on the left and move the s1 jumper to s0 like mine

Last edited by kipper2k; 22 February 2014 at 00:29.
kipper2k is offline  
Old 22 February 2014, 00:37   #103
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
hi mate thats exactly how i have done it



windows 7 64 auto installed prolific usb to serial comm port waht else does it need other than the flasher program
johnim is offline  
Old 22 February 2014, 00:40   #104
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,617
Quote:
Originally Posted by johnim View Post
hi mate thats exactly how i have done it



windows 7 64 auto installed prolific usb to serial comm port waht else does it need other than the flasher program
just select the correct com port and that should be it. I used XP, if you are using vista, 7 or 8 than i am not sure about compatibility.

try a cold reboot and see if that fixes it and make sure the usb is plugged in b4 you open the program
kipper2k is offline  
Old 22 February 2014, 01:08   #105
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
great i got this



i used this driver from here http://www.prolific.com.tw/US/ShowPr...id=225&pcid=41

using winxp virtual machine in windows 7

now to try on my miggy

cheers kipper2k














Last edited by johnim; 22 February 2014 at 01:44.
johnim is offline  
Old 22 February 2014, 02:09   #106
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,670
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by johnim View Post
Quote:
Originally Posted by kipper2k View Post
... I bought the same programmer as you.
So 4,70€ plus 18,50€ international sending.

I've just bought this http://www.ebay.es/itm/400586409523?...84.m1497.l2649 for 1,52€ total.

Also... I would like to use it as DF1, external. Can I?
Retrofan is offline  
Old 22 February 2014, 02:13   #107
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
mine was 8 euro and took 7 days to come


it does work as df1 if you use in early startup and disable df0

if you boot to workbench you can change disk by pressing button and it loads next disk

Last edited by johnim; 22 February 2014 at 02:21.
johnim is offline  
Old 22 February 2014, 02:20   #108
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,670
Send a message via Skype™ to Retrofan
And also...
Quote:
Originally Posted by kipper2k View Post
This would make a good companion to this floppy drive as it is low profile (4gb)

http://www.ebay.ca/itm/4-GB-SanDisk-...a728c2e&_uhb=1
Costs $11,83 plus sending. I've bought this http://www.ebay.es/itm/270835099637?...84.m1439.l2649 for 4,84€ total.
Retrofan is offline  
Old 22 February 2014, 02:21   #109
Higgy
Registered User

Higgy's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Oxfordshire
Posts: 397
Quote:
Originally Posted by johnim View Post
mine was 8 euro and took 7 days to come
link link lonk please, share the wealth. For 8 euro's I will be tempted to get a second one. Mine was sixteen quid.
Higgy is offline  
Old 22 February 2014, 02:26   #110
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
Originally Posted by johnim
hi guys i got this usb adapter http://www.ebay.com/itm/USB-auf-RS23...611684&afsrc=1


heres a cheap uk usb stick

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Sa...item4856bd473d
johnim is offline  
Old 22 February 2014, 02:37   #111
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,670
Send a message via Skype™ to Retrofan
You keep posting things more expensive than mines. That's ok if you have hurry, but I don't mind to wait.

Edit:
Quote:
Originally Posted by johnim View Post
it does work as df1 if you use in early startup and disable df0
How's that? I didn't have to make an early startup with the HxC to use it as DF1. ¿? You sure?

Last edited by Retrofan; 22 February 2014 at 02:45.
Retrofan is offline  
Old 22 February 2014, 02:43   #112
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
i got the 8gb drive for 5.69 as 35% off but spent too much this week now over £200 on bits for pc and amiga ,
johnim is offline  
Old 22 February 2014, 02:49   #113
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,670
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by johnim View Post
i got the 8gb drive for 5.69 as 35% off but spent too much this week now over £200 on bits for pc and amiga ,
LOL... I bought a C=64 Ultimate II...

That's why now I've preffer to wait...

Edit: But yes, your stick is 8Gb, I didn't notice. A bargain.

Last edited by Retrofan; 22 February 2014 at 02:56.
Retrofan is offline  
Old 22 February 2014, 04:31   #114
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,617
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
So 4,70€ plus 18,50€ international sending.

I've just bought this http://www.ebay.es/itm/400586409523?...84.m1497.l2649 for 1,52€ total.

Also... I would like to use it as DF1, external. Can I?
shipping was 5.60 euro for me
kipper2k is offline  
Old 22 February 2014, 13:09   #115
seb132
Happy Life
seb132's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Sydney
Posts: 229
Send a message via MSN to seb132 Send a message via Yahoo to seb132 Send a message via Skype™ to seb132
That's a nice new toy for mfilos blog...
seb132 is offline  
Old 22 February 2014, 15:44   #116
venox
 
Posts: n/a
Problem

I have one problem with USB flash hardware.






I have Green cable to J4

Tested two boards, two system XP,7, two drivers

Cable from - http://www.ebay.com/itm/USB-auf-RS23...611684&afsrc=1

Last edited by venox; 22 February 2014 at 16:06.
 
Old 22 February 2014, 16:39   #117
Turran
Registered User

Turran's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Age: 43
Posts: 917
Quote:
Originally Posted by venox View Post
I have one problem with USB flash hardware.
Join the club. I tried mine when it arrived. Failed to connect until I used ATX power instead.

Then a friend came over with his that he could not program. I could not either. Just got the same error over and over. Tried mine again and that failed as well. Over the 500 (or so) attempts I made with mine again, I managed to connect once.

This was on Win8.1 x64

I then tried on Win7 x64. Same thing.

Then I got the tip to try with XP x86 and it works fine every 2nd attempt.
Turran is offline  
Old 22 February 2014, 17:10   #118
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,617
Quote:
Originally Posted by venox View Post
I have one problem with USB flash hardware.




I have Green cable to J4

Tested two boards, two system XP,7, two drivers

Cable from - http://www.ebay.com/itm/USB-auf-RS23...611684&afsrc=1
did you try doing as this post suggests ?

http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=105
kipper2k is offline  
Old 22 February 2014, 17:56   #119
venox
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by kipper2k View Post
did you try doing as this post suggests ?

http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=105

I have true Intel PC with WindowsXP SP3 32bit.
 
Old 22 February 2014, 18:16   #120
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
Try winxp and use the drivers I used and it worked first time as kipper2k linked

If in windows 7 use xp mode
johnim is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cd32 from analogic computers not working properly fondpondforever Amiga scene 11 22 August 2013 15:24
Love Emulators? - Dgen & Hatari emulators Paul News 17 19 January 2012 19:28
A1200 floppy not working mtb support.Hardware 5 22 November 2010 10:05
floppy df0 working / not working Dave_wb support.Hardware 3 07 January 2009 10:11
Guinness Book entry with 274 working Computers/Consoles Retro-Nerd Retrogaming General Discussion 4 25 August 2007 20:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.27071 seconds with 12 queries