English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 08 March 2014, 20:17   #221
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
That's the one that will only work in XP. I had to swap the rx & tx lines over to get it to work.
Thanks. I've tried swapping lines and doing a handstand, but no way

Thanks Voyager, I've sent you a PM, I will get your usb to TTL adapter.

Last edited by Retrofan; 08 March 2014 at 20:23.
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
Old 08 March 2014, 20:31   #222
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 1,173
I had a similar adapter (with the wires) and I'm using XP (Native, not in a VM).

When I first connected it, it didn't work.

But one of the things I did was leave the USB device connected, but disconnected just the power (RED wire on mine) to the GOTEK, so it power cycled the device while it was connected to the PC.

Then it worked for me...

I've never had any problems with the XP machine seeing the USB device. It was just the flasher tool seeing the GOTEK.

Also, I'm sure you are doing this already, but make sure you go into Device Manager to see what COMM port your USB device is getting and set the flasher tool to that one.

In my case, it was COMM 6.

Good Luck.

desiv
(Also, if you have a multimeter, probably worth checking the voltage on those 2 lines (Red/black on mine) to make sure you've got 5V)
desiv is offline  
Old 08 March 2014, 23:41   #223
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
1.04b 2K14/03/08 Selector.adf update : Floppy Emulator auto-detection : Can now control the emulator on DF0/DF1/DF2/DF3…

cortexamigafloppyemulator_v104b.docx
johnim is offline  
Old 09 March 2014, 01:43   #224
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Must be a problem with the link, the archive contains 1.4a.
Arnie is offline  
Old 09 March 2014, 02:47   #225
Vot
Registered User

 
Join Date: Aug 2012
Location: Australia
Posts: 646
H.M,

Sorry if this has been asked and answered.

What is the likelihood of ipf support?

i.e is the hardware capable of doing it.

Does the hardware have enough flash left to add support, is the processor on the hardware good enough etc.
Vot is offline  
Old 09 March 2014, 13:01   #226
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
HI H.M the hex file says 104a in the latest archive
johnim is offline  
Old 09 March 2014, 13:48   #227
darky_mtp
 
Posts: n/a
1.04b 2K14/03/08 Selector.adf update
The firmware stay the same.
 
Old 09 March 2014, 13:50   #228
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
Oh ok mate thanks for the info
johnim is offline  
Old 16 March 2014, 22:11   #229
robinsonb5
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: Norfolk, UK
Posts: 522
It took me half a dozen attempts to get the flashing software to talk to the gotek over my cheap USB RS232 gizmo, but once it decided to work, it worked fine.

If anyone needs a unit flashed and can't get it to work, I'd be happy to do it - just send me a PM. Also I have a couple of spare units pre-flashed, so let me know if you want one.
robinsonb5 is offline  
Old 17 March 2014, 04:21   #230
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 1,173
Quote:
Originally Posted by robinsonb5 View Post
It took me half a dozen attempts to get the flashing software to talk to the gotek over my cheap USB RS232 gizmo, but once it decided to work, it worked fine.
Yep, same here. I eventually got it to work by power cycling the GOTEK while leaving the serial attached..

Of course, then I re-read the instruction webpage and it mentions there is a RESET pad, and I'm willing to bet that was what I should have done, but instructions and me.. Well, we aren't strangers but aren't devoted either; it's a much more casual relationship.. ;-)

Quote:
Originally Posted by robinsonb5 View Post
If anyone needs a unit flashed and can't get it to work, I'd be happy to do it - just send me a PM.
Same here for U.S. (well, for flashing a unit, I don't have any spares pre-flashed) But I'd really recommend getting the serial device, as I expect firmware updates to happen as it's being finished up..
At least for a while...

desiv
desiv is offline  
Old 17 March 2014, 10:26   #231
Solo761
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Croatia
Age: 37
Posts: 333
Last friday I finally got my gotek. First one I ordered never arrived...

I had small USB to TTL adapter from before, based on CP210x controller, but it didn't go all that smooth. At first programming app couldn't establish communication with it so, I'm not sure if it was connection problem as I didn't solder pin header to it, I just put dupont wire through holes and pressed them to ensure proper contact. Few times it did managed to communicate with it, but when I tried to erase original software it lost it. Tried resetting gotek but didn't help.

What worked in the end was different USB connector, or more probable, controller. At first I had it USB to TTL plugged in monitor hub (USB 2.0), next I tried plugging to USB 2.0 port on the case, this managed to get further as I said above, but lost it when I tried to erase. Lastly I tried plugging it in USB 3.0 port on my computer and this time it worked flawlessly, comm check fine, erase fine and programming fine. What's more it finished programming in 10 seconds, I expected up to two minutes as instructions say.

I don't know if it was just by chance or it could indeed be that it depends on USB controller that serial adapter is connected to. In first case it was controller in the monitor HUB, in second case it was USB 2.0 controller on the motherboard, and in the last case it was USB 3.0 controller on the motherboard.

Forgot to write, it was under Windows 7 x64

Last edited by Solo761; 17 March 2014 at 12:27.
Solo761 is offline  
Old 18 March 2014, 00:57   #232
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 836
"Device Will Reset" after Erasing
No it did not --- I had to
But after that, fine :


Nobby_UK is offline  
Old 18 March 2014, 01:03   #233
Vot
Registered User

 
Join Date: Aug 2012
Location: Australia
Posts: 646
Hi,

Is this device suitable?

SFR1M44-U100
1.44MB USB 2HD Simulation Floppy Drive Emulator Plug 34pin Driver


http://bit.ly/1g3RsT1
Vot is offline  
Old 18 March 2014, 01:13   #234
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 1,173
Quote:
Originally Posted by Vot View Post
Is this device suitable?
That looks almost identical to the one I got, only that one is white..
I should have looked for a white cased one!! :-( ;-)

I'd bet that one will work..

desiv
desiv is offline  
Old 18 March 2014, 03:38   #235
Supamax
Da Digger :)

Supamax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Monza, Italy
Posts: 2,509
Hi mates,
I came back here after many, MAAANY months... . I missed you.

Very interesting thread!

I have a question. I read all the thread but couldn't find an answer:
Is the new/custom firmware able to manage Extended ADFs too?
Or does it manage normal ADFs only?

I fear the answer is the first one , but it would be very nice if it was the second .
Supamax is offline  
Old 18 March 2014, 10:09   #236
vext01
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: UK
Posts: 124
Has anyone found a reliable way to flash under Windows 7? Seems to be a no-goer and I see others have had problems too.

What about stm32flash under linux? Anyone had joy there?
vext01 is offline  
Old 18 March 2014, 12:43   #237
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 237
Send a message via MSN to voyager
Please read post 195, it worked just fine on win7 64x
voyager is offline  
Old 18 March 2014, 20:05   #238
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
And post #209, works for me in Win7 32 bit
Arnie is offline  
Old 18 March 2014, 21:23   #239
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 836
Quote:
Originally Posted by Supamax View Post
Hi mates,
I have a question. I read all the thread but couldn't find an answer:
Is the new/custom firmware able to manage Extended ADFs too?
Or does it manage normal ADFs only?
Just tried it with the Big ADF of BC Kid
(from http://www.factor5.de/downloads.shtml)
= No Luck
Just got the 'Insert Disk' animation.
Nobby_UK is offline  
Old 18 March 2014, 23:52   #240
Supamax
Da Digger :)

Supamax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Monza, Italy
Posts: 2,509
Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post
Just tried it with the Big ADF of BC Kid
(from http://www.factor5.de/downloads.shtml)
= No Luck
Just got the 'Insert Disk' animation.
Thanks,
I imagined it .

Great project, though!!
Supamax is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cd32 from analogic computers not working properly fondpondforever Amiga scene 11 22 August 2013 15:24
Love Emulators? - Dgen & Hatari emulators Paul News 17 19 January 2012 19:28
A1200 floppy not working mtb support.Hardware 5 22 November 2010 10:05
floppy df0 working / not working Dave_wb support.Hardware 3 07 January 2009 10:11
Guinness Book entry with 274 working Computers/Consoles Retro-Nerd Retrogaming General Discussion 4 25 August 2007 20:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21936 seconds with 12 queries