English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 07 March 2014, 04:08   #201
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 1,173
Hmmm Flaw in my plan..

Has anyone gotten this to work with a Kickstart disk image on an Amiga 1000?

I've tried a kickstart 1.3 and a kickwork disk, and neither seem to work..

Does this not support kickstart ADF images??
(Note: I did get this to work on my A1000, but I had to use a kickstart floppy in the A1000, then I unkooked the power and the floppy cable from the real drive. Then I plugged in the floppy cable and then the floppy power to the GOTEK. And then it worked, but not with any kickstart ADFs so far..)

-------------------------

I just had a great idea..
(I have them all the time, but for some reason they tend to lose their "greatness" once verbalized... )

Can I hook up both the Gotek And my Amiga 1000 floppy at the same time, both as DF0, but use a toggle switch (just on the power to the drives?) so I can have either the Gotek OR the internal as active?
That way, I can have the Gotek attached via the cable thru the side port (which is already open for my tomthul IDE) and just flip a switch to use the internal if I want to use a real floppy?

Obviously, I'd have to make a floppy cable that has 2 connectors and no flipped wires..
But wondering if I could just toggle which device has power???

Just a thought..

desiv

Last edited by desiv; 07 March 2014 at 06:22.
desiv is offline  
AdSense AdSense  
Old 07 March 2014, 09:05   #202
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 37
Posts: 6,359
Send a message via Skype™ to Jope
Route the DS0 signal via the switch either to the gotek or the physical drive.
Jope is offline  
Old 07 March 2014, 13:18   #203
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 237
Send a message via MSN to voyager
Just give him a few weeks. new firmwares appear every few days, I' am sure the bug will be fixed, so you can use it on your A1000 :-)
voyager is offline  
Old 07 March 2014, 16:59   #204
ElectroBlaster
Junior Member
ElectroBlaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Exeter, Devon, UK
Age: 43
Posts: 1,443
Send a message via ICQ to ElectroBlaster
I currently have two, black and a white (if you can call it white! looks grey )

So just to clarify something! By putting one into an old external disk drive case, will it act as DF1 or does it play up?

I was hoping it would just work as a normal drive and appear on workbench as DF1.

I need to pull my thumb out and get some work done this weekend. I have everything here ready.

ElectroBlaster is offline  
Old 07 March 2014, 17:47   #205
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 1,173
Quote:
Originally Posted by Jope View Post
Route the DS0 signal via the switch either to the gotek or the physical drive.
Oh, good thought!!!
I haven't looked at the pinout yet for a floppy cable..
Hopefully there's an unused wire in the cable i can use for sending the DS0 back to the internal (so I can put the switch on the external GOTEK; easier to get at..).

I ordered some cable connectors, just have to order some cable (don't have any handy long enough) and will be able to do that..

desiv
desiv is offline  
Old 07 March 2014, 20:17   #206
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 237
Send a message via MSN to voyager
@ electroblaster

If you put in in a external disk drive cast it will act as DF1. No it does not play up.

BUT... wait for it......

The selector software does not work correctly with the gotek as DF1.

Just use it as DF0, select al the images and after that use it as DF1
voyager is offline  
Old 07 March 2014, 20:22   #207
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
hi voyager how do you use an external drive as df0
johnim is offline  
Old 07 March 2014, 22:44   #208
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 237
Send a message via MSN to voyager
I use the gotek on the internal FDD port in my amiga 1200, use the selector software. After that I put in a external drive case. Its a bit of a work around but it works.
voyager is offline  
Old 08 March 2014, 09:27   #209
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
I've successfully reflashed my Gotek to v1.4 using Win7, and CP210x flasher connected like this....

You can't see too well on the photo but it's the orange wire for power, brown for gnd.

It works first time, every time, unlike the prolific that only works on XP (for me anyway)

Last edited by Arnie; 03 November 2014 at 14:30.
Arnie is offline  
Old 08 March 2014, 10:17   #210
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
I,ve a suggestion for the file selector/loader software.

At present all disks for a game are loaded into a numbered list.

eg.

1 Ruffian Disk 1
2 Ruffian Disk 2
3 Ruffian Disk 3
4 Drip
5 Curse of Enchantia Disk 1
10 Curse of Enchantia Disk 6
11 Full Contact Disk 1
etc.....

Now if I want to play Full Contact, I have to remember that it's in Slot 11.

Would it be better/possible to load config files like WinUAE where the 3 Ruffian disks are store in eg. Ruffian.config, or Config1. Then you only have to remember the config file to load a game.

Using the above example, to play Full Contact I would have to remember Config4. Plus with 99 slots available you could store even more entries for your ADF collection. Enough for loads of Coverdisks not just games.
Arnie is offline  
Old 08 March 2014, 10:30   #211
kaffer
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Cambridge
Posts: 430
Any chance this could support IPF? With EADF overlays for writes? Hehe
kaffer is offline  
Old 08 March 2014, 11:03   #212
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 41
Posts: 1,374
Yeah, that would be fun...
mr.vince is offline  
Old 08 March 2014, 11:54   #213
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,670
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
I've successfully reflashed my Gotek to v1.4 using Win7, and CP210x flasher connected like this....

You can't see too well on the photo but it's the orange wire for power, brown for gnd.

It works first time, every time, unlike the prolific that only works on XP (for me anyway)
Could you please give me the link to the flasher?

Yesterday I spent hours trying to flash it, even installed XP mode, used a PSU for power... I tried all
Retrofan is offline  
Old 08 March 2014, 11:57   #214
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Could you please give me the link to the flasher?

Yesterday I spent hours trying to flash it, even installed XP mode, used a PSU for power... I tried all
I got mine from Amazon.....

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B...?ie=UTF8&psc=1
Arnie is offline  
Old 08 March 2014, 12:36   #215
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,670
Send a message via Skype™ to Retrofan
I mean the software. If I can't get the usb adapter to work with the flasher drivers I will have to buy another.

Edit: My usb adapter has the chip PL 2303 HX

Last edited by Retrofan; 08 March 2014 at 16:56.
Retrofan is offline  
Old 08 March 2014, 14:01   #216
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 42
Posts: 1,024
Hi H.M is there any chance of a txtfile for listing adfs to be inserted into the selector adf so the software can read and auto add to the gotek

Eg make a list of games adfs.txt which can be copied to selector adf

Then the gotek can read it as it will take ages to add all the slots 1 by 1

Thankyou john
johnim is offline  
Old 08 March 2014, 14:33   #217
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 237
Send a message via MSN to voyager
@ retrofan,



Is it this one?
voyager is offline  
Old 08 March 2014, 14:58   #218
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,670
Send a message via Skype™ to Retrofan
I bought this: http://www.ebay.es/itm/400586409523?...84.m1439.l2649

With Windows 7 it recognizes it, but the flash tool fails. With Windows XP it doesn't recognize it.

I think I will have to buy another usb adapter like yours, thanks.

Last edited by Retrofan; 08 March 2014 at 16:56.
Retrofan is offline  
Old 08 March 2014, 17:01   #219
voyager
The show must go on.
voyager's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Alkmaar Nederland
Posts: 237
Send a message via MSN to voyager
Did you do a loopback test on it?

I can send you one of mine it's quicker then ebay.
voyager is offline  
Old 08 March 2014, 18:09   #220
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 59
Posts: 3,861
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
I bought this: http://www.ebay.es/itm/400586409523?...84.m1439.l2649

With Windows 7 it recognizes it, but the flash tool fails. With Windows XP it doesn't recognize it.

I think I will have to buy another usb adapter like yours, thanks.
That's the one that will only work in XP. I had to swap the rx & tx lines over to get it to work.
Arnie is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cd32 from analogic computers not working properly fondpondforever Amiga scene 11 22 August 2013 15:24
Love Emulators? - Dgen & Hatari emulators Paul News 17 19 January 2012 19:28
A1200 floppy not working mtb support.Hardware 5 22 November 2010 10:05
floppy df0 working / not working Dave_wb support.Hardware 3 07 January 2009 10:11
Guinness Book entry with 274 working Computers/Consoles Retro-Nerd Retrogaming General Discussion 4 25 August 2007 20:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22166 seconds with 12 queries