English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 17 January 2014, 00:08   #1
amiga1200gamer
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: England
Posts: 50
Problem with creating HDFs on 2.7

Hi I have had strange problems creating new HDFs since upgrading to 2.7.
For me this does not affect 2.6.1 or any earlier version i have worked with.

If i create a simple hardfile in 2.7 for amiga 1200 emultion it is not recognised in workbench.

Looking at amiga early startup control it shows as
Enabled - DH0 priority 0 0000 uaehf-0

If i create a hdf in 2.6.1 or earlier it shows up in workbench ready to format and early startup control would show as

Enabled - DH0 priority 0 ADOS uaehf-0

Here is a simple test i did to compare 2.7 and 2.6

Quickstart - Model A1200 - 4mb fastram expanded config - Set Configuration

ROM Kickstart 3.1

Harddrives - Add Hardfile -
Hd controller UAE (default)

Typed 50 in the MB box then hit create. everything else is left as defaults. set name as try.hdf

this creates me a hardfile R/W, bootable, priority 0 - , 1,2,32,512 - pretty standard stuff.

On floppy drives im inserting a workbench 3.1 disk.

Following these steps on 2.6 provides me with a DH0:NDOS ready to format.
Following the same steps in 2.7 there is no drive recognised by workbench.

Im running on windows 7 x64. the uae versions im trying are just the standard zips off winuae.net. I always create a winuae.ini so my amiga setups are pathed to the relative folder.

Very likely im jsut having a real bad day with this and missing a simple option or change.... would someone mind trying a quick test to replicate this please and tell me where im going wrong with 2.7?

Thanks
amiga1200gamer is offline  
AdSense AdSense  
Old 17 January 2014, 09:27   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,508
The problem is already known: http://eab.abime.net/showthread.php?p=929905#post929905
thomas is offline  
Old 17 January 2014, 11:49   #3
amiga1200gamer
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: England
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Thank you thomas
amiga1200gamer is offline  
Old 17 January 2014, 13:16   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,531
This is fixed in 2.7.1 betas.
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TinyLauncher working on FFS formatted .hdfs, but not on PFS .hdfs bladecgn support.WinUAE 10 23 November 2013 05:32
Problem creating save disk Shadownet support.Other 3 29 September 2009 12:49
Problem when creating a new hard drive xain support.WinUAE 4 04 July 2008 13:14
Creating hardfile problem Malakie support.WinUAE 15 07 October 2007 21:16
3.5 hdfs? samos3.9 support.WinUAE 4 08 October 2004 23:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.26324 seconds with 11 queries