English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 January 2014, 21:55   #1
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,503
Halt1

I'm getting a 'HALT1' error in WinUAE, any idea what that refers to?
Galahad/FLT is online now  
AdSense AdSense  
Old 11 January 2014, 22:47   #2
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,503
Forget it, figured it out... user error!
Galahad/FLT is online now  
Old 12 January 2014, 11:54   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,531
HALT means CPU double-faulted. Real 68k CPU stops (only reset restarts it) if bus or address error is detected when CPU is currently storing exception stack frame. (Usual cause is corrupted stack pointer).

Writing stack frame to stack pointer which points to non-existing memory or is odd is also considered hardware generated bus error in UAE and causes immediate HALT condition.
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16419 seconds with 10 queries