English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 27 December 2013, 19:29   #1
Mike_7
 
Posts: n/a
New installation

Can anyone advise me please?

I have bought the Amiga emulator and tried to install it, but get stuck when the programme asks me to 'Nominate a com port'
I have a Sony Laptop, and I am installing on this, but I don't know which com port to nominate?
How do I find out what com ports are available?
and what its called?
As you can, tell I am not p.c. literate.
 
AdSense AdSense  
Old 27 December 2013, 19:57   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Quote:
I have bought the Amiga emulator
WinUAE ("the" Amiga emulator) is free. So what did you buy? Can you give a link? If it is Amiga Forever, which edition?


Quote:
the programme asks me to 'Nominate a com port'
WinUAE does not need a COM port, nor does Amiga Forever AFAIK. Are you sure you are installing an emulator and not Amiga Explorer instead? Amiga Explorer lets you connect to a real Amiga. It needs either a serial connection (COM port) or a network connection between the PC and the real Amiga.
thomas is offline  
Old 28 December 2013, 20:01   #3
Mike_7
 
Posts: n/a
Hello!
Sorry this is late, Iv'e been running around visiting.
It's the Amiga Emulator I've been trying to install from the Amiga Forever site, and it asked me which Com Port I want to nominate, and once nominated, I'm sure it said it could'nt be changed, so I didn't go ahead with the installation.
 
Old 28 December 2013, 20:34   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Please give more details, links, screen shots, whatever. My crystal ball is off for repair.
thomas is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmiTCP 4.0 Installation ShamblerDK support.Hardware 11 04 March 2017 22:05
Where did my installation go? StarEye project.ClassicWB 3 20 January 2012 12:30
Amberstar installation hoborg support.WinUAE 15 12 August 2010 23:04
OS 3.9 installation problems. protek support.Other 9 25 June 2010 20:11
WB 3.1 Installation Language HymnsomniaK New to Emulation or Amiga scene 2 21 June 2006 12:35

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.10370 seconds with 11 queries