English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene > Member Introductions

 
 
Thread Tools
Old 27 November 2013, 12:54   #1
nobrainer
Registered User

 
Join Date: Nov 2013
Location: n/a
Posts: 15
Back after 15+ years..

Hey everyone! Just wanted to say hello, I've put my lovely Amiga 1200D back on the desk where it belongs and having fun again.. I was mostly playing games way back then.. forgot most of the stuff now, but learning fast, not to mention upgrading my miggy too.. she likes it most of the times but she also started complaining a bit.. hopefully I can tame the beast somehow
nobrainer is offline  
AdSense AdSense  
Old 27 November 2013, 12:58   #2
majsta
www.majsta.com
majsta's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Banjaluka/Republic of Srpska
Age: 36
Posts: 424
That is amazing every time you see person back to Amiga. Welcome back I wish you lot of fun with Amiga. Most important thing that you will feel nice on this forum. We all feel that we belong to something in one big family.
majsta is offline  
Old 27 November 2013, 13:43   #3
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 702
Quote:
Originally Posted by nobrainer View Post
Hey everyone! Just wanted to say hello, I've put my lovely Amiga 1200D back on the desk where it belongs and having fun again.. I was mostly playing games way back then.. forgot most of the stuff now, but learning fast, not to mention upgrading my miggy too.. she likes it most of the times but she also started complaining a bit.. hopefully I can tame the beast somehow
Tell your Miggy A1200 to `Hang on for the ride of its life!`

Things and time have moved on since the Naughties

Enjoy the Journey Grasshopper !!
supaduper is offline  
Old 27 November 2013, 17:04   #4
nobrainer
Registered User

 
Join Date: Nov 2013
Location: n/a
Posts: 15
Thank you very much guys!
nobrainer is offline  
Old 27 November 2013, 17:59   #5
Phantom
Adventurer

Phantom's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Colossal Cave, Valaii
Posts: 363
Never it's too late, welcome back.
Phantom is offline  
Old 27 November 2013, 19:21   #6
DonAmiga
Registered User

DonAmiga's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Scotland
Posts: 518
Great Stuff

Welcome
DonAmiga is offline  
Old 27 November 2013, 19:23   #7
Allen1
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Blyth England
Age: 61
Posts: 725
Its always good to see people return to the Amiga
Allen1 is offline  
Old 27 November 2013, 19:45   #8
mrbob2
Registered User

mrbob2's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: sheffield
Posts: 329
Welcome back!

Will you be getting a ps4 or xbox one for xmas? nah il be getting an Amiga :-)
mrbob2 is offline  
Old 27 November 2013, 20:52   #9
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 47
Posts: 695
welcome back nobrainer

start off right and register WHDLoad!
klx300r is offline  
Old 28 November 2013, 14:53   #10
nobrainer
Registered User

 
Join Date: Nov 2013
Location: n/a
Posts: 15
Thanks guys!

@klx300r

I've already got it registered, aca1232/33 and Indivision 1200 AGA MK2cr added, now enjoying a beautiful 1024x768 workbench screen, 4GB CF hard drive and ClassicWB.

The only thing is my PCMCIA slot started messing with me, so internet is no longer working, matter of fact, PCMCIA slot is not working anymore.. as soon as I insert a CF card or a ethernet card (which I was using for internet until 2 days ago successfully), my Amiga restarts automatically and boots into the "insertfloppy" screen?!

When I remove the CF/ethernet card from the PCMCIA slot.. it boots to workbench and works normally, but PCMCIA slot not working anymore... any of you got any ideas of what may went wrong here... or should I open a separate thread under "support"?

Thanks again!

Last edited by nobrainer; 28 November 2013 at 14:53. Reason: added content
nobrainer is offline  
Old 28 November 2013, 15:29   #11
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 702
I do not have much experience with the pcmcia slot on the A1200 but I know from reading on here it has lots of problems with add-ons and most times needs a timing fix I think. and have you checked for bent pins?, and also the swapping of cards on the slot will take it toll ie wear and tear.

I have basically the same hardware as you but I have a internal cdrom and a two-way external cf card poking out of the back of the 1200 which makes switching OS and adding files a doddle,I do use the PCMCIA on my laptop via winuae to make alterations and its a painless operation.
I would open a support thread like you mentioned
supaduper is offline  
Old 28 November 2013, 16:02   #12
nobrainer
Registered User

 
Join Date: Nov 2013
Location: n/a
Posts: 15
Now when you mention the ACA timing fix issues... I remember i was enabling some settings yes, and Fitzsteve has just told me the same thing via PM, so I assume that may be the real issue.

Now, the last thing I did an hour or so ago was, I have removed the MS0, MS1 and DF0 from DOSDRIVERS folder, moved them temporarily into the TEMP folder, and now the Amiga doesn't even boot anymore, so now I am really you know where

I could go change the settings via ACATUNE, if I could at least boot, but I can't so...

Oh well, I will open a thread and see if anything can be done so I can boot successfully.

Thanks very much for your help Supaduper!
nobrainer is offline  
Old 28 November 2013, 16:19   #13
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 702
One thing I did at the start was to do a copy of the working WB 3.1 onto another CF card,they are cheap so do this and save yourself a lot of headaches in the future when you get going again.
DF0 is in the Boot rom so should still boot from floppy
supaduper is offline  
Old 28 November 2013, 16:35   #14
nobrainer
Registered User

 
Join Date: Nov 2013
Location: n/a
Posts: 15
Will take your advice and do that, thanks much. I've booted in and copied those files back into dosdrivers and now it boots again, thanks. We can leave this thread now, sorry guys for all this mess.
nobrainer is offline  
Old 28 November 2013, 16:39   #15
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 702
Never opologise bud we are all here to help one another thats whats great about this site and the Amiga community in general, being an Amigan is frustrating its irritating its nerve wracking,but most of all its FUN !!
Good luck Grasshopper !!
supaduper is offline  
Old 30 November 2013, 03:37   #16
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 1,223
Welcome back!
lesta_smsc is offline  
Old 03 December 2013, 15:03   #17
nobrainer
Registered User

 
Join Date: Nov 2013
Location: n/a
Posts: 15
Thanks all!!
nobrainer is offline  
Old 05 December 2013, 20:39   #18
voxel
Amiga Nuts!
voxel's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Le Mayet d'Ecole, 03800, FRANCE
Posts: 162
Hello Nobrainer !

WELCOME BACK on the AMIGA tracks ^^)

Amigalement,
JF
voxel is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back on the Amiga, after twenty years...! Rob78 Retrogaming General Discussion 5 18 April 2013 09:36
My first Amiga in 12 years! GarethPW Hardware pics 29 15 July 2011 15:40
1497: Five Years After ricky500 request.Old Rare Games 7 06 August 2010 14:11
Ok ---Im ready to be transported back.back.back to the 90s. Check out what Ive got. nc88keyz Amiga scene 9 12 January 2008 22:58
Back To The Roots back from the dead! MethodGit News 11 22 October 2007 19:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28185 seconds with 11 queries