English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 20 November 2013, 15:57   #161
mc6809e
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 281
Quote:
Originally Posted by Jacques View Post
I don't mean any harm and I'm grateful for AmiWolf, but it just makes me wonder why it's playable on the likes of PC AT 16 MHz, even 8 MHz ATARIs and isn't as quick as it should on 030@50MHz Amiga, even considering need for C2P conversion it should fly (DoomAttack and AmiDoom do fly considering 030@50 MHz speed)

Programming language maybe (C vs assembler)?
The ST version benefits from the the ST's unique bitplane organization. C2P on the Amiga is much slower from what I understand.

There's a chance, though, that the blitter can be setup to draw vertical strips for the walls without using C2P at all.

For long vertical strips of wall, the idea would be to load BLTADAT with 16 pixels of texture and BLTAFWM and BLTALWM with values that reveal only one pixel strip of data. Then a nearly vertical line would be drawn so that as A is slowly shifted, one of the texture pixels moves though the gap created by the masks. The greater the slope of the line, the longer the strip.

For very short strips the slope would become more horizontal and BLTCMOD and BLTDMOD would have to be one less than normal so that writes would be to the pixels immediately below the first pixel. One dot per line mode might speed things up for short vertical wall segments.
mc6809e is offline  
AdSense AdSense  
Old 21 November 2013, 23:12   #162
Jacques
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Wrocław, Poland
Posts: 85
DoomAttack actually offers blitter-optimized C2P library that you can choose among others. It's the one which gives me the best performance on 030@50 MHz.
Jacques is offline  
Old 22 November 2013, 01:06   #163
mc6809e
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 281
Quote:
Originally Posted by Jacques View Post
DoomAttack actually offers blitter-optimized C2P library that you can choose among others. It's the one which gives me the best performance on 030@50 MHz.
Any idea where I can get the source code?
mc6809e is offline  
Old 22 November 2013, 01:26   #164
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 597
If you want the DoomAttack source code for the Amiga, you will find it on Aminet.
ma693541 is offline  
Old 12 May 2014, 21:48   #165
meckert
Registered User

meckert's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Gdansk, Poland
Posts: 162
Hi, could anyone upload an amiga-ready archive with conversed sound files ?
meckert is offline  
Old 19 May 2014, 19:55   #166
meckert
Registered User

meckert's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Gdansk, Poland
Posts: 162
I'm trying to run version 1.14 ECS on A600 with 020@28, Classic WB, WB 2.05. Got all the files in place. I'm trying to use both ntsc and pal modes, and all I get is the screenmode error in error.txt Help !
meckert is offline  
Old 20 May 2014, 00:08   #167
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Hiya,

Sorry I can't really help with the ECS version....maybe someone who's got it running on their A600 can give you some ideas?
NovaCoder is offline  
Old 20 May 2014, 01:01   #168
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 46
Posts: 1,170
tried a while ago to get this to work and no go. Even have the full PC game and files.... Was this fixed to make it work better and easier? Anyone have a full download?
TjLaZer is offline  
Old 20 May 2014, 03:07   #169
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
I think the last AmiNet release must have had a bug introduced, I just get a black screen myself in WinUAE.

Someone must have a working version though
NovaCoder is offline  
Old 24 May 2014, 13:21   #170
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 38
Posts: 1,152
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
I think the last AmiNet release must have had a bug introduced, I just get a black screen myself in WinUAE.

Someone must have a working version though
Oh no, NovaCoder, I want to play Wolf3D!

Will you continue to work on it?
Leandro Jardim is offline  
Old 24 May 2014, 15:02   #171
jeff b00toNic
Registered User

jeff b00toNic's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnsberg Germany
Age: 38
Posts: 139
Quote:
Someone must have a working version though
Can someone provide a version prior to 1.14 maybe 1.08 or 1.10 ?
jeff b00toNic is offline  
Old 24 May 2014, 16:11   #172
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 38
Posts: 1,152
Quote:
Originally Posted by jeff b00toNic View Post
Can someone provide a version prior to 1.14 maybe 1.08 or 1.10 ?
I am looking for it too.
Leandro Jardim is offline  
Old 24 May 2014, 18:37   #173
James
Registered User

 
Join Date: Mar 2010
Location: Beckenham/England
Posts: 459
1.10 in the Zone. I also have older versions if this is no good...
James is offline  
Old 24 May 2014, 22:05   #174
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 38
Posts: 1,152
Quote:
Originally Posted by James View Post
1.10 in the Zone. I also have older versions if this is no good...
Hmmm. For some reason, it works only the first time its run, and stops to work on the "Get Psyched" screen...
Leandro Jardim is offline  
Old 25 May 2014, 01:18   #175
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by Leandro Jardim View Post
Hmmm. For some reason, it works only the first time its run, and stops to work on the "Get Psyched" screen...
Same thing happens for me, very strange?

The latest Aminet release used to work fine on my A1200 then just stopped working one day......WTF?

Last edited by NovaCoder; 25 May 2014 at 03:38.
NovaCoder is offline  
Old 25 May 2014, 01:52   #176
James
Registered User

 
Join Date: Mar 2010
Location: Beckenham/England
Posts: 459
1.06 also in the Zone.
James is offline  
Old 25 May 2014, 11:36   #177
jeff b00toNic
Registered User

jeff b00toNic's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnsberg Germany
Age: 38
Posts: 139
Same thing here
I can't get past the get Psyched screen no matter what version I use.
Any AGA version?
jeff b00toNic is offline  
Old 25 May 2014, 14:16   #178
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
My ports don't normally have an expiry date but I guess there's a first time for everything....

NovaCoder is offline  
Old 25 May 2014, 17:11   #179
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 38
Posts: 6,342
Send a message via MSN to fitzsteve
I fixed mine by copying the files from the archive off Aminet back over my game files, the game works now but no music. However very slow on my 060, same issue as Amidoom. Both ports still work smooth on my A4000 /040

Ive just bought an ACA 1230/56 for my A500+ /ACA500 combo so I'll try the ECS version again when I have that next week :-D
fitzsteve is offline  
Old 25 May 2014, 18:13   #180
gazj82
Registered User

gazj82's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Cambs / UK
Posts: 261
I get the same black screen using the version from Aminet, even if I extract the archive over the game files again as suggested by fitzsteve. I don't know where to find older versions to try
gazj82 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmiWolf - new AGA Wolfenstein 3D Port NovaCoder project.Amiga Game Factory 100 16 September 2013 02:44
Quake 68k port for MAC Sandro request.Old Rare Games 11 02 September 2013 03:08
DosBox v0.74 AGA 68k Port NovaCoder Amiga scene 2 02 June 2013 14:06
ScummVM (v1.0.0) 68K Port NovaCoder project.Amiga Game Factory 7 04 September 2010 13:58
Is there a 68k Quake 2 port for the Amiga? Ironclaw request.Other 7 22 September 2006 21:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20966 seconds with 12 queries