English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 17 September 2013, 01:57   #61
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Subtle shades by Nuance -> http://www.pouet.net/prod.php?which=7671

This one seems to work correct only with KS 3.1 ... similar to Aluminium demo. Otherwise glitches badly (see attachment).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	NuanceSubtleSh_002.png
Views:	197
Size:	8.2 KB
ID:	36792   Click image for larger version

Name:	NuanceSubtleSh_003.png
Views:	174
Size:	16.0 KB
ID:	36793  

Last edited by amilo3438; 17 September 2013 at 10:45. Reason: Removed "Just for info..."
amilo3438 is offline  
AdSense AdSense  
Old 17 September 2013, 07:03   #62
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Just for info... subtle shades by Nuance -> http://www.pouet.net/prod.php?which=7671
It is ECS only, OCS Agnus = corruption. (Use search)

EDIT: Logo corruption is due to old memory contents or something.

Last edited by Toni Wilen; 17 September 2013 at 07:54.
Toni Wilen is online now  
Old 17 September 2013, 10:29   #63
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It is ECS only, OCS Agnus = corruption.
Well, not quite...subtle shades by Nuance in WinUAEb7 works also on OCS 0.5mb+0.5mb with KS3.1 too.

On KS1.3 works with Full ECS & 1mb chip ram only.
amilo3438 is offline  
Old 17 September 2013, 10:42   #64
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,489
See Toni's post about Subtle Shades.
StingRay is offline  
Old 17 September 2013, 11:18   #65
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
See Toni's post about Subtle Shades.
Thanks for the link.
Its wired as have just tested it again to work fine on OCS too but with KS3.1?!

EDIT: But the "Face " part will be corrupted. So it is ECS only.

Last edited by amilo3438; 17 September 2013 at 12:09.
amilo3438 is offline  
Old 17 September 2013, 11:26   #66
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Thanks for the link.
Its wired as have just tested it again to work fine on OCS too but with KS3.1?!
"Face" part? Are you really sure you have OCS (perhaps you set 1M chip + OCS which automatically becomes ECS because you can't have OCS with 1M chip)
Toni Wilen is online now  
Old 17 September 2013, 11:35   #67
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
"Face" part? Are you really sure you have OCS (perhaps you set 1M chip + OCS which automatically becomes ECS because you can't have OCS with 1M chip)
Well, youre probably right ... testing it again now twice got the "Face" part corrupted with KS3.1 ... so it is then ECS only. Sorry, my mistake.

EDIT: Dont know what happen, cant repeat it again ... but it seems it doesnt work also if OCS+1mb chip is set.

Last edited by amilo3438; 17 September 2013 at 12:05.
amilo3438 is offline  
Old 17 September 2013, 17:31   #68
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Made In Croatia by Binary -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=9158

This one looks very similar to Prurient (off-by-one bug) problem, thus might happen that is already fixed?!
But anyway, that will need to be checked to be 100% sure.
Yes, same thing, already fixed.
Toni Wilen is online now  
Old 17 September 2013, 22:13   #69
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
5o2 by Fairlight -> http://www.pouet.net/prod.php?which=59460

Problem with scrolling text (see pic.1) (already discussed on pouet ... see above link).
Tested on WinUAE b7, QS A500 (most common).

Does it works on a real A500 ?!

p.s. I have got a little wired situation here ...
F12 and changing to KS3.1, Reset button and it worked fine (see pic.2)...
F12 returning back to KS1.3, Reset button and it runs also fine too now?!

I am totally confused as it runs now fine with KS1.3 all time and cant get it back to run with a text problem as is shown on attached pic.1 ?!

EDIT: I have even restarted Laptop to see if that might change something and this did nothing as still got demo running fine.
Now the question is only what is happening on a real A500?!

EDIT2: Have just recalled one text about ST machines link ... Does the Wake-up-state maybe also exist on an Amiga?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	502_003.png
Views:	182
Size:	2.8 KB
ID:	36804   Click image for larger version

Name:	502_004.png
Views:	189
Size:	3.8 KB
ID:	36806  

Last edited by amilo3438; 18 September 2013 at 13:20. Reason: Removed "For info ..."
amilo3438 is offline  
Old 18 September 2013, 01:27   #70
mc6809e
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 281
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post

EDIT2: Have just recalled one text about ST machines link ... Does the Wake-up-state maybe also exist on an Amiga?
Nothing like that happens on the Amiga. The Amiga was designed to be very predictable.
mc6809e is offline  
Old 18 September 2013, 08:00   #71
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
For info ... 5o2 by Fairlight -> http://www.pouet.net/prod.php?which=59460

Problem with scrolling text (see pic.1) (already discussed on pouet ... see above link).
Not interested, it is already confirmed broken in above link

There are few options that can cause pseudo-random behavior:

- ram config
- ks version
- number of floppy drives
- any expansions
- disk inserted when powering on vs inserting after insert disk hand is shown

Real random behavior on real hardware:

- rotation rate of floppy drive used to write the disk
- rotation rate of floppy drive used to read the disk
- motor rotation position when booting the Amiga

Normally it makes no difference but it is possible if some timing is very critical.

btw, do not change config on the fly, it is not always same as quitting and starting again. Especially if you do something that can't be done on real hardware.
Toni Wilen is online now  
Old 18 September 2013, 12:27   #72
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Trashcan by Wizzcat -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=5750

DMS file (see pic.1) -> http://ftp.amigascne.org/pub/amiga/G...-Trashcan1.DMS

ADF file (see pic.2) -> http://cyberpingui.free.fr/dl.php?id=201

How should look according to 1st link above (see pic.3).

EDIT: Have even checked a file from -> http://www.arabuusimiehet.com/break/...ls.php?id=8477
that suppose should be an correct (tested to working) version, but unfortunately got same result as shown on pic.1 !?

Well, for sure this will require on real Amiga testing to be sure what is going on here.


EDIT2: Have just found an working version on Planet Emu -> link (see pic.4).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WIZZCAT-Trashcan1_002.png
Views:	166
Size:	28.7 KB
ID:	36816   Click image for larger version

Name:	WizzcatTrashcan_002.png
Views:	172
Size:	14.0 KB
ID:	36817   Click image for larger version

Name:	5848c.png
Views:	179
Size:	7.4 KB
ID:	36818   Click image for larger version

Name:	Trashcan (19xx)(Wizzcat)_001.png
Views:	178
Size:	8.9 KB
ID:	36820  

Last edited by amilo3438; 18 September 2013 at 15:34. Reason: Removed "For info..."
amilo3438 is offline  
Old 18 September 2013, 13:07   #73
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Tales Of A Dream by Dreamdealers -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=67
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DRD-TalesOfDream_002.png
Views:	188
Size:	15.5 KB
ID:	36819  

Last edited by amilo3438; 18 September 2013 at 13:21. Reason: Removed "For info..."
amilo3438 is offline  
Old 18 September 2013, 13:36   #74
heavy
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: europe
Posts: 169
for Trashcan/Wizzcat, if I remember well, I always saw the pic.2 with my version on real A500. due to a bad copy.
6 adf versions exists. the [a4] version works. see in the zone

same thing with Project Megaran/Reality : second pic is corrupted, but if you rip it with AR, you can realign bitplan correctly (but the bottom of the pic is corrupted)
and also Deform/Deformations : the end part sample is corrupted. I think it's due to the use of the track 81, not copied most of the time

Last edited by heavy; 18 September 2013 at 14:17.
heavy is offline  
Old 18 September 2013, 14:09   #75
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Shave Off Your Moustache by The pornos -> http://www.pouet.net/prod.php?which=14119

A500 OCS/ECS 0.5+0.5 ... cant get last scrolling text to run at all!

p.s. Could be a bad disk maybe! This will need a real A500 testing.

EDIT: Found an working ADF version on Planet Emu -> link (see on attached pic.)


Quote:
Originally Posted by heavy View Post
for Trashcan/Wizzcat, if I remember well, I always saw the pic.2 with my version on real A500. due to a bad copy.
6 adf versions exists. the first version I found works. see in the zone
Well, does that "working version" should be then same as pic.2 or pic.3 ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Shave off Your Moustache (1993)(Pornos)_001.png
Views:	169
Size:	16.4 KB
ID:	36821  

Last edited by amilo3438; 18 September 2013 at 15:34.
amilo3438 is offline  
Old 18 September 2013, 14:25   #76
heavy
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: europe
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Well, does that "working version" should be then same as pic.2 or pic.3 ?
pic.3
and the end part, after vertical scrolltext, works (no guru)

use version [a4]
heavy is offline  
Old 18 September 2013, 14:42   #77
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by heavy View Post
for Trashcan/Wizzcat,
6 adf versions exists. the [a4] version works. see in the zone
Sorry, never used it before ... is this correct link to "TheZone" -> <snip - prowler>

What is the working file full name?!

Last edited by prowler; 18 September 2013 at 22:40. Reason: No direct links to The Zone, please.
amilo3438 is offline  
Old 18 September 2013, 14:49   #78
heavy
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: europe
Posts: 169
can you use this link ? <snip - prowler>

Last edited by prowler; 18 September 2013 at 22:41. Reason: No direct links to The Zone, please.
heavy is offline  
Old 18 September 2013, 15:09   #79
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by heavy View Post
can you use this link ? <snip - prowler>
Thanks for your help ... after some google-ing I have also found an working version -> see EDIT2 on http://eab.abime.net/911671-post70.html

Last edited by prowler; 18 September 2013 at 22:41. Reason: No direct links to The Zone, please.
amilo3438 is offline  
Old 18 September 2013, 15:48   #80
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,523
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Tales Of A Dream by Dreamdealers -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=67
Usual bad copper wait. There are hundreds of those.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problematic GVP A530 Turbo Mogsy support.Hardware 22 13 November 2012 19:12
Problematic thread? prowler project.EAB 5 28 October 2011 00:06
Problematic Holiday Lemmings 94 demo disk MethodGit support.Games 19 08 November 2010 03:56
Problematic slaves list keropi project.Killergorilla's WHD packs 44 28 November 2008 12:46
Looking for two demos... eternalcrusader request.Demos 3 01 August 2006 08:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.26301 seconds with 12 queries