English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 03 September 2014, 23:05   #661
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Rainbow Party Invitation (Intro) by Spreadpoint & TRSI & Radwar -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=9959

Quickstart A500 ECS 1MB Chip -> rotating "Party" glitches after enetring into menu f.e. "Invitation" (see on pic. below)

(if CE=OFF seems it doesnt happen)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	TRSI-RainbowParty7Invi_001.png
Views:	166
Size:	6.4 KB
ID:	41388  
amilo3438 is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 September 2014, 08:37   #662
msayed1977
Better than the Original
msayed1977's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Cairo, Egypt
Posts: 142
A small pause in UPFRONT-PlasticPassion demo

Hi Toni, Hi all,
It is my first contribution in this thread, and it gives me great pleasure to contribute.

There is a small pause in display and in sound in "Upfront PlasticPassion" demo, between displaying "PRESENTS" logo and "Plastic Passion" logo. I think it is not normal.

Please help me soon.
msayed1977 is offline  
Old 06 September 2014, 07:27   #663
msayed1977
Better than the Original
msayed1977's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Cairo, Egypt
Posts: 142
Toni, please help me with the demo (UPFRONT-PlasticPassion).
You can find it at:
http://www.pouet.net/prod.php?which=1466

I am sure there is something wrong.

I am waiting for your help.

Thank you.
msayed1977 is offline  
Old 06 September 2014, 08:23   #664
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by msayed1977 View Post
Toni, please help me with the demo (UPFRONT-PlasticPassion).
Already explained in this thread.
Toni Wilen is online now  
Old 06 September 2014, 09:11   #665
msayed1977
Better than the Original
msayed1977's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Cairo, Egypt
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Already explained in this thread.
Sorry for that, Toni.
msayed1977 is offline  
Old 06 September 2014, 20:49   #666
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Rainbow Party Invitation (Intro) by Spreadpoint & TRSI & Radwar -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=9959

Quickstart A500 ECS 1MB Chip -> rotating "Party" glitches after enetring into menu f.e. "Invitation" (see on pic. below)

(if CE=OFF seems it doesnt happen)
A500 confirmed.
Toni Wilen is online now  
Old 11 November 2014, 20:02   #667
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Megademo Advertising Intro (Intro) by Ghostbusters -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=72462

QS A500 1.3 (most common) ... It seems like the music playing too fast!

But if turn cycle_exact=off and move Approx-slider to -80% then it seems to play fine.

Maybe nothing serious, but definitely requires verification.

p.s.
The demo can be found also in Demo Heaven 55 pack -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=73423



Aprilfool (Intro) by Dual Crew Shining -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=9187

QS A500 1.3 (ECS 1MB) ... some strange dash shows after some time! (see on attached pic)

p.s. Also, after saving a pic. (F12, Output/Save screenshot, OK ) the music continue to play but the screen is still frozen !!! (winuae_2900b23_2014-11-03.exe)
Hmm, it does not happen every time (but I was able to repeat it one more time), so perhaps it does not matter.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DCS-Aprilfool_001.png
Views:	143
Size:	8.4 KB
ID:	42173  

Last edited by amilo3438; 11 November 2014 at 22:12.
amilo3438 is offline  
Old 12 November 2014, 17:16   #668
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Megademo Advertising Intro (Intro) by Ghostbusters -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=72462

QS A500 1.3 (most common) ... It seems like the music playing too fast!
A500 confirmed. (Yes, it does sound too fast)


Quote:
Aprilfool (Intro) by Dual Crew Shining -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=9187

QS A500 1.3 (ECS 1MB) ... some strange dash shows after some time! (see on attached pic)
A500 confirmed.

Quote:
p.s. Also, after saving a pic. (F12, Output/Save screenshot, OK ) the music continue to play but the screen is still frozen !!! (winuae_2900b23_2014-11-03.exe)
Hmm, it does not happen every time (but I was able to repeat it one more time), so perhaps it does not matter.
Did you hit Scroll lock key? Depending on keyboard config, it is used to pause screen updating.
Toni Wilen is online now  
Old 12 November 2014, 17:25   #669
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Did you hit Scroll lock key? Depending on keyboard config, it is used to pause screen updating.
I tried it again, and it happened again at first try ... so it is not Scroll key.

maybe it is something connected with my config!

Note: tested on same demo "Aprilfool (Intro) by Dual Crew Shining", waiting to dash appear and press F12, save, OK ... music playing and the screen is not updating.

EDIT: I tried two more times and it happened both times. (both times with runnning the emu again from the beginning)
1) start the emu winuae_2900b23.exe
2) load my config (below attached)
3) start (wait for WB hand to appear)
4) END+F1 (load the demo "Aprilfool (Intro) by Dual Crew Shining")
5) wait for dash to appear and a second more
6) F12, output/save screenshot, ok
Attached Files
File Type: uae A500 (1.3)(ECS Agnus)(1.0MB Chip).uae (17.8 KB, 60 views)

Last edited by amilo3438; 12 November 2014 at 17:52.
amilo3438 is offline  
Old 13 November 2014, 00:47   #670
Snake79
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Poland
Posts: 168
Amilo, great that you've come back Greetings!
Snake79 is offline  
Old 13 November 2014, 13:41   #671
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by Snake79 View Post
Amilo, great that you've come back Greetings!
Hi Snake,

Nah, I was here all the time, but it seems that the noise about ppc decreased, so it was time to become a little more active. Also, I do not have much free time as before, so I have to be careful in what I'm going to spend it ... but we will see, there may be no need, because it seems that the A500 emulation is quite advanced.

Cheers!
amilo3438 is offline  
Old 14 November 2014, 23:29   #672
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Wake Up! (Intro) by Alpha Flight -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=73488

QS A500 1.3 (OCS / ECS) ... Part between two red arrows on bottom ... a little unusual! (see on pic. below)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AFL-WakeUp!_002.png
Views:	161
Size:	11.8 KB
ID:	42217  
amilo3438 is offline  
Old 15 November 2014, 20:28   #673
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Wake Up! (Intro) by Alpha Flight -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=73488

QS A500 1.3 (OCS / ECS) ... Part between two red arrows on bottom ... a little unusual! (see on pic. below)
A500 confirmed. Seems like text writer data has extra white spaces or something..
Toni Wilen is online now  
Old 27 November 2014, 21:37   #674
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Fisch (Intro) by Aldi -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=73550

QS A500 1.3 (OCS / ECS) ... The text seems shifted ?! (Also tested from WorkBench ... no changes!)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Aldi-Fisch_001.png
Views:	140
Size:	5.8 KB
ID:	42315  
amilo3438 is offline  
Old 28 November 2014, 21:01   #675
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Fisch (Intro) by Aldi -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=73550

QS A500 1.3 (OCS / ECS) ... The text seems shifted ?! (Also tested from WorkBench ... no changes!)
A500 confirmed (ECS, both KS 1.3 and 3.1)
Toni Wilen is online now  
Old 12 December 2014, 05:17   #676
ED-209
Registered User

ED-209's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: OCP
Age: 37
Posts: 960
Hope you don't mind me using this thread..

Fugazi by Old Bulls -- http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=8180

Quickstart A500 KS 1.3 - gurus during opening credits
Quickstart A500 KS 2.0 1mb chip - runs past credits but gurus during next part
ED-209 is offline  
Old 12 December 2014, 16:51   #677
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
@ED-209
It pass opening credits in winuae 2.6.0 (2013.05.16).
A500 1.3 ECS Agnus 0.5MB + 0.5MB

Note: I have not tested versions between!

p.s. Btw. very nice discovery! ;-)


EDIT: Last working in version winuae 2.7.0 (2013.12.05).

Last edited by amilo3438; 12 December 2014 at 17:15.
amilo3438 is offline  
Old 12 December 2014, 17:37   #678
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,476
Yep, it first breaks (graphical corruption then crash at rotating/warping purple Old Bulls image) with WinUAE 2.7.1b1, so maybe one of the many changes for better emulation accuracy wasn't quite right.
mark_k is online now  
Old 12 December 2014, 21:30   #679
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,517
It requires ECS Agnus (OCS = crash at the very beginning, it does blitter line draw to upper chip RAM, probably accidentally, that wraps around to lower part and overwrites code..)

Second crash is most likely the usual: blitter register accesses when blitter active. Which has nothing to do with change in emulation accuracy.

EDIT: It is related to linedraw mode + copper waiting for blitter. Too late for any fixes now.

Last edited by Toni Wilen; 12 December 2014 at 21:57.
Toni Wilen is online now  
Old 12 December 2014, 21:48   #680
Saghalie
Registered User

Saghalie's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: FT Lewis, WA
Posts: 103
Quote:
Originally Posted by mark_k View Post
Yep, it first breaks (graphical corruption then crash at rotating/warping purple Old Bulls image) with WinUAE 2.7.1b1, so maybe one of the many changes for better emulation accuracy wasn't quite right.
Working with 2.8.1 see attached.

I didn't try to get it working with the quick start. I just kept ticking switches until it worked.

Enjoy!

Regards,
Attached Files
File Type: uae Old Bull.uae (17.5 KB, 48 views)
Saghalie is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problematic GVP A530 Turbo Mogsy support.Hardware 22 13 November 2012 19:12
Problematic thread? prowler project.EAB 5 28 October 2011 00:06
Problematic Holiday Lemmings 94 demo disk MethodGit support.Games 19 08 November 2010 03:56
Problematic slaves list keropi project.Killergorilla's WHD packs 44 28 November 2008 12:46
Looking for two demos... eternalcrusader request.Demos 3 01 August 2006 08:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23718 seconds with 12 queries