English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 04 September 2013, 16:34   #21
Turran
Registered User

Turran's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Age: 43
Posts: 917
Easy =) I have a CF card that is reachable from the outside via Kipper2k CF-IDE adapter.

Boot with no startup-sequence
acatune -maprom sys:test\romfile.rom

Once its loaded, in the split second it takes for it to initialize again, pull the card =) Boom, kickstart screen. Hehe. Yes I know your should not do that, but I am the curious type.
Turran is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 September 2013, 17:44   #22
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
LOL!
I have same adapter but I don't dare to pull it out when power is on

Floppy kicking via Acatune though is a safe solution for testing.
mfilos is offline  
Old 04 September 2013, 23:06   #23
jbenam
Italian Amiga Zealot

 
Join Date: Jan 2009
Location: Italy
Age: 29
Posts: 1,226
Quote:
Originally Posted by Quagliarulo View Post
What kind of hardware allows you to boot from an SD card? I assume drivers and other stuff must reside in ROM for it to work.
That looks like a boot animation made specifically for minimig or the HxC floppy emulator

After all this just modifies the appearance of the kick screen
jbenam is offline  
Old 07 September 2013, 19:09   #24
TuKo
 
Posts: n/a
Here is how it looks in my custom KS3.9 rom :


All blue borders are missing because I'm using BBlank in my ROM. Is there a way to fix it ?
 
Old 07 September 2013, 21:24   #25
Turran
Registered User

Turran's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Age: 43
Posts: 917
You got 44.3 working in a real kickstart rom?

I stopped using BBlank in the rom because of that exact reason..
Turran is offline  
Old 08 September 2013, 00:05   #26
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,287
I would love to be able to design my own screen to this. Then again, I never see this screen, I have hard drives :P
Akira is offline  
Old 08 September 2013, 00:52   #27
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
No sadly there is no way to fix this (at least for now).

BBlank has this side-effect for Kickstart screen that sux a$$ :P
I removed BBlank module from ROM as well so I'm now using MCP's BBlank feature for same effect. It's just you don't have Border blanking in Early Startup Menu or loading floppy disks
mfilos is offline  
Old 08 September 2013, 10:43   #28
wXR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 552
Can someone please make that ball rotate?
wXR is offline  
Old 09 September 2013, 13:47   #29
Ratte
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Posts: 314
Hmm ... time to code a NoHDD-Reset ?!
Ratte is offline  
Old 09 September 2013, 14:04   #30
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
@Ratte
LOL! Amusing idea
mfilos is offline  
Old 09 September 2013, 19:32   #31
Turran
Registered User

Turran's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Age: 43
Posts: 917
There is a command om aminet to disable the IDE port. Not sure if it brings you back to the kickstart screen on reboot though =) I used it in my A4000 to disable it when I bought the fast ATA card and did not have a IDE terminator yet.
Turran is offline  
Old 05 October 2013, 13:01   #32
Turran
Registered User

Turran's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Age: 43
Posts: 917
@mfilos
Did you find time to test this in a real kickstart rom yet?

Better yet, has anyone got this to work in a real kickstart rom (not mapromed).
Turran is offline  
Old 05 October 2013, 13:16   #33
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
I tried it only with MapROM using a floppy disk and it worked just fine.
Today I'm gonna try it with real rom and report back man.
mfilos is offline  
Old 05 October 2013, 13:19   #34
Turran
Registered User

Turran's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Age: 43
Posts: 917
Thanks =) I've only tested 44.3. I'm doing 44.0 now as well incase its the background color it does not like.

Edit: Yes, 44.0 seems to work fine in real rom. Something with the background color then perhaps that the amiga does not like in a real eprom =)

Last edited by Turran; 05 October 2013 at 14:36.
Turran is offline  
Old 05 October 2013, 14:37   #35
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
Ok just tried my friend

I burned two ROMS both of which were plain 3.1 with a new romboot (44.3 = 3D Logo + Disk) plus NoClick module inside.
EPROMS were AMD 27C400 at 120ns.
- First was burned normally
- Second was burned normally plus the SpeedyROM option in Remus

Both ROMS operate just fine in my A600 showing correctly the new romboot logo (nice to see that in real life as well).

Sadly I can't try it with 1MB ROM as I don't have a spare 27C800 atm
I have to order some to have and I'll make a try once I have these.

Last edited by mfilos; 05 October 2013 at 14:56.
mfilos is offline  
Old 05 October 2013, 14:50   #36
Turran
Registered User

Turran's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Stockholm / Sweden
Age: 43
Posts: 917
Most weird. I have to do some more tests as well it seems. Just have to order more 27C400 as I'm all out. Seems the Chinese holidays are still going on though as its hard to get a hold of anyone over there. Need 100, 105 or 120 roms but only 150 at ebay right now.

Thanks for that! At least now I know you should probaby get a picture with 44.3 as well.

Keeping these for now as I got the latest icon.library updated in them as well.

Very strange how this can be so much fun.. I burned EPROMs 20 years ago (BIOS for PC) but that was boring.
Turran is offline  
Old 05 October 2013, 15:03   #37
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
This is the reason I'm so fed up with EPROMS
We certainly need a FAST erasable solution for our beloved A600s and it would be best if it could be flashed directly from our Amigas to replace using External programmers and Windows for that task.

Lets see if kipper2k's + RedskullDC's work will be ready this year (http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=133)
mfilos is offline  
Old 06 October 2013, 15:42   #38
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,287
Quote:
Originally Posted by mfilos View Post
Lets see if kipper2k's + RedskullDC's work will be ready this year (http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=133)
I am looking forward o Lotharek's development: lotharek.pl/product.php?pid=102
Akira is offline  
Old 06 October 2013, 16:07   #39
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 39
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
Me too. It's just that according to Lotharek he's gathering interest atm for the A1200 version. Once it's done they will make an A500/600/2000 version as well.

Lets see...
mfilos is offline  
Old 06 October 2013, 17:52   #40
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,287
I keep thinking, more and more, that these kind of hardware projects should really be crowdsourced. Nothing shows interest than a bit of cash thrown the way of the developers
Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacement battery ? willbloke support.Hardware 3 22 July 2011 22:11
Looking for a replacement for Dopus Vars191 support.Apps 4 25 February 2011 20:01
SFS replacement on OS 2.0? Akira support.Apps 23 21 February 2009 16:52
romboot.library redblade Coders. General 2 29 April 2006 00:56
replacement keys! Sidewinder support.WinFellow 2 28 February 2002 10:31

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.34244 seconds with 11 queries