English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 October 2002, 06:51   #1
Streek
 
Posts: n/a
Question ADF files not seen !!!!

I have used various versions of Winuae with no problems , now I have a new computer with Windows XP Home edition.

Winuae will load up fine but when I set up a configuration , it does not recognise the ADF file in the Floppy drive section , act as if there is nothing there , I have tried this on varoius versions.

Even tried pressing F 12 while the screen comes with the request to input floppy , and the floppy / adf file is there ????

any ideas ..
 
AdSense AdSense  
Old 28 October 2002, 13:32   #2
7-Zark-7
Zone Friend
7-Zark-7's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Brisbane/Australia
Posts: 1,240
Question

Silly question, but have you made sure that the windows selection "Show all file types" has been selected?
7-Zark-7 is offline  
Old 29 October 2002, 02:23   #3
Streek
 
Posts: n/a
ADF Files not seen !!!

Thamks but .. I will clarify more what I mean , the ADF files are stored on my PC hard drive, I can see them , add them to a configuration and when I look at the Floppy disk tab in Winuae they are there , but when I press OK with the configuration loaded , Winuae run as if there is nothing there ..

As stated I pressed F 12 and the Floppy disk Tab displays the ADF location and file .. but doesnt recognise when I press OK ?
 
Old 31 October 2002, 19:34   #4
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Which ADF is it? Can you upload it?
I know one Amiga "disk problem" by heart preventing the disk from booting: the LAMER! virus.
After inserting the disk, it loads a second, then you're back to Kickstart hand.
andreas is offline  
Old 02 November 2002, 01:21   #5
Streek
 
Posts: n/a
This is happening with all my ADF files , same thing .. interesting thoughts on a virus , don't know how to check for that with the emulator ? but one thing , I find that when I press OK with the config set , automatically the workbench screen appears ..

hmm .. cant see anything else I need to set .. , had no problems with the same roms etc .. with different machines and Winaue ..
 
Old 03 November 2002, 18:48   #6
marc
 
Posts: n/a
if i understood you right i know your problem, winuae sometimes ignores the floppys and simply boots from hd, don't know why...
so maybe deleting your hd drives helps.
 
Old 04 November 2002, 05:39   #7
Streek
 
Posts: n/a
Interesting .. I haven't actually set-up my HD as yet .. was thinking trying it as an alternative to Floppies ( will have to figure it out ) .. have been away from this for around 2 years .. don't know as much with the changes over that period and anything else required when setting up the new versions of Winuae.

Will look into creating a HD .. any tips for that or something I have missed in set-up .. which may have changed over the last 2 years .. did look at the readme.txt files .. couldn't get to much from it .. regarding set-up .. or changes that would be required for set-up compared with versions of 2 years ago

Thanks ..
 
Old 09 November 2002, 04:24   #8
Titler
Zone Friend
Titler's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: UK
Posts: 288
Might be this...

... I have recently started copying all my old amiga software to .adf format, and I have noticed many of them won't load unless I restart WinUAE from scratch (that is, they are the first .adf used... resetting under F12 -> Misc then inserting a new one doesn't seem to work). Could that be your problem? If so, the only work around I have found is a fresh start....
Titler is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
adf files...... THX1138 New to Emulation or Amiga scene 11 01 December 2002 21:52
More than 4 adf files Unregistered New to Emulation or Amiga scene 5 15 November 2001 21:48
ADF Files Behders support.Hardware 2 26 October 2001 19:28
ADF Files Behders support.Games 1 26 October 2001 18:17
What exactly are ADF files? Raven support.WinUAE 6 02 September 2001 21:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.12948 seconds with 11 queries