English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 11 June 2013, 12:54   #1
Reality
 
Posts: n/a
Amiga explorer installation

So, I recently got my old Amiga 500 out again. And I am now trying to set it up so i can transfer from my pc. Never done that before.

I am trying to install amiga explorer but get the following error message
I type in workbench
"type ser: to ram:setup"

As instructed, I then get the message: Can't open SER:

I am sure others have had the same issue, but I have been unable to find an answer searching the forums.
I apologize if this has been answered a million times before.
Hope someone can help me out.
 
AdSense AdSense  
Old 11 June 2013, 13:07   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,527
You need a complete Workbench disk, not a stripped down one. For this specific problem it might be that Port-Handler is missing from L:. Or another program is using the serial port.
thomas is offline  
Old 11 June 2013, 16:06   #3
Reality
 
Posts: n/a
okay, thanks.
That does kind of suck though.
Had an original workbench disk as well, but seems it is corrupted.

Is there anythng to do? or do I need to find a working workbench on an amiga disk somewhere
 
Old 11 June 2013, 17:41   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,527
Try to rescue Port-Handler from your corrupted disk and copy it to the L directory on your current boot disk.
thomas is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Explorer Help ghost_of_war support.Hardware 11 02 August 2010 21:04
Amiga Explorer ghost_of_war support.Hardware 11 07 June 2010 20:30
Amiga Explorer Installation problem bluecarrot92 New to Emulation or Amiga scene 7 15 March 2010 01:26
Amiga Explorer simono71 support.Other 11 19 June 2009 03:02
Help with Amiga Explorer adgloride support.Apps 2 10 May 2006 13:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17410 seconds with 11 queries