English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 23 June 2015, 21:24   #81
Reido
Registered User

 
Join Date: Feb 2013
Location: Dublin/Ireland
Posts: 231
Excellent work!
Reido is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 July 2015, 13:56   #82
edd_jedi
Registered User
edd_jedi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: London / UK
Posts: 396
Thanks guys, two issues for me. Firstly I am getting the same white screen as many other people are reporting, pages don't load and it crashes. I have an 060@50 with FPU and 148MB RAM so don't imagine it doesn't have enough juice. I am running NetSurf AGA from a secondary CF card, does it need to be on the System drive? I have also tried -v and the nonttf versions, same results.

Also it doesn't support the DBLPAL screenmode.
edd_jedi is offline  
Old 05 July 2015, 05:13   #83
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 528
Thumbs up

@arti and Novacoder

Thanks a lot for the AGA version! It works very well here

Two things though: when I am using use_pubscreen:Workbench, NetSurf still opens on its own screen and NetSurf takes most of the processor time, even when "doing nothing"

Cheers!
tygre is offline  
Old 13 March 2016, 11:53   #84
arti
Registered User

 
Join Date: Jul 2008
Location: Poland
Posts: 475
Post

Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Now waiting for a version without FPU
No FPU AGA verasion available!

http://ami-soft.blogspot.com/
arti is offline  
Old 13 March 2016, 12:39   #85
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,671
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by arti View Post
No FPU AGA verasion available!

http://ami-soft.blogspot.com/
Marvellous . I will try it later.
Retrofan is offline  
Old 13 March 2016, 18:51   #86
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 674
Chris' Netsurf test build works also without FPU. It uses some 11mb ram to start, so it is very useable with 32mb ram.

It has everything wich OS4 version has, tabs, preferences.

Works with every amiga with 32mb ram, OS3.5/9.

http://www.unsatisfactorysoftware.co...php?pg=netsurf

Current biggest problem is memory fragmention so using tlsfmem/tlsfmempool will help.
utri007 is offline  
Old 14 March 2016, 03:14   #87
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,671
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by arti View Post
No FPU AGA version available!

http://ami-soft.blogspot.com/
Really thanks a lot Arti, but it seems it's like a very early beta version. On WinUAE or for real the icons of the options aren't shown, only the fast links. It also likes to hang when trying to search for example English Amiga Board. I'm talking about trying it for real. On WinUAE I could open my gmail even, but it also hanged when trying to open other sites.

This is anyway the first time I can try NetSurf in my miggy with the ACA30/56, so thanks.

Edit: I see: it was named "Resources/Theme", not "Resources/Themes" for the images, you should change that.

Last edited by Retrofan; 14 March 2016 at 04:49.
Retrofan is offline  
Old 14 March 2016, 11:43   #88
modrobert
old bearded fool

modrobert's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangkok
Age: 50
Posts: 425
I tried on my A1200 with ACA-1232 (hw details in sig), copied the whole directory structure to RAM: and launched 'NetSurf-AGA-clib2-nojs-nofpu' from there, it works, but extremely slow with interlaced screen mode (couldn't find any way to change that, no prefs?), even the mouse movement lags horribly when the browser is idling which is kind of rare for Amiga programs in general. After visiting two sites when testing it gobbled up roughly 50MB RAM total.

In comparison, iBrowse runs circles around this, many times faster, small memory footprint, it's actually quite usable; you can browse these forums, read gmail (with AmiSSL installed and latest POODLE workaround from 2016), and more.
modrobert is offline  
Old 14 March 2016, 13:04   #89
arti
Registered User

 
Join Date: Jul 2008
Location: Poland
Posts: 475
NetSurf AGA is not written in asm like IBrowse and was not designed for Amiga.
This version needs at least 060 CPU for usable speed.

Better options for less than 060 would be Chris Young NetSurf as utri007 mentioned above.
It may less stable though.
arti is offline  
Old 14 March 2016, 13:14   #90
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,201
I AGA NetSurf version do not see it so different from the NG version, both versions are still immature they need to improve and are slow in the same way in opening the various sites. WinUAE tested on the AGA version and I see no problems icons toolbar, as I can see and read the forum eab.abime.net, Certainly the NG version has a visual better graphics than the AGA version but this is normal.

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 June 2016 at 22:41.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 14 March 2016, 15:53   #91
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 674
Chris version is useable with 040 nad 32mb ram. Rendering amiga.org takes about 35 seconds. 060 17,5 seconds.

It is possible to disable images and turn simple refresh on, wich makes it as fast than 060 is with images.

I can't imagine how slow it would be with 030. Everything takes 4x more time compared to 040? That much 030 is weaker than 040.

AMIGASYSTEM: What you mean NG version? Netsurf fotr OS4 works just fine and it is fast.

http://www.unsatisfactorysoftware.co...php?pg=netsurf
utri007 is offline  
Old 14 March 2016, 18:32   #92
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italia)
Posts: 2,201
Quote:
Originally Posted by utri007 View Post

AMIGASYSTEM: What you mean NG version? Netsurf fotr OS4 works just fine and it is fast.

http://www.unsatisfactorysoftware.co...php?pg=netsurf
No I am talking more and NetSurf 3.4 (version GFX), i added NGonly to distinguish it from the AGA version, unfortunately all have the same name, also the NetSurf OS4 port has the same namef (NetSurf68k).

Last edited by AMIGASYSTEM; 23 June 2016 at 22:41.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 14 March 2016, 22:44   #93
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 674
RTG would be better.

There is a naming problem.
utri007 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NetSurf works on the raspberry pi mcbone Amiga scene 2 08 July 2013 06:17
Netsurf 2.8 released for OS4 utri007 News 0 23 September 2011 22:07
netsurf and owb turrican3 support.Apps 7 07 May 2011 15:37
Netsurf 68k utri007 Coders. General 0 09 March 2011 12:30
problems w/ 68k netsurf, dosbox, and sdl watertonian support.Other 1 04 July 2009 21:01

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23034 seconds with 12 queries