English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 23 March 2013, 04:03   #1
Billy Miles
AmiCDTV
 
Join Date: Feb 2013
Location: Phoenix, USA
Posts: 28
Commodore CDTV Keyboard doesnt work Help

Well i'm investing heavily in my cdtv setup and got a cdtv keyboard. I plugged it in, but it doenst seem to respond. Whats weird is that when the cdtv boots the Caps lock key flashes once like normal, but the keys are unresponsive. I cant even do the 3 finger salut. The Caps lock key lights when pressed but when pressed multiple times it stops coming on.. please help i really need a keyboard for my project
Billy Miles is offline  
AdSense AdSense  
Old 23 March 2013, 10:39   #2
Gordon
Settler

Gordon's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Serf City
Posts: 1,159
Where did you get the keyboard from? Seperate from the rest of your set up?

Im thinking itd possible it could have been converted to use with the CD32 which means it wont work on the CDTV until the cables are mapped back
Gordon is offline  
Old 09 April 2013, 05:13   #3
Billy Miles
AmiCDTV
 
Join Date: Feb 2013
Location: Phoenix, USA
Posts: 28
Does anyone else have any advice on this what to do? If I open the keyboard are the chips replaceable from other amiga keyboards or something? I think that one time I plugged in the keyboard and it didnt go in properly and two pins of the connector may have touched. Could this have shorted something? I dont know much about this kind of thing. Thank you
Billy Miles is offline  
Old 09 April 2013, 09:44   #4
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
If you think you have done a short circuit it is the CDTV itself that you have shorted.
So try with another CDTV keyboard.
If you think the keyboard has been modded, open the kb, at the end of the wire there is a connector C12. Look if it as been moded.
gibs is offline  
Old 09 April 2013, 09:46   #5
ajk
Registered User
ajk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Helsinki, Finland
Posts: 939
Photos would also help.
ajk is offline  
Old 13 April 2013, 04:23   #6
Billy Miles
AmiCDTV
 
Join Date: Feb 2013
Location: Phoenix, USA
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by gibs View Post
If you think you have done a short circuit it is the CDTV itself that you have shorted.
So try with another CDTV keyboard.
If you think the keyboard has been modded, open the kb, at the end of the wire there is a connector C12. Look if it as been moded.


I dont think the keyboard was modded. I will crack it open tonight and see whats up i guess..

I dont have another cdtv keyboard to try and amiga users are few and far between in north america nowadays. I wish i could try another keyboard would make the troubleshooting easier. The weird thing is the caps lock flashes once like its supposed to on boot up, but if i press it after i boot it lights like 6-7 times then stops lighting up. Also even 3 finger salute doesnt work
Billy Miles is offline  
Old 13 April 2013, 04:23   #7
Billy Miles
AmiCDTV
 
Join Date: Feb 2013
Location: Phoenix, USA
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by ajk View Post
Photos would also help.
I think i can post photos but what specifically to take pictures of please?


thanks for the help gentlemen
Billy Miles is offline  
Old 13 April 2013, 07:58   #8
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Commodore CDTV Keyboard doesnt work Help

C12
gibs is offline  
Old 14 April 2013, 09:29   #9
ajk
Registered User
ajk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Helsinki, Finland
Posts: 939
Quote:
Originally Posted by Billy Miles View Post
I think i can post photos but what specifically to take pictures of please?
At least the cable and the connector, and if you did open it, also of the circuit board area where the cable is attached inside. Would help to determine if it has indeed been modified or perhaps if there is something loose/broken.
ajk is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xetec CDFS doesnt work skforty support.Apps 23 12 September 2016 23:45
How to make or adapt a keyboard to work on a cdtv ? russel_williams support.Hardware 1 05 February 2011 08:37
Arctic Fox ADF doesnt work Calo Nord support.WinUAE 44 25 September 2007 10:30
Sent A500 to Denmark - it doesnt work now? chaoticjelly support.Hardware 4 09 August 2006 00:50
MagicCopper doesnt work SebastianG support.WinUAE 1 03 June 2002 19:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18390 seconds with 11 queries