English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 04 March 2013, 14:17   #1
OlafSch
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Nuernberg
Posts: 456
AROS Vision 1.5.8. uploaded

I have just uploaded Version 1.5.8. of AROS Vision. It is much more stable and reliable than before and includes updated system files and roms and a number of new additions in audio and internet including GoatTracker and NewsCoaster. Thank you for the permission to integrate Amijeweled Demo.

There is a description and many screenshots that give a better impression of the distribution:
http://www.natami-news.de/html/user_manual.html

Download:
http://www.natami-news.de/html/distr..._download.html

Next I plan to publish a big gamepack. Further projects will follow.
OlafSch is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 March 2013, 21:41   #2
walkero
Registered User

walkero's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Athens/Greece
Posts: 17
Is there a way to run it at E-UAE WIP4? I tried it and it runs, but I can't make it work in high resolution. It seems that the monitor drivers you use are working only with a windows system?
walkero is offline  
Old 04 March 2013, 23:29   #3
lukassid
Registered User
lukassid's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Surrey
Posts: 390
Seems nice in the video, but boots and works very slow even under 060 and plenty ram in winuae.

Edit> Sorry I didn't used aros roms.
lukassid is offline  
Old 05 March 2013, 01:04   #4
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
I don't know what hapens. I've downloaded the System_Classic_Light. It runs with WinUAE, but with my A1200 ACA1230/56 it starts booting but later I don't see anything, it's like it has a wrong screen mode, and I've tried some.

What screenmode should I try or is there something I'm missing?
Retrofan is offline  
Old 05 March 2013, 01:14   #5
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
i think it might need RTG?

Easy enough to test, just disable RTG (expansion) under WinUAE and see if that kills it.
NovaCoder is offline  
Old 05 March 2013, 12:05   #6
OlafSch
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Nuernberg
Posts: 456
Quote:
Originally Posted by walkero View Post
Is there a way to run it at E-UAE WIP4? I tried it and it runs, but I can't make it work in high resolution. It seems that the monitor drivers you use are working only with a windows system?
Have you included the two (ROM) files from boot? Can you start the screenmode prefs?


Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
I don't know what hapens. I've downloaded the System_Classic_Light. It runs with WinUAE, but with my A1200 ACA1230/56 it starts booting but later I don't see anything, it's like it has a wrong screen mode, and I've tried some.

What screenmode should I try or is there something I'm missing?
Classic_Light is still not updated (on my todo list for next days). Preinstalled is RTG screenmode so first boot it in emulation and change to PAL/NTSC

Last edited by prowler; 05 March 2013 at 23:38. Reason: Back-to-back posts merged; please use multi-quote.
OlafSch is offline  
Old 05 March 2013, 17:30   #7
walkero
Registered User

walkero's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Athens/Greece
Posts: 17
Yeap, I included the two rom files, and I can open the screenmode prefs, where I see the NTSC and PAL screenmodes only
walkero is offline  
Old 05 March 2013, 18:05   #8
OlafSch
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Nuernberg
Posts: 456
Quote:
Originally Posted by walkero View Post
Yeap, I included the two rom files, and I can open the screenmode prefs, where I see the NTSC and PAL screenmodes only
It seems E-UAE has problems with graphic cards.

Examples:
http://forum.hyperion-entertainment....hp?f=14&t=1269

Ah I think I know the problem. Aros 68k uses "Picasso96"-Emu from WinUAE for RTG but this is not available in E-UAE. And if you can simply install Picasso96 in it is not known to me. So best is you use (if possible) FS-UAE that is available for Linux and Mac and that is based on WinUAE and also emulates Picasso96.
OlafSch is offline  
Old 06 March 2013, 02:17   #9
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
i think it might need RTG?

Easy enough to test, just disable RTG (expansion) under WinUAE and see if that kills it.
It works without RTG, but has only 198,8k left of graphic mem. I guess it should use CyberBugFixAga or some patch to use other memory.

Quote:
Originally Posted by OlafSch View Post
Classic_Light is still not updated (on my todo list for next days). Preinstalled is RTG screenmode so first boot it in emulation and change to PAL/NTSC
When trying to test any monitor mode it doesn't work, so it's very painful.
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aros Vision 1.5.7. uploaded OlafSch Amiga scene 0 28 January 2013 20:37
Aros Vision 1.5.5. uploaded OlafSch Amiga scene 1 12 November 2012 18:24
Aros Vision 1.5.4. uploaded OlafSch Amiga scene 2 16 October 2012 11:16
Aros Vision 1.5.2 uploaded OlafSch Amiga scene 11 31 August 2012 14:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24239 seconds with 11 queries