English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 08 December 2012, 21:32   #1
sparky
 
Posts: n/a
Newbie with A600

Hi,

I have an A600, fantastic condition, and I would like to put a hard drive into it and load games straight from that, is this a hard thing to do or relatively simple?

Thanks

P.S I am a total novice and have no idea about these at all!
 
AdSense AdSense  
Old 08 December 2012, 22:25   #2
quarkx
Our prices are Insane!
 
Join Date: Jun 2012
Location: Edmonton
Posts: 465
You should be able to use any laptop IDE HD under 4 Gigs, or you can use a CF card with IDE adaptor. CF cards can be a real dog to set up though. You best and easiest bet is to get a CFHD kit from Amigakit.com. They are already set up and just need you to load the OS, with a simple step by step pre-install program. its almost goof proof. Perfect for the first time user.
quarkx is offline  
Old 09 December 2012, 04:46   #3
Jonathan Drain
YARDS NEED MORE BYTANIUM
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sector K240
Posts: 338
I bought a 4GB laptop hard drive on Ebay and put it in my A1200. It works fine, although the maximum partition size is 2GB. It should work in an A600 too. An IDE CF adaptor would work too.

Only certain games are hard disk installable. A tool called WHDLoad lets you install a lot of games which aren't normally HD-installable, but WHDLoad needs a RAM expansion to install certain games.
Jonathan Drain is offline  
Old 09 December 2012, 10:01   #4
mikele
Registered User
mikele's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: poland
Posts: 286
concerning WHDLoad, I'd say that hardly any game runs on plain vanilla A600. So RAM upgrade (chip+fast) is necessary.
mikele is offline  
Old 09 December 2012, 17:10   #5
sparky
 
Posts: n/a
Think I will phone Amigakit, so they can tell me exactly what parts I need, what to do with them and how much they cost.

Cheers
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A600 Level 7 button and/or adapting Nordic Power to A600 internally? Photon support.Hardware 16 01 October 2009 22:06
newbie barnetman Member Introductions 12 15 July 2009 16:01
Another Newbie danhans Member Introductions 18 23 April 2009 17:18
Newbie help Jurosem New to Emulation or Amiga scene 11 27 November 2008 14:26
Newbie A600 Questions! SWOS support.Hardware 23 19 January 2006 11:47

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.10772 seconds with 11 queries