English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 17 November 2012, 21:59   #21
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,594
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by clitosa View Post
Appreciated Retro - i mentioned to Roy that i doub't i'll be changing those jumper settings without supervision (lol) But thanks for letting me know what to look for.

I have some 3.0 Roms but currently not on the motherboard. Does having 3.1 make any overall improvements to the a1200 hardware? May reinstall the older chips if not.

Thanks
Difficult question. The thing is that 3.1 made a mistake about the PCMCIA with 8mb not being recognized. Just using CWB Full I don't see any difference, but perhaps other can tell better.

You can take in and out those kickstarts and change them several times while you make it with care. BUT if you don't find the manual of the card, you better buy that 8mb ram (they are cheap) and first try it, then if the PCMCIA doesn't work decide if you want to try with 3.0 (Edit) just using your 3.0 kickstarts and your Hd with Workbench 3.1. If it works then you can install the Cf with CWB Full using 3.0 floppys or adf images.

Last edited by Retrofan; 17 November 2012 at 22:12.
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
Old 17 November 2012, 22:05   #22
clitosa
CLI
clitosa's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Northamptonshire England
Posts: 175
Many Thanks for all your help :)

Quote:
Originally Posted by roy bates View Post
that is a very sensible option

using the cf card reader as a transfer option does actually work,i do this myself.
Sounds good RB - So for obtaining files I guess there are 2 options:

First it's either reinstall the old kickstart 3.0 (Roms), then buy the additional 8MB simms (admittedly cheap), then get the additional pcmcia ethernet cables and software and then when i need to switch the jumpers on expansion board back to 4MB i can fry myself in a moment of clueless ness! (lol)

Or - use the CF adapter & pcmcia method. Hmmmm, decisions...

Think I do it that way Thanks again for all your help on this Roy (& Retro). It has been much appreciated.

Really pleased to part of the forum, feel you guys have taught me a lot here

clitosa is offline  
Old 17 November 2012, 22:14   #23
clitosa
CLI
clitosa's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Northamptonshire England
Posts: 175
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Difficult question. The thing is that 3.1 made a mistake about the PCMCIA with 8mb not being recognized. Just using CWB Full I don't see any difference, but perhaps other can tell better.

You can take in and out those kickstarts and change them several times while you make it with care. BUT if you don't find the manual of the card, you better buy that 8mb ram (they are cheap) and first try it, then if the PCMCIA doesn't work decide if you want to try with 3.0
Hi Retro - we have been unable to find the manual for the expansion board. Think I'll start a new thread asking people if they recognise what model of expansion board it is and if anyone has a softcopy of it.

Thanks for the warning on those 3.1's Roms and 8MB RAM pcmcia problems
clitosa is offline  
Old 17 November 2012, 22:16   #24
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 48
Posts: 2,819
you can use the adf transfer kit with kickstart 3.1 and have 8mb's of ram on the ram board

its only the ethernet card that "might" be a problem with 8mbs.
roy bates is offline  
Old 17 November 2012, 22:26   #25
clitosa
CLI
clitosa's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Northamptonshire England
Posts: 175
Thumbs up Much appreciated

Quote:
Originally Posted by roy bates View Post
retrofan will probably say the same as me here the kickstart makes no difference to workbench 3.1 as far as i know.



if you dont feel comfortable with the jumper settings on your card you can send it to me(with the 8mb simm) and i'll set the jumpers and test it for you.

and when im finished i'll send it back.
Hi again - that's very kind of you Roy. Much appreciated. I'd rather people like you had a look at doing it as it would be in better hands than ours.

Although having spoken with you guys on the matter, I'm starting to feel that maybe the CF card is a safer, easier and cheaper option for people like me.

Would not have been able to make that decision without your good advise
clitosa is offline  
Old 17 November 2012, 22:27   #26
clitosa
CLI
clitosa's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Northamptonshire England
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by roy bates View Post
you can use the adf transfer kit with kickstart 3.1 and have 8mb's of ram on the ram board

its only the ethernet card that "might" be a problem with 8mbs.
Thanks R - More credit to the CF pcmcia i guess
clitosa is offline  
Old 17 November 2012, 22:30   #27
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 48
Posts: 2,819
its no problem,thats what where here for.
roy bates is offline  
Old 17 November 2012, 22:46   #28
clitosa
CLI
clitosa's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Northamptonshire England
Posts: 175
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by roy bates View Post
its no problem,thats what where here for.
Cool
clitosa is offline  
Old 18 November 2012, 10:54   #29
clitosa
CLI
clitosa's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Northamptonshire England
Posts: 175
Seems others have had problems using my expansion board with 8MB simms and PCMCIA:

http://eab.abime.net/showthread.php?t=46588

Our little 4MB expansion is looking ever more desirable!
clitosa is offline  
Old 18 November 2012, 11:10   #30
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 48
Posts: 2,819
yes, ive seen that link.
roy bates is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with PCMCIA and CF card 2GB VoltureX support.Hardware 12 27 December 2011 01:23
PCMCIA ram card problems Nikolaj_sofus support.Hardware 5 20 January 2011 08:28
PCMCIA Network card problems Predseda support.Hardware 1 25 August 2009 15:09
PCMCIA wireless netword card problems adgloride support.Hardware 3 23 April 2006 23:01
PCMCIA card problems - help appreciated! Peanutuk support.Hardware 11 16 May 2002 20:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15703 seconds with 11 queries