English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 29 December 2015, 13:18   #101
Geijer
Oldtimer

Geijer's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: VXO / Sweden
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by Zippy Zapp View Post
Hi. I have both of these and can test it out if it helps. They both have trapdoor RAM but I can remove them if that helps. The 1.2 is a Rev 5 NTSC and the 1.3 is a REV 6 NTSC if that matters.
Perfect, I'll come back with details.
Geijer is offline  
AdSense AdSense  
Old 07 January 2016, 01:53   #102
Geijer
Oldtimer

Geijer's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: VXO / Sweden
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by Zippy Zapp View Post
Hi. I have both of these and can test it out if it helps. They both have trapdoor RAM but I can remove them if that helps. The 1.2 is a Rev 5 NTSC and the 1.3 is a REV 6 NTSC if that matters.
Hello, sorry for the delay, can you please test

http://sysinfo.d0.se/pub/SysInfo_4.1b15

and see if you get a guru when you shut down SysInfo on A500 with both 1.2 and 1.3 (yes, please remove the trapdoor ram), thanks.
Geijer is offline  
Old 07 January 2016, 02:23   #103
PortuguesePilot
The Son of Luso
PortuguesePilot's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Setúbal, Portugal
Posts: 242
Works perfectly fine on a real 1MB Amiga 500 (Kickstart 1.3, rev.6a board).

Loaded and worked correctly from both floppy disk drive and Gotek. I haven't disable the trapdoor RAM, though. Maybe I'll do it later.

Thanks for the continued work on SysInfo! Cheers!
PortuguesePilot is offline  
Old 07 January 2016, 02:44   #104
Zippy Zapp
Registered User

Zippy Zapp's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: CA/USA
Posts: 268
No problem, thanks for continuing to work on it! I will check it out later tonight and report back.
Zippy Zapp is offline  
Old 13 January 2016, 02:33   #105
altcomputing
MC68060@80MHz
altcomputing's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Poland/Wroclaw
Age: 31
Posts: 76
Quote:
Originally Posted by Geijer View Post
I still need help testing on unexpanded real A500 with kickstart 1.3 and 1.2.
I can test SysInfo on:

- A500 KS 1.2
- A500 KS 1.3
- A500+ KS 2.04
- A600 KS 2.05
- A1000 KS 1.3
- A1200 KS 3.0
- A1200 KS 3.1, 030
- A2000 KS 3.1, 030
- A3000 KS 3.1, 030
- A4000 KS 3.1, 060

The last beta seems to work on A4000/060, so far this is what i tested.

I would suggest you to paste changelog to beta versions so we know what's changed and what to focus on testing.
altcomputing is offline  
Old 13 January 2016, 19:28   #106
Knoeki
Princess Knoeki

Knoeki's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Amsterdam
Age: 26
Posts: 38
Send a message via Skype™ to Knoeki
Both the earlier version 4 and this recent one still seem to report the MHz of my CPU as "4". I have
an A3640 with 040->060 adapter.

It does detect that I have an 060 correctly, though.
Knoeki is offline  
Old 15 January 2016, 04:10   #107
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 45
Posts: 1,049
Still doesn't correct the 060 speed either. This should be priority one IMHO.
TjLaZer is offline  
Old 15 January 2016, 14:15   #108
dannyp1
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Michigan USA
Posts: 117
060 speed is probably my number one priority also but that doesn't mean that it is the top priority of the programmer or the rest of the world. I don't think that the 060 problem is an easy fix or it would have been done already. Piru is an excellent programmer and he never could get "Which Amiga" working right.
dannyp1 is offline  
Old 15 January 2016, 14:47   #109
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 42
Posts: 1,220
it's a long shot, but why not have a little chat with Gunnar von Bohen over at Apollo-core.com
He has extensive knowledge of the 68xxx.. He might have som clever input... After all he is the brain behind the core thats currently beating the 060 in performance...
eXeler0 is offline  
Old 16 January 2016, 04:49   #110
Zippy Zapp
Registered User

Zippy Zapp's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: CA/USA
Posts: 268
Sorry I got a little delayed and couldn't get to my 2 500s. I plan on testing tomorrow, if all goes well.
Zippy Zapp is offline  
Old 09 March 2016, 18:59   #111
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 42
Posts: 1,220
@Zippy Zapp what happened next?
@Geijer, do you have any plans for Apollo-core detection?
Attn-flags won't cut it, but the CPU has a bunch of instructions that only exist in Apollo-core so it should be doable :-)
eXeler0 is offline  
Old 09 March 2016, 20:21   #112
Geijer
Oldtimer

Geijer's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: VXO / Sweden
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by eXeler0 View Post
@Geijer, do you have any plans for Apollo-core detection?
Yes, was trying to find information before I'll contact the team but havn't found anything yet. I hope that there is a way to get the firmware version as well
Geijer is offline  
Old 09 March 2016, 20:46   #113
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 42
Posts: 1,220
Quote:
Originally Posted by Geijer View Post
Yes, was trying to find information before I'll contact the team but havn't found anything yet. I hope that there is a way to get the firmware version as well
Have you checked out this page?
http://www.apollo-core.com/index.htm?page=instructions
eXeler0 is offline  
Old 09 March 2016, 21:29   #114
Geijer
Oldtimer

Geijer's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: VXO / Sweden
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by eXeler0 View Post
Yes, but there is no opcodes, only broken links. I don't know any supported assembler
Geijer is offline  
Old 09 March 2016, 21:47   #115
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 42
Posts: 1,220
maybe it will save you some time / frustration if you simply ask Gunnar in forums, he usually shares snippets of code.
eXeler0 is offline  
Old 09 March 2016, 22:11   #116
Cylon
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Europe
Posts: 332
Is already known how to include a more precise MHz calculation into SysInfo? I remember CPUSPEED was very accurate even with overclocked 060'. Maybe the coder of this tool could help.
Cylon is offline  
Old 10 March 2016, 00:06   #117
eXeler0
Registered User

eXeler0's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden
Age: 42
Posts: 1,220
Quote:
Originally Posted by Cylon View Post
Is already known how to include a more precise MHz calculation into SysInfo? I remember CPUSPEED was very accurate even with overclocked 060'. Maybe the coder of this tool could help.
I don't think its that hard, for a programmer, to write a bit of code that repeats some simple instruction that will require a known amount of CPU cycles to calculate the MHz.
And if you were referring to Joerg Richter then finding him is probably a lot more work than writing the code
eXeler0 is offline  
Old 10 March 2016, 06:45   #118
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 45
Posts: 1,049
Lets fix 060 speed first please.
TjLaZer is offline  
Old 10 March 2016, 07:16   #119
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 387
Quote:
Originally Posted by Geijer View Post
Yes, was trying to find information before I'll contact the team but havn't found anything yet. I hope that there is a way to get the firmware version as well
Yes that will be great as at the moment there is no way to tell what firmware revision is on the Vamp II

Last edited by supaduper; 03 April 2016 at 16:38.
supaduper is offline  
Old 03 April 2016, 16:25   #120
TuKo
Apollo Team

TuKo's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Switzerland
Posts: 143
Tried 4.1b15 on Vampire with latest SILVER3 core. It works.

If you want, we can help with core recognition, we already have tools to get those strings displayed on CLI.
TuKo is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Picasso IV and SysInfo dannyp1 support.Hardware 2 26 January 2011 14:41
SYSInfo Kitty New to Emulation or Amiga scene 5 26 October 2009 00:58
req: sysinfo onkelarie request.Apps 4 05 December 2008 01:33
SysInfo Sofware lopos2000 support.Apps 2 23 July 2005 12:48
Sysinfo ? THX1138 support.Apps 4 10 November 2003 01:08

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.32515 seconds with 12 queries