English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 04 September 2012, 00:56   #1
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
Amikit 16 Colors conversion

Hi:
It's been a time I've got running an Amikit conversion with my Amiga/s 1200. Recently I did some mods to run without FPU so I can use my ACA's (anything else needed), and I've remapped all with Rebel's palette with 16 colors to speed it up.

I've thought that I should make a long video to show how it works, and now I'm using the latest icon.library that PeterK uploaded yesterday to Aminet and also I have worked a little to have a taskbar the style of Amikit (well, really mine is better). I'm using Workbench2000 with some images I've done, others resized and remapped.

As you will see (that's what the video is for) it runs fast. Remember that Amikit is made for PC's, and even there it takes a while to boot, that's why they use a progress bar then. In mine I've put some music while loading and a nice image. If you notice I'm running even more things that in Amikit; I've got Thomas' clock and Amidock. I use the same Dual Png icons of Amikit (and some more of AmiSYS for my partitions) using PeterK's icon.library.

Unfortunately the ACATune doesn't work, and it seems I have to go to my resellers to ask for a software problem and not bother another.

Well, anyway, as I've said it runs fast for using just an ACA1230/56. I believe also this video can show what it can offer. It works exactly the same with my ACA1231/42. How fast all those icons are shown is only due to PeterK (well, and some patches).

It would look better using the Indivision MKII, but as you know there isn't any trustable software yet. I hope I won't have to ask to the resellers too.

This is the video (you can change the quality to HD):

[ Show youtube player ]

Anyway, the video isn't very good. I will ask another to make a decent video.

Last edited by Retrofan; 18 December 2012 at 00:52.
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 September 2012, 04:24   #2
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 1,731
Well done, a very impressive demonstration of your 16 color Amiga system. Excellent speed for a real Amiga and a very smoothly video recording. You should send a mail to Jan or post it in the AmiKit forum, too. He will like it!
PeterK is offline  
Old 04 September 2012, 05:20   #3
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,353
Very good speed indeed !!
kriz is online now  
Old 04 September 2012, 15:41   #4
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
I'm not sure, but I believe that in my conversion the icons are shown faster than in Amikit even.

Peterk the Amikit forum, the thread about real amigas was dead since my last questions two years ago.... but on august 11 I've had an answer. Not sure if I will have to wait a couple of years more now.

And I must use the Indi. Today I've received it from repair.

Last edited by Retrofan; 05 September 2012 at 00:30.
Retrofan is offline  
Old 04 September 2012, 17:13   #5
1time
Amiga Lover

1time's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stockholm / Sweden
Age: 40
Posts: 565
Good work Retrofan.
1time is offline  
Old 05 September 2012, 00:23   #6
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
Thanks. I believe I will make another video tomorrow now that I've got (today) the Indi again here.

Last edited by Retrofan; 05 September 2012 at 01:51.
Retrofan is offline  
Old 05 September 2012, 07:19   #7
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
What screen modes are you using? With the Indy try running it in HighGFX @ 1024x768 with 64 colors if that glitches (or is too slow) then try SuperPlus @ 800x600 in 64 colors.

NovaCoder is offline  
Old 05 September 2012, 12:33   #8
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
I will try HighGfx, but forget about 64 colors. All it's remapped to 16 , I mean all the images there, you know this isn't an Apollo so I've done it to speed it up. Anyway you know that just with a larger screen (without indi even) the images look better, smooth.
Retrofan is offline  
Old 05 September 2012, 16:19   #9
wXR
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 552
Very cool!
wXR is offline  
Old 05 September 2012, 17:40   #10
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
Now it's cooler than cool... Ice Cold?

With the Indi:

[ Show youtube player ]




Last edited by Retrofan; 14 September 2012 at 15:32.
Retrofan is offline  
Old 05 September 2012, 23:02   #11
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
looks good from where I`m sitting
cosmicfrog is offline  
Old 06 September 2012, 00:07   #12
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
I still would like to make something with the Workbench2000 bar, but I know also Cammy and Rebel are working on it, and theirs is better, with nice icons and so.

BTW I would like to know if it's possible to use HighGfx from the beginning, so I could watch the image of Bootscreen with it.

Last edited by Retrofan; 08 September 2012 at 01:28.
Retrofan is offline  
Old 06 September 2012, 00:45   #13
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
I'd be very interested to know how you managed this! but as i dont have a tv that'll display the indivision, i gues it'll have to wait
diablothe2nd is offline  
Old 06 September 2012, 01:53   #14
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
I've seen that in WinUAE you can use Superplus, and it looks nice.
Retrofan is offline  
Old 06 September 2012, 01:59   #15
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 1,731
Yes. IMHO it's the best possible choice to make use of WinUAE's chipset emulation.
PeterK is offline  
Old 06 September 2012, 03:35   #16
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
I forgot: Now, with HighGfx, 1024x768 I've got still 1629312 of chip ram
Retrofan is offline  
Old 06 September 2012, 09:45   #17
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
Retro, Superplus doesn't work. i wish it did! i tried everything! lol
diablothe2nd is offline  
Old 06 September 2012, 11:17   #18
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by diablothe2nd View Post
Retro, Superplus doesn't work. i wish it did! i tried everything! lol
Perhaps it also depends on your tv? Don't know. Sorry, because it's great.

Edit: Sorry, because I also use the Tv for my PC. In your laptop it should work. Just put Superplus in Devs/Monitors and restart. If it's a setting of WinUAE, I use the configuration of CWB39 without FPU.
With superplus it looks nicer in WinUAE, and I had already a wallpaper with that size where the other was. In Amikit it's clicking on the screen with the right button, settings, enviroment, background.:




Edit: The video was running without the Fast Ata drivers. Now it's running at Pio4.
Also I used an image with the wrong dimensions. There's another some posts ahead.

Last edited by Retrofan; 22 September 2012 at 13:43.
Retrofan is offline  
Old 07 September 2012, 16:34   #19
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
can I have a config file for WinUAE plz, save me a lot of fiddleing also a linky to the Superplus monitor type, though I do tend to use the Multiscan or DblPAL my self

T`anks & ribbits
cosmicfrog is offline  
Old 09 September 2012, 00:06   #20
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,667
Send a message via Skype™ to Retrofan
I'll sending you a PM with a good configuration for WinUAE Systems, and a link for superplus and more.

Edit: I've found something great to add to my Amikit: The SabreMSN adaptation Rebel did for 16 colors. It's in this thread:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=46927
And the link still works. In my case I've copied all but the content in Env-Archive/Sys, because I need mines there.
It's really great, you should try it.

EDIT: There is a problem with the WinUAE emulation. The look of the windows is nice, but it should be like the BlueSkins Rebel did. If I use the Cf Hd in an Amiga it's ok. But that's not all. In WinUAE I found the menus fonts all in white. That's "nice", but when you are using it with a white background it isn't so "nice". I first thought that I had changed something in my copy for WinUAE, but I can see that if I use my Cf in WinUAE I've got the same white letters, while they are black in the miggy. I know it's something about the speed of the emulation, and Mfilos told me to use Cycle Exact. With it it runs desesperately slow, and the windows are wrong too.

Afortunately the color of the fonts can be changed, just Amikit:Prefs/Gui and Text to black. It will stay like that.

Last edited by Retrofan; 09 September 2012 at 21:50.
Retrofan is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My colors are messed up in OS 3.9 VoltureX support.Apps 2 27 June 2013 10:21
Image Problems (libraries?) to run BPPC/BVision Amistart on AmiKit conversion Retrofan support.Other 16 24 February 2013 18:10
More colors in workbench? Neophyte New to Emulation or Amiga scene 2 17 September 2007 17:16
Using 256 colors sence2001 support.Apps 0 02 October 2004 22:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21904 seconds with 12 queries