English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 23 July 2012, 22:22   #1
lee t
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Nottingham, England
Posts: 38
Hi new guy

Hi all,

Got Amiga1200 and still like my gaming on it as well but from disc. Please forgive me for not being experts like you guys but I have seen Sd cards I think plugged in with amiga software on done from a pc and I would like some help on how to do this from what to buy and what to do.

Thanks

Lee
lee t is offline  
AdSense AdSense  
Old 23 July 2012, 22:46   #2
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,595
Send a message via Skype™ to Retrofan
Hi:

It's more common to use a Compact Flash as Hardrive, with an adaptor like this http://www.ebay.es/itm/New-Angle-CF-...item19ce087d09
or this http://www.ebay.es/itm/CF-to-IDE-2-5...item25629199b4. For both perhaps (surely) you'll have to file a corner a little (not touching the traces) 'cause the RF modulator won't let you insert it. (I bought one recently, and I'm not sure if it fits over the sheilding, I don't think so).

Or this (more used, including me) buying a cable: http://www.ebay.es/itm/2-5-LAPTOP-CF...item230440b637
The cable like this: http://www.ebay.es/itm/IDE-44-Pin-la...item19c30a72af

Then you have to buy the Compact Flash (better SanDisk or Kingston or Trascend), make partitions, format it, and install Workbench, not an easy task.


OR... you can buy this kit "ready to go", and tell them to format it with Smart File System or perhaps (surely the best) PFS3: http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=883

Later you will have to ask or read here about a ram board or accelerator to run all the games and demos.

My advice would be to start easily...

Last edited by Retrofan; 24 July 2012 at 23:53.
Retrofan is offline  
Old 23 July 2012, 23:25   #3
lee t
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Nottingham, England
Posts: 38
Smile

Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Hi:

It's more common to use a Compact Flash as Hardrive, with an adaptor like this http://www.ebay.es/itm/New-Angle-CF-...item19ce087d09
or this http://www.ebay.es/itm/CF-to-IDE-2-5...item25629199b4. For both perhaps (surely) you'll have to file a corner a little (not touching the traces) 'cause the RF modulator won't let you insert it. (I bought one recently, and I'm not sure if it fits over the sheilding, I don't think so).

Or this (more used, including me) buying a cable: http://www.ebay.es/itm/2-5-LAPTOP-CF...item230440b637
The cable like this: http://www.ebay.es/itm/IDE-44-Pin-la...item19c30a72af

Then you have to buy the Compact Flash (better SanDisk or Kingston or Trascend), format it, make partitions and install Workbench, not an easy task.


OR... you can buy this "ready to go", and tell them to format it with Smart File System or perhaps (the best) PFS3: http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=883

Later you will have to ask or read here about a ram board or accelerator to run all the games and demos.
Wow thanks for the help mate
lee t is offline  
Old 23 July 2012, 23:31   #4
lee t
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Nottingham, England
Posts: 38
Is there anybody in nottingham willing to show me what do do in regards to putting software on the smart file system.
lee t is offline  
Old 23 July 2012, 23:33   #5
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,595
Send a message via Skype™ to Retrofan
NP. Thinking about it, it's like thinking to buy for the first time a classic car. I you don't know all about it, better buy the more expensive and complete one... So I would buy the last one (not car, -Lol- option) I told you.
Retrofan is offline  
Old 24 July 2012, 00:41   #6
keitha1200
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Tayside
Posts: 181
Hmm, if you have the time and interest? you should have a go yourself with the parts linked by Retrofan, however sometimes it's easier to just buy the complete set-up.

I spent a whole weekend and umpteen posts on here trying to suss-it I did manage it in the end but it was a frustrating weekend

The PCMCIA drivers seem to be the trickiest part going by the posts on here.
keitha1200 is offline  
Old 24 July 2012, 01:00   #7
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,706
Welcome


We have a 4GB CF drive with SFS here:
http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=883
amigakit.com is offline  
Old 24 July 2012, 01:24   #8
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,595
Send a message via Skype™ to Retrofan
Quote:
Originally Posted by amigakit.com View Post
Welcome


We have a 4GB CF drive with SFS here:
http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=883

Do you see, lee t? They are here, as I told you (Edit: no, sorry, I forgot to tell you).
@Amigakit I already posted it, second post. BTW: Can you use PFS3 if somebody wants it, or just SFS? (I use both).
Retrofan is offline  
Old 24 July 2012, 01:53   #9
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,706
Yes we can now include PFS as we have permission from the author.
amigakit.com is offline  
Old 24 July 2012, 22:04   #10
lee t
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Nottingham, England
Posts: 38
After speaking to the guys at amigakit looks like I need to get some extra memory for my 1200 first. Looked on Ebay but there are a few and to be honest I dont know the one I need come somebody have a look and put the link to a sutable one that is on ebay so I can buy it.

Got to say this place is great. I never knew there were people who were this into the amiga and the thing I cant get my head around is what you all do to the amiga and what gets developed for them. Nothing short of stunning.
lee t is offline  
Old 24 July 2012, 22:23   #11
Retro1234
5150

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sycophantazia
Posts: 3,715
I think hundreds of games run from 2mb A1200 with CF no extra memory
Retro1234 is offline  
Old 24 July 2012, 22:33   #12
lee t
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Nottingham, England
Posts: 38
I know but knowing my luck the classics I like will eat up the 2mb so just want to get it right. Thanks for the heads up though boo boo.
lee t is offline  
Old 24 July 2012, 22:58   #13
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,595
Send a message via Skype™ to Retrofan
You can look at Amibay http://www.amibay.com/ or at Ebay searching Amiga 1200 ram board or accelerator http://www.ebay.es/dsc/i.html?_nkw=a...LH_TitleDesc=1
You can also buy an ACA1231/42 new accelerator at Vesalia http://www.vesalia.de/ (I've bought one a week ago) or to wait some months that will be released new ram boards by Individual Computers. It depens on you, how much do you want to spend, etc. From whatever ram board with 4/8mb you can play WHDLoad games.

Last edited by Retrofan; 24 July 2012 at 23:22.
Retrofan is offline  
Old 24 July 2012, 23:28   #14
keitha1200
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Tayside
Posts: 181
Quote:
Originally Posted by Boo Boo View Post
I think hundreds of games run from 2mb A1200 with CF no extra memory
Honest advice given there
keitha1200 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I met this guy... I.Did Member Introductions 5 28 February 2012 17:09
Guy Spy Amigaboy request.Old Rare Games 13 14 November 2007 23:45
Is this guy joking? Pyromania MarketPlace 14 10 April 2003 03:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21399 seconds with 11 queries