English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 October 2013, 16:35   #41
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,481
Strange, I don't know why that is. I've also uploaded the archive to 4!shared (remove ! from URL) and Multiupload.

Last edited by mark_k; 16 April 2017 at 17:59.
mark_k is offline  
AdSense AdSense  
Old 29 October 2013, 16:37   #42
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Posts: 2,900
Quote:
Originally Posted by amilo3438 View Post
Even while log into EAB it said: "amilo3438, you do not have permission to access this page."
Did you join "The Zone" ?
http://eab.abime.net/showthread.php?t=26201
Retroplay is offline  
Old 29 October 2013, 16:51   #43
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by mark_k View Post
If someone could test the executable I built on an XP machine which fails to run the VS2012-built WinUAE that would be useful.
Well, your version also works fine on my WinXPSP3 system... see no difference in comparison to official beta 10 (see on pic. below).

Maybe also needs more testing...

EDIT: Pic.1 shows task-manager while is WinUAE beta 10 running KS1.3 WB hand screen on A500 OCS config.!

EDIT2: Pic.2 shows task-manager while is running Cylindric Scroll (Demo) by Concept -> http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=6403

EDIT3: Pic.3 shows task-manager while is running Jim Power "title screen" -> http://hol.abime.net/798

EDIT4: But also sometimes got framework by dots on Power LED and others (Pic.4) when using your version after END+F1 when have win-log box checked ?!

Otherwise, didnt notice any improvement in comparison to official beta 10 version.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Clipboard01.jpg
Views:	162
Size:	75.0 KB
ID:	37550   Click image for larger version

Name:	Clipboard02.jpg
Views:	138
Size:	74.6 KB
ID:	37551   Click image for larger version

Name:	Clipboard03.jpg
Views:	140
Size:	75.5 KB
ID:	37552   Click image for larger version

Name:	Clipboard04.jpg
Views:	118
Size:	4.6 KB
ID:	37555  

Last edited by amilo3438; 29 October 2013 at 18:59.
amilo3438 is offline  
Old 29 October 2013, 16:57   #44
amilo3438
Amiga 500 User
 
Join Date: Jun 2013
Location: EU
Posts: 1,114
Quote:
Originally Posted by Retroplay View Post
No I didnt. Thanks. It finally works!
amilo3438 is offline  
Old 29 October 2013, 19:23   #45
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,559
Easy speed test is to run some long demo in warp mode and use stop watch to time how long it takes to run from start to end.
Toni Wilen is online now  
Old 24 November 2013, 15:26   #46
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,481
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Final versions are compiled with 2010 because at least 2012 does not fully work with XP (in some setups it crashes at startup, before WinUAE code even runs!) and 2010 creates faster code than 2012 using same optimization settings. (for some reason 2012 [and 2013] are over 10x faster when compiling with max optimization. 2010 compiles really slowly.)

-> 2010 will be used at least until XP becomes unsupported.
Could the crashes-on-some-XP-systems issue actually be due to SSE2 code?

Visual Studio 2012+ generates code which uses SSE2 instructions by default. Perhaps the people who experienced crashes on XP systems had older CPUs that don't support SSE2? And maybe everyone with a newer Windows version has an SSE2-capable CPU? AthlonXP and Pentium III don't support SSE2 for example.

For the Enable Enhanced Instruction Set option (which seems to be "Not Set" in the WinUAE VS solution), the VS 2013 description reads in part "If no option is specified, the compiler will use instructions found on processors that support SSE2. Use of enhanced instructions can be disabled with /arch:IA32."
mark_k is offline  
Old 16 January 2014, 20:21   #47
ninevoltz
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
I only have:

- DX SDK (June 2010)
- external includes (files that come with winuaeinclibs)

Plus default MSVC includes:
$(VCInstallDir)include
$(VCInstallDir)atlmfc\include
$(WindowsSdkDir)include
$(FrameworkSDKDir)\include
Sorry to resurrect this thread, but I've been trying to compile WinUAE 2.7 from git for the better part of the day. I'm using Visual Studio 2010 Express. I'm all the way up the the linking phase, when it fails with missing exports to DirectDraw and DirectInput. Toni, if you are using the latest DX SDK, why are there still references to DirectDraw? It appears to be dependent on DirectX 7 or 8. What's the deal? Am I doing something wrong?
 
Old 16 January 2014, 20:33   #48
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,559
DirectDraw is still supported. It has to be. It is MUCH faster on old hardware, especially old laptops that may have fast enough CPU but really crappy GPU.

ddraw.lib is included with winuaeinclibs.zip
Toni Wilen is online now  
Old 16 January 2014, 21:27   #49
ninevoltz
 
Posts: n/a
I don't know what I did wrong, but it's working now. I started over from scratch. I think I must not have had the includes and library directories set up correctly the first time. There were some missing files too, like winres.h (because of Express Edition) and lualib.h. Also had to change Platform Toolset from v120_xp to v100.

How hard would it be to compile in VS 2008? I actually have a copy of that.

My whole reason for compiling from source is that I want to decrypt the Logica Dialoga ROM to use on my real A3000. I have a legal copy of Amiga Forever with the ROM key, I'm just trying to figure out where in the source code (rommgr.cpp?) to do a CreateFile/WriteFile. Any tips?
 
Old 16 January 2014, 22:33   #50
thor
Registered User
thor's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Germany
Posts: 898
If the sole reason is to get the ROM then compiling the whole WinUAE is overkill. Just use the debugger (shift+f12) and use something like "S saved.rom f80000 80000" to save the copy from memory to a file. If you want to do a bit of programming just rip out the portions that decrypt this+load/save. Of course a self-compiled WinUAE gives you something to play with.
thor is offline  
Old 16 January 2014, 23:13   #51
ninevoltz
 
Posts: n/a
Thanks Thor! That's certainly the easiest way to dump the ROM. Now I just need to burn it into some EPROMs.

Thanks guys!
 
Old 17 April 2014, 01:33   #52
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 1,642
Quote:
Originally Posted by copse View Post
....
download and extract http://www.winuae.net/files/b/winuaeinclibs.zip
  1. Open the Property Manager pane.
  2. Select all the projects and add a new project property sheet.
  3. Select the new shared property sheet and add winuaeinclibs\include as an include path.
  4. Select the new shared property sheet and add winuaeinclibs\lib as an lib path.
I've installed VS2010 Express C++, DX_SDK 2010, Nasm, WinUAEinclibs.zip and want to compile WinUAE 2.7.0. I've executed od-win32\asm.cmd to get the hq*x*.obj files, changed all projects to RELEASE, the platformtoolset to V100 and added my include and lib paths. Then compiled build68k, genblitter, gencomp, gencpu, genlinetoscr and finally winuae_msvc10. So far, so good.

Now my problem: the linker complains many times about:
error LNK2001: unresolved external symbol
error LNK2019: reference to unresolved external symbol

and these symbols are probably all resolved in the static libs, which are also listed under additional dependencies and I've added the path to the additional library drawers already, but that doesn't help. This should still work with VC 2008 but VC 2010 needs some "Project to Project References" for the static libraries.

As quoted above, Copse tried to explain that already, but I could not find out how exactly this project has to be created in VS2010Express and how the references have to be made.

Any help appreciated. Some screenshots could be useful. Thank you !

Last edited by PeterK; 17 April 2014 at 10:15.
PeterK is offline  
Old 17 April 2014, 09:49   #53
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,559
You probably have wrong calling convention (C/C++ -> Advanced -> Calling Convention. It was changed to fastcall recently)

If not, make sure VC++ directories -> Library Directories has your correct lib path.

Old MSVC project files that come with WinUAE are most likely totally obsolete..

(Why 2010?)
Toni Wilen is online now  
Old 17 April 2014, 10:14   #54
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 1,642
Hey great, looks much better now, Toni
Your hint is much better than that from Microsoft with the "Project to Project References"
Code:
memory.obj : error LNK2001: Nicht aufgelöstes externes Symbol ""unsigned char * arosrom" (?arosrom@@3PAEA)".
memory.obj : error LNK2001: Nicht aufgelöstes externes Symbol ""unsigned int arosrom_len" (?arosrom_len@@3IA)".
moduleripper.obj : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "@prowizard_search@8" in Funktion ""void __fastcall moduleripper(void)" (?moduleripper@@YIXXZ)".
libpng15.lib(png.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__libm_sse2_pow_precise" in Funktion "@png_build_16bit_table@16".
libpng15.lib(pngerror.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "___report_rangecheckfailure" in Funktion "@png_fixed_error@8".
libFLAC_static.lib(stream_encoder.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__dtoui3" in Funktion "@init_stream_internal_@32".
libFLAC_static.lib(stream_decoder.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__dtol3" in Funktion "@seek_to_absolute_sample_@20".
libFLAC_static.lib(stream_decoder.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__ltod3" in Funktion "@seek_to_absolute_sample_@20".
libFLAC_static.lib(fixed.obj) : error LNK2001: Nicht aufgelöstes externes Symbol "__ltod3".
libFLAC_static.lib(fixed.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__libm_sse2_log_precise" in Funktion "@FLAC__fixed_compute_best_predictor@12".
libFLAC_static.lib(lpc.obj) : error LNK2001: Nicht aufgelöstes externes Symbol "__libm_sse2_log_precise".
libFLAC_static.lib(window.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "___vdecl_cos2" in Funktion "@FLAC__window_bartlett_hann@8".
libFLAC_static.lib(window.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "___vdecl_exp2" in Funktion "@FLAC__window_gauss@12".
libFLAC_static.lib(window.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__libm_sse2_cos_precise" in Funktion "@FLAC__window_bartlett_hann@8".
libFLAC_static.lib(window.obj) : error LNK2019: Verweis auf nicht aufgelöstes externes Symbol "__libm_sse2_exp_precise" in Funktion "@FLAC__window_gauss@12".
..\..\..\winuae.exe : fatal error LNK1120: 13 nicht aufgelöste externe Verweise.
I will try to fix the remaining references. Thanks a lot.
Is there something sse2 specific to change in the settings ?
PeterK is offline  
Old 17 April 2014, 10:24   #55
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,559
Redownload winuaeinclibs.zip, it seems recent MSVC will use SSE2 by default unless config is set to not enable it.

You need to manually disable aros rom stuff, it isn't included with source tree (too big).
Toni Wilen is online now  
Old 17 April 2014, 13:17   #56
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 1,642
Ok, the SSE2 problem is fixed now. Thank you, Toni.

Only one unresolved reference in the libpng15.lib is left now:
Symbol "___report_rangecheckfailure" (see above)

MS says this can be fixed by disabling the /GS option for code generation:
Quote:
select Configuration Properties | C/C++ | Code Generation, and set Buffer Security Check to No (/GS-)
Could you recompile the libpng15.lib with the NO (/GS-) option, please?

http://social.msdn.microsoft.com/For...gecheckfailure

Last edited by PeterK; 17 April 2014 at 13:25.
PeterK is offline  
Old 17 April 2014, 15:15   #57
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,559
Done and also debugging data removed (results in annoying linker warnings if symbol file does not match).
Toni Wilen is online now  
Old 17 April 2014, 17:42   #58
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 1,642
WinUAE 2.7.0 was built successful now with out-commented "prowizard_search" in moduleripper and without the aros.rom support. But it works and I can start testing modifications on my 8 year old XP system (that's why I need VS2010).

Thanks again, Toni

Last edited by PeterK; 20 April 2014 at 02:14.
PeterK is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to get AHI V6 to compile with GCC V2.95 NovaCoder Coders. General 2 04 March 2011 14:06
Is it possible to compile Chromium for AmigaOS4? Zener request.Apps 1 20 November 2009 10:38
GFA compile xc8 Coders. General 31 19 May 2009 18:21
Compile WinUAE 1.46 with completely free tools __adil__ support.WinUAE 0 08 February 2008 18:24
Compile WinUAE ????? Myriel support.WinUAE 14 10 January 2004 17:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21791 seconds with 12 queries