English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 28 January 2013, 00:00   #401
Scrat
Registered User
Scrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Germany
Posts: 30
Here's a small preview on the Flash utility for the Zeus68k card. You'll use this tool to upload Kickstart and Expansion ROM (AR3, AT-Bus 2008) images to the onboard flash ROM.

It's been a while since I last did some serious Intuition coding, but I'm quite satisfied with the result. The program requires Kickstart 2.x to run, because it requires GadTools and ASL system libraries. We have a CLI utility for 1.3 users, which should be enough to get a 3.1 ROM ready for action.

Currently the software supports 256k and 512k Kickstarts only (256k ROMs will be doubled to 512k automagically). Support for bigger ROMs will be added later, they'll simply occupy more than one slot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0310.JPG
Views:	828
Size:	174.1 KB
ID:	34059  
Scrat is offline  
AdSense AdSense  
Old 28 January 2013, 00:36   #402
strim
NetBSD developer
 
Join Date: May 2012
Location: Warsaw, Poland
Posts: 398
Sw33t, I'm looking forward to it .
strim is offline  
Old 28 January 2013, 18:25   #403
Mohican
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Budapest / Hungary
Age: 43
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by Scrat View Post
... We have a CLI utility for 1.3 users, which should be enough to get a 3.1 ROM ready for action.
A good parametrized tool should be enough for all
I think a HDD and Action Replay would be perfect on kick 1.3 (for a really Classic feeling)

Thank you all of your works on this fantastic HW&SW.
Mohican is offline  
Old 05 February 2013, 08:32   #404
torm3nt8r
 
Posts: n/a
hope this project is soon ready....
my a500, a1000, a2000, cdtv waiting for this....
 
Old 05 February 2013, 19:08   #405
anchor
 
Posts: n/a
Is this project still running?
 
Old 05 February 2013, 19:27   #406
TotO
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: France
Posts: 57
I definitively waiting for it.
TotO is offline  
Old 06 February 2013, 14:27   #407
wmsteele
Registered User

 
Join Date: Jul 2012
Location: Glasgow
Posts: 110
This looks assume, cant wait to get my paws on one!

After the disappointment that was the ACA530->520->500 its exactly what us a500 owners need

Last edited by wmsteele; 06 February 2013 at 14:35.
wmsteele is offline  
Old 09 February 2013, 12:15   #408
apex
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Amigaplanet
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by anchor View Post
Is this project still running?
Yes, do not worry.
apex is online now  
Old 09 February 2013, 17:19   #409
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 41
Posts: 1,374
Quote:
Originally Posted by mr.vince View Post
Yes, progress progress progress. FPGA core and platform specific boot menu (Amiga) are under heavy development. Everything is already working, but we strive for something simple... and perfect.
Still valid.
mr.vince is offline  
Old 09 February 2013, 18:01   #410
Mohican
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Budapest / Hungary
Age: 43
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by mr.vince View Post
Still valid.
You can easily tell
Mohican is offline  
Old 11 February 2013, 11:16   #411
nikoluis
Registered User

 
Join Date: Feb 2013
Location: Greece
Age: 43
Posts: 14
Hello guys! First post in EAB. I'm watching this thread from its beginning but considering the status of Natami i was a bit in doubt about this and i'm sure many people were, at first. But now, definitely one for me!! I'm sure the guys behind it will do a splendid job and it's worth waiting.

Keep up!
nikoluis is offline  
Old 12 February 2013, 22:52   #412
e5frog
Green
e5frog's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Älvängen / Sweden
Age: 43
Posts: 261
Send a message via MSN to e5frog
Still looks cool, still want it and still wish I'll be able to afford it. Bought the KryoFlux not long ago and it has been working perfectly. ;-)
e5frog is offline  
Old 12 February 2013, 23:19   #413
dJOS
Registered User

dJOS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 856
Just a thought chaps, lately a fair few whdload games have been found not to work as they were ported on 68020's - to save the hassle of someone reworking them all, would it be possible for a late change to a 68020?

Ps many ecs demos also require an 020 to work - I've a really nice a500+ that plays most stuff fine but its starting to be annoying when I keep finding stuff targeted for 020's.
dJOS is online now  
Old 13 February 2013, 00:38   #414
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 41
Posts: 1,374
The idea was to build a 100% 68k compatible accelerator that can be fully switched to 7MHz. This won't work with 68020 - and would also mean tossing everything we have now. Get a Blizzard with 68030 and you'll be fine.
mr.vince is offline  
Old 13 February 2013, 00:54   #415
dJOS
Registered User

dJOS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 856
Lol, I've bought an a1200 and aca1220 and I'm selling my 500+. My + has been directly replaced by a much more stock a500 that mainly uses a HxC for storage.
dJOS is online now  
Old 13 February 2013, 16:54   #416
luncheon
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Buenos Aires, Argentina
Age: 33
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by dJOS View Post
Just a thought chaps, lately a fair few whdload games have been found not to work as they were ported on 68020's - to save the hassle of someone reworking them all, would it be possible for a late change to a 68020?

Ps many ecs demos also require an 020 to work - I've a really nice a500+ that plays most stuff fine but its starting to be annoying when I keep finding stuff targeted for 020's.
I think the board as-is is spot on, because it provides what the A500 really needs: a significant speed boost to run whdload games seamlessly and to improve polygon-based games (F1GP and several flight sims come to mind). Plus, the FPGA-based design would theoretically enable the possibility of easily making alternate boards, with 020s or 030s later on...

Besides, even right now (at least in my experience) lots of whd games work fine on the a500+, they're just kind of slow. I found that about half of the games that won't work on a 512KB/1MB chipmem a500 work fine on a 2MB chipmem a500+ (provided you have at least 4MB of REAL fastmem, of course). However, I think many whdload slaves will be backported to 68000 once the Zeus is available, given time.

Now, isn't the A500 the most "compatible" Amiga ever? I mean, most Amiga software was written in its heyday (87-91), but that's just me...
luncheon is offline  
Old 13 February 2013, 23:37   #417
dJOS
Registered User

dJOS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 856
I've got loads of ram in my 500+, 2mb chip and 8mb fast and there are 3 games found in the last week that require the whdload files to be modified to run on 68k machines.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=61578
dJOS is online now  
Old 14 February 2013, 04:18   #418
luncheon
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Buenos Aires, Argentina
Age: 33
Posts: 24
I'm not saying that there aren't any, just that from my experience more than 50% of what I tried works. I tried to run about 30 whdload games on the A500/A500+ (the only ones that interested me that don't have an hd install) and found that:

A500
*50% runs, give or take. (1mb chip + 2mb fast)
*60% runs, give or take. (1mb chip + 4mb fast)

A500+
*60% runs, give or take. (2mb chip + 2mb fast)
*70% runs, give or take. (2mb chip + 4mb fast)
*80% runs, give or take. (2mb chip + 8mb fast)

Those that don't work with the best configuration are either due to:

a. The slaves requiring whdload 16+ which for some strange reason refuses to work at all with my A500/A500+ (garbled screen + guru, even with games that run on whdload 15)
b. Illegal access errors such as the one you describe in your other post.

Then again, YMMV. It all depends on which games you try, and which version of whdload works for you.
luncheon is offline  
Old 14 February 2013, 04:52   #419
dJOS
Registered User

dJOS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 856
Fair enuf, Im running WHDLoad 17 (tried 16.9 too with same result) and have found games that crash out instantly (eg 1943, not a brilliant game but still fun) and games that run but have other issues (eg Hero's Quest I - hit F5 to save your game and Bam, crash - also Space Quest III once the save games fill up overwriting old games appears to work but doesnt).

Those are just a few of the issues I've found.

Btw, I have a 68010 in my 500+ to enable the quit key so that games exit cleanly.
dJOS is online now  
Old 01 March 2013, 23:41   #420
BvdW
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Netherlands
Age: 39
Posts: 11
Winter 2012

Since winter 2012 is about to be over in 3 weeks' time.. any updated ETA estimate?? I'm not impatient, just looking forward to this product! ;-)
BvdW is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
was there ever a PowerPC accelerator for A500 1000 2000? boing_1000 request.Other 6 04 April 2014 08:12
WTB A500 accelerator or Microbotics: VXL RAM 32 lurch MarketPlace 0 14 June 2012 11:43
Internal IDE for A500(and possibly 1000/2000) coze Hardware mods 50 18 August 2010 11:20
Possible group buy: SOJ -> DIP 20 adapter PCBs for old accelerator RAM / A500 hacking Secret Vampire support.Hardware 5 21 February 2010 16:55
A1200 internal ram vs accelerator ram Foster support.Hardware 3 24 March 2008 15:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.31586 seconds with 12 queries