English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 11 September 2012, 19:41   #281
Mrs Beanbag
Glastonbridge Software
Mrs Beanbag's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Edinburgh/Scotland
Posts: 2,202
The EC version would suit me fine...

but has anyone ever thought of using a CPU32 such as 68360? They are fully compatible with 68000 and with most of the 68020 instruction set, plus a number of extra special features, I don't know if they could be made use of or not.

Also the Coldfire seems to implement more and more of the 68k instruction set with every version, maybe in a few years they will become a viable option. And at 266MHz, that would be quite exciting.
Mrs Beanbag is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 September 2012, 16:16   #282
deicidal
Registered Insane

deicidal's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ununited Kingdom
Posts: 775
ooo I think i will be asking santa for one of these for christmas
deicidal is offline  
Old 16 September 2012, 23:04   #283
BvdW
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Netherlands
Age: 39
Posts: 11
So I just ordered the Indi ECS.. can't wait to pop in my order for the Zeus68k as well!

By the way. There was talk here earlier of a PDF cutout to test the A1000. I found an A1000 owner who would really like to know if the Zeus68k will fit, so the PDF would be most welcome.

Last edited by BvdW; 16 September 2012 at 23:56.
BvdW is offline  
Old 17 September 2012, 15:17   #284
klx300r
Registered User
klx300r's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, Canada
Age: 47
Posts: 706
please please tell me this beauty will work & fit in my A1000
klx300r is offline  
Old 17 September 2012, 18:31   #285
CUF
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: St-Hubert/Qc/Canada
Posts: 20
If it works in the a500, i can't see why it shouldn't work in an a1000. The only problem is, does it fit? Because I would definitely be putting this beauty inside of my a1000.
CUF is offline  
Old 17 September 2012, 20:04   #286
Akiko
Registered User
Akiko's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: UK
Age: 36
Posts: 132
When is this available, how much?
Akiko is offline  
Old 17 September 2012, 20:38   #287
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 41
Posts: 1,374
It's done when it's done. It's all of the above in one, and we want to make it good. No quick rush to make money. This is a fan project to build _the_ accelerator we weren't able to buy.

It won't be cheap. As said before it's so much devices in one and production will for sure cost EUR 100+. Unless we have at least 500 backers, which would make this much cheaper. We'll see if we set up some Kickstarter or similar.

EDIT: Attached PDF with outline and CPU adapter pins marked. Pin1 of the CPU would be on the lower, right hand side. It does not directly fit into an A1000 but would need an adapter PCB to move it by about 2cm. This would also elevate it enough to make it float above the piggyback.

Click image for larger version

Name:	IMG_9304.JPG
Views:	771
Size:	192.4 KB
ID:	32655

zeus68k.pdf

Last edited by mr.vince; 17 September 2012 at 23:57.
mr.vince is offline  
Old 18 September 2012, 11:11   #288
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
Just 2 more weeks then
cosmicfrog is offline  
Old 19 September 2012, 01:23   #289
Smakar
Amiga Fan in Phoenix
Smakar's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Phoenix, AZ USA
Age: 59
Posts: 60
YAY - way to go!
I can't wait to order one (as long as the "68k" doesn't refer to the price )
Smakar is offline  
Old 19 September 2012, 20:41   #290
Jawd
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Netherlands
Age: 39
Posts: 15
This definitely looks interesting, i would buy one for sure.
Jawd is offline  
Old 21 September 2012, 21:07   #291
groundplayer
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Finland
Posts: 56
When it's done that thing will be inside my plus !
groundplayer is offline  
Old 22 September 2012, 04:45   #292
CUF
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: St-Hubert/Qc/Canada
Posts: 20
Ok so... Can this board be used like an A1000 kickstart rom adapter and boot from the kick file you choose to flash in it? Or do we still need a rom equipped Amiga?
CUF is offline  
Old 22 September 2012, 06:19   #293
XDelusion
Alien Breeder
XDelusion's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: NW Ohio
Posts: 276
Utterly And Totally Interested!
XDelusion is offline  
Old 22 September 2012, 23:59   #294
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 41
Posts: 1,374
Quote:
Originally Posted by CUF View Post
Ok so... Can this board be used like an A1000 kickstart rom adapter and boot from the kick file you choose to flash in it? Or do we still need a rom equipped Amiga?
The board will completely take over the system; everything the CPU does goes through the board. This means the board can make whatever information is needed appear at any address where it is needed. E.g. substituting a ROM (Kickstart, Action Replay) or memory (fast mem, swap mem after boot to keep it for inspection) etc. etc.

I think you could rip out your Kickstart ROM and the system won't notice as it's using the Kickstart from flash. You can actually force it to use your real ROM but... hey... that's so slow...
mr.vince is offline  
Old 23 September 2012, 01:06   #295
BvdW
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Netherlands
Age: 39
Posts: 11
Am I correct in assuming that it would still be impossible to provide additional Chip RAM through this board since it's only plugged into the CPU socket?
BvdW is offline  
Old 23 September 2012, 02:02   #296
amigoun
Registered User
amigoun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Rep
Posts: 453
Really interested for one piece of this awesome board.
amigoun is offline  
Old 23 September 2012, 05:00   #297
CUF
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: St-Hubert/Qc/Canada
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by mr.vince View Post
The board will completely take over the system; everything the CPU does goes through the board. This means the board can make whatever information is needed appear at any address where it is needed. E.g. substituting a ROM (Kickstart, Action Replay) or memory (fast mem, swap mem after boot to keep it for inspection) etc. etc.

I think you could rip out your Kickstart ROM and the system won't notice as it's using the Kickstart from flash. You can actually force it to use your real ROM but... hey... that's so slow...
Thanks for the quick answer. Definitely be buying one now that i know that i can boot any kickstart with this baby.
CUF is offline  
Old 23 September 2012, 07:35   #298
kipper2k
Registered User

 
Join Date: Sep 2006
Location: Thunder Bay, Canada
Posts: 3,616
So is ipf support booted from an onboard SD card planned
kipper2k is offline  
Old 23 September 2012, 09:58   #299
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 37
Posts: 6,358
Send a message via Skype™ to Jope
Quote:
Originally Posted by BvdW View Post
Am I correct in assuming that it would still be impossible to provide additional Chip RAM through this board since it's only plugged into the CPU socket?
That is correct.
Jope is offline  
Old 23 September 2012, 20:49   #300
Charlie
. . Mouse . .
Charlie's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nowhere
Age: 49
Posts: 1,792
Quote:
Originally Posted by kipper2k View Post
So is ipf support booted from an onboard SD card planned
Ooo, there's a thought - I wonder how much room is left in the FPGA for useful goodies like this?

If I understand correctly there are no spare lines for yet more hardware. But, room allowing, such extras could make an already fantasic project even more desireable...
...at the risk of getting thoroughly over excited the potental for further encoder/decoder/dsp-alike goodies is almost endless.
Charlie is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
was there ever a PowerPC accelerator for A500 1000 2000? boing_1000 request.Other 6 04 April 2014 08:12
WTB A500 accelerator or Microbotics: VXL RAM 32 lurch MarketPlace 0 14 June 2012 11:43
Internal IDE for A500(and possibly 1000/2000) coze Hardware mods 50 18 August 2010 11:20
Possible group buy: SOJ -> DIP 20 adapter PCBs for old accelerator RAM / A500 hacking Secret Vampire support.Hardware 5 21 February 2010 16:55
A1200 internal ram vs accelerator ram Foster support.Hardware 3 24 March 2008 15:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.46076 seconds with 12 queries