English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 12 July 2012, 21:59   #1
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 38
Posts: 1,332
Zeus68k – Accelerator/IDE/RAM for the A500/2000/CDTV and others

"One board to rule them all..."

68SEC000 CPU running at 7 or 50 MHz
8 MB RAM
1 x BootMenu (Config)
6 x Kickstart ROM Switcher
IDE Controller (Gayle Logic A600)
Clock Port
Realtime Clock
Freezer Button (just upload your freezer ROM, e.g. Action Replay, and you are done)


Six devices in one: Accelerator, RAM, IDE Controller, Kickstart Switcher, Realtime Clock, Freezer. Hardware & FPGA by Herzi, BootMenu by Scrat.

Project Status: Prototyping. Limited production run planned for winter 2012.


Give us some feedback... Are you interested?


Production Board Top:
Click image for larger version

Name:	zeus_top.jpg
Views:	6302
Size:	280.2 KB
ID:	32088


Production Board Bottom:
Click image for larger version

Name:	zeus_bottom.jpg
Views:	2963
Size:	277.0 KB
ID:	32089


CPU Speed:
Click image for larger version

Name:	zeus_cpu_speed.jpg
Views:	4663
Size:	185.2 KB
ID:	32090


IDE Speed:
Click image for larger version

Name:	zeus_ide_speed.jpg
Views:	2568
Size:	183.4 KB
ID:	32091


RAM Speed:
Click image for larger version

Name:	zeus_ram_speed.jpg
Views:	2468
Size:	122.6 KB
ID:	32092


No, this isn't a joke. Here's the prototype...

Top:
Click image for larger version

Name:	zeus_proto_top.jpg
Views:	3979
Size:	204.3 KB
ID:	32093


Bottom:
Click image for larger version

Name:	zeus_proto_bottom.jpg
Views:	2524
Size:	254.0 KB
ID:	32094


Prototype in A500:
Click image for larger version

Name:	proto_demo01.jpg
Views:	3084
Size:	292.6 KB
ID:	32145

Last edited by mr.vince; 09 August 2012 at 09:29. Reason: features added
mr.vince is offline  
AdSense AdSense  




Old 12 July 2012, 22:32   #2
strim
NetBSD developer
 
Join Date: May 2012
Location: Warsaw, Poland
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by mr.vince View Post
Are you interested?
YES!

Now... I know that since you're prototyping already, you won't make any changes to this design. I want it anyway, I'm your first client! But if you will consider making a new version sometime in the future, please include a processor with MMU and some more memory :-).
strim is offline  
Old 12 July 2012, 22:35   #3
Lord Aga
MI clan prevails
Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 597
Whoa, just the thing my A500 needs
Wonder about the price though...

EDIT:
Amigans are surely the greatest engineers in the world !

Last edited by Lord Aga; 12 July 2012 at 22:51.
Lord Aga is offline  
Old 12 July 2012, 22:36   #4
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 38
Posts: 1,332
The "gag" ist to have a super-compatible design. Because the instructions are 1:1 identical, the failure rate is pretty low. Clocking the design to 7MHz gives you 99.99% compatibility with a standard 68000 processor. All you do is to remove your CPU and plug in this card. CDTV owners might need to relocate or replace a capacitor.

The price will be highly dependent on volume. At 50 units made it's pretty expensive. It gets cheaper when we can build 100 units and even cheaper if we make 500. We'll communicate more detail when it's time to do so. Currently we're still testing some parts. Changing a voltage regulator for another one can add or substract EUR 5.- so... we're at it!

Last edited by mr.vince; 12 July 2012 at 22:41. Reason: typo.
mr.vince is offline  
Old 12 July 2012, 22:43   #5
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 669
oh yes, one for me if the price is under 80€
cpiac64 is offline  
Old 12 July 2012, 22:46   #6
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 38
Posts: 1,332
You are aware of the price of accelerator cards? I mean... Blizzard... ACA... Do they come for 80? I still haven't a final price, but EUR 80.- will for sure not even cover production costs.
mr.vince is offline  
Old 12 July 2012, 22:49   #7
Lord Aga
MI clan prevails
Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 597
80 EUR is far too low, for sure.
Here's hoping it will be under 200
Lord Aga is offline  
Old 12 July 2012, 22:57   #8
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 39
Posts: 9,236
Amazing work!

good luck guys =D
Zetr0 is offline  
Old 12 July 2012, 23:06   #9
dirkies
Zone Friend

dirkies's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Belgium
Age: 41
Posts: 546
should not be more than a minimig IMO. I may be interested for my A500.

But if using kick 1.2 or 1.3, what features do you lose?
dirkies is offline  
Old 12 July 2012, 23:27   #10
gibs
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: france
Posts: 932
Yarrriiiibaa !
gibs is offline  
Old 12 July 2012, 23:41   #11
mr.vince
Cheesy crust

mr.vince's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Hawk's Creek
Age: 38
Posts: 1,332
Quote:
Originally Posted by dirkies View Post
But if using kick 1.2 or 1.3, what features do you lose?
The only thing < 2.04 can't make use of is IDE.
mr.vince is offline  
Old 12 July 2012, 23:47   #12
cpiac64
Registered User
cpiac64's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Italy
Posts: 669
i am without work, dont can buy 100 card for me and for low price, sorry, in winter i can insert my new interest
cpiac64 is offline  
Old 13 July 2012, 00:19   #13
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 991
Wow!!!

Now, this line:
Quote:
6 x Kickstart ROM Switcher
You mean it can hold 6 kickstarts????? Some type of FLASH or am I reading that wrong???

desiv
desiv is offline  
Old 13 July 2012, 00:34   #14
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 34
Posts: 5,775
Send a message via MSN to fitzsteve
Wow this is really awesome, great work - I'll buy one for sure

Shocked at the IDE speed too!
fitzsteve is offline  
Old 13 July 2012, 00:41   #15
DonAmiga
Registered User

DonAmiga's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Scotland
Age: 38
Posts: 471
great stuff hopefully if the price is right I'd buy one for my A500 and one for my cdtv
DonAmiga is offline  
Old 13 July 2012, 00:47   #16
TroelsDK
Registered Amiga Maniac

TroelsDK's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Denmark
Age: 31
Posts: 348
Awesome! It's so cool that you guys keep making new hardware for our old ladies!

Me want at least 2!!!
TroelsDK is offline  
Old 13 July 2012, 03:00   #17
tom256
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Poland
Posts: 83
Wow, maybe year or two and we will be able to buy MC68060/100Mhz SATA, USB, LAN, GFX in one turbo board :]

BTW my sugestion, instead of PATA maybe socket for CF would be better solution??
tom256 is offline  
Old 13 July 2012, 05:25   #18
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 48
Posts: 3,478
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
count me in for a piece or two, pending price!
rkauer is offline  
Old 13 July 2012, 08:00   #19
johnim
Amibay Mod/Staff

johnim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: birmingham uk
Age: 38
Posts: 1,009
nice work and great to give the 500 a nice boost
johnim is offline  
Old 13 July 2012, 08:07   #20
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 39
Posts: 14,101
Interested if it has flash for up to 2M ROM support (I assume it does have flash, don't see any ROM packets) and Amiga can reprogram it in-circuit.
Toni Wilen is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
was there ever a PowerPC accelerator for A500 1000 2000? boing_1000 request.Other 6 04 April 2014 07:12
WTB A500 accelerator or Microbotics: VXL RAM 32 lurch MarketPlace 0 14 June 2012 10:43
Internal IDE for A500(and possibly 1000/2000) coze Hardware mods 50 18 August 2010 10:20
Possible group buy: SOJ -> DIP 20 adapter PCBs for old accelerator RAM / A500 hacking Secret Vampire support.Hardware 5 21 February 2010 15:55
A1200 internal ram vs accelerator ram Foster support.Hardware 3 24 March 2008 14:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19461 seconds with 12 queries