English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 06 June 2012, 15:11   #1
pudwink
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: nottingham
Posts: 19
trying to get lha.run to work

hi all
I am trying to install lha.run so i can extract lha files on my amiga 1200 but i place the run file on my workbench it extracts all its files but when i try and use the lha command it says lha unknown command.
it is driving me crazy anyone got any ideas please.
pudwink is offline  
AdSense AdSense  
Old 06 June 2012, 15:26   #2
rampartsagain
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Porto/Portugal
Posts: 387
strange because lha is kind of compact format file type ,what game or application is it from?
rampartsagain is offline  
Old 06 June 2012, 15:43   #3
pudwink
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: nottingham
Posts: 19
I am trying to install whdload but first i need to install lha.run so i can extract whdload.lha
pudwink is offline  
Old 06 June 2012, 17:07   #4
diablothe2nd
Registered User

diablothe2nd's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Northampton, UK
Age: 35
Posts: 1,232
what instructions came with lha? sometimes you just need to execute it from a shell and it'll self extract, other times is just a matter of dropping the file into your C directory and calling it from the shell. It depends which version you have.

for example if its in C the usage would be "lha -e filename.lha" which would extract the contents to your RAM: directory
diablothe2nd is offline  
Old 06 June 2012, 17:15   #5
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,531
Quote:
Originally Posted by pudwink View Post
hi all
I am trying to install lha.run so i can extract lha files on my amiga 1200 but i place the run file on my workbench it extracts all its files but when i try and use the lha command it says lha unknown command.
it is driving me crazy anyone got any ideas please.
You need to copy the LHA executable to a directory somewhere in your path, usually it's the "c" directory.
StingRay is offline  
Old 06 June 2012, 17:16   #6
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Quote:
Originally Posted by pudwink View Post
hi all
I am trying to install lha.run so i can extract lha files on my amiga 1200 but i place the run file on my workbench it extracts all its files but when i try and use the lha command it says lha unknown command.
it is driving me crazy anyone got any ideas please.

lha.run does not contain a file called lha. If you want to use lha as a command you need to rename one of the files to lha.

lha.run contains

lha_68k
lha_68020
lha_68040

If you want to use the 68020 version as lha you need to

rename lha_68020 lha

or

copy lha_68020 c:lha
thomas is offline  
Old 07 June 2012, 11:41   #7
pudwink
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: nottingham
Posts: 19
thankyou thomas
now working
pudwink is offline  
Old 07 June 2012, 12:20   #8
pudwink
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: nottingham
Posts: 19
hi
files are now extracting but when i click on the installer it says Unable to open your tool installer help please.
pudwink is offline  
Old 07 June 2012, 12:32   #9
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
Installer should be in Tools-drawer, just copy it to C: and be done with it
Bamiga2002 is offline  
Old 07 June 2012, 13:17   #10
pudwink
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: nottingham
Posts: 19
looked in tools draw no installer
pudwink is offline  
Old 07 June 2012, 13:19   #11
TCD
Global Moderator

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Get 'Installer44.10.zip' from http://kg.whdownload.com/kgwhd/files.php
TCD is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lha.run problems RonL support.WinUAE 3 18 August 2008 18:38
how to run winuae and run Tau Ceti Academy ??? funkycatspangky support.Games 7 22 July 2007 18:51
Lha swirligig New to Emulation or Amiga scene 5 25 June 2002 01:32
lha.run help Traquer New to Emulation or Amiga scene 18 31 March 2002 21:31
lha on the pc q. poppe Retrogaming General Discussion 11 10 January 2002 19:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.26235 seconds with 11 queries