English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 15 September 2002, 14:49   #1
Syko
Now got GSX750F :))
Syko's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Halifax UK
Age: 53
Posts: 584
Question OS3.9 install

dont know if anyone's seen this - looked in the faq's & didn't see it there.

Anyway, trying to install OS3.9, using KS3.1 roms, latest WinUAE with AIAB already installed; run the install_emu option and it starts up OK, but then craps out with a script error.

Anyone else seen this, and if you have, how do I fix it! Coz I want that OS3.9 on UAE right now
Syko is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 September 2002, 17:44   #2
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Ah, I see you're from UK, so you couldn't have read this.
It was in German "amiga-news.de" forum. Same issue, same report.

Toni, this is confirmed by another user now. It's really a WinUAE problem. Apparently, it did work with an older version.
andreas is offline  
Old 15 September 2002, 18:57   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,674
I'd like to get more information about this problem before starting debugging.. (for example what kind of error, when it happens etc..)
Toni Wilen is online now  
Old 15 September 2002, 19:26   #4
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Eek

Well, this would take me a LOT of time to reproduce, I think...

I only have 3.5 but not 3.9, and I don't have AIAB (except 1.06 )
And no, I'm NOT going to request an AmigaOS 3.9 here, not even just for so-called "testing purposes" ...
andreas is offline  
Old 15 September 2002, 21:07   #5
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
Uhhhhh, if I get some spare time during the week I will test and make a log file from it ! I allways wanted to install my OS 3.9 on WinUAE but never got to it yet
RetroMan is offline  
Old 16 September 2002, 11:23   #6
entity00
Junior Member
entity00's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: -
Posts: 26
There are a few versions of OS 3.9 to install, and some of them doesn't work ok.

Anyway, I successfully managed to install a release of OS 3.9 on WinUAE (with and without AIAB) and on Amithlon as well.

If allowed contact me for more details on how to grab this release...
I could even upload it to the Zone, but I think it is not the case...

ByEz
entity00 is offline  
Old 16 September 2002, 14:49   #7
entity00
Junior Member
entity00's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: -
Posts: 26
Beware of full PM mailboxes....
entity00 is offline  
Old 16 September 2002, 14:59   #8
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,338
please dont copy OS 3.9, buy it and show the world that amiga still exist ... and show a little bit of respect to the ones still developing for us ..
kriz is offline  
Old 16 September 2002, 15:13   #9
entity00
Junior Member
entity00's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: -
Posts: 26
Please consider that I actually bought Amiga OS 3.9 (apart from my disappointment realizing that it is a tiny update of Workbench 3.1).

As a WinUAE user, none can use this OS for productivity tasks, but just for fun.
I definitely want all of you to evaluate it before actually buying it. Any other action is up to you....

Do not tell me to respect anyone...I wonder who is still developing for us ATM... maybe the only one is Toni.
entity00 is offline  
Old 16 September 2002, 17:07   #10
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,338
heh, i dont think so, maybe you think of it as just a small update for Wb3.1, but I think its good and maybe the best that can be done without making new rom bricks .. (3.9 roms.. )

im not a blind follower of anything labeled amiga, but, I think the new OS updates are very important ..

And amiga OS 4 is in the works .. (by the exellent hyperion team)..
kriz is offline  
Old 16 September 2002, 17:37   #11
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Quote:
Originally posted by kriz
heh, i dont think so, maybe you think of it as just a small update for Wb3.1, but I think its good and maybe the best that can be done without making new rom bricks .. (3.9 roms.. )
Don't know about that Kriz. I prefer my Workbench 3.0 setup running the free Scal-OS combined with various aminet addons such as the fantastic MUI, MCP, SFS etc to OS 3.9. It runs faster, uses less resources and is much more powerful from the off (I have it zipped for easy re-install). All this with basic 3.0 ROMS.

I know many other Amiga users have happily made their own fantastic WB setups that are better or equal in most areas than the default OS 3.9. Perhaps that's why some see it as only a small update to the older versions.

I firmly believe they could have done better with OS3.9. If it didn’t convince me to update then others must also feel the same.

Quote:
Originally posted by kriz
And amiga OS 4 is in the works .. (by the exellent hyperion team)..
Hopefully OS 4 will be the works and I'm ready to buy if that's the case.
Bloodwych is offline  
Old 16 September 2002, 18:36   #12
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
OS 3.9 isn´t just a simple UPDATE of 3.1 !!!!! It comes with many new features and software (for example a CDFS, Movieplayer, mp3 player, etc.) and it´w worth EVERY SINGLE CENT !!!

No one, and I really mean NO ONE should copy this fine product, go and buy it goddamnit !!!!!!!!!!!!!!!!!!
RetroMan is offline  
Old 16 September 2002, 18:42   #13
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Exclamation

Hey, please end this discussion so that the thread hasn't to be closed.

Now I suggest to let us focus on the emulator problem while installing OS 3.9 and not get into this extremely tedious pro-con talk about this juristical "conscience conflict" shit over and over and over again!
This includes letting the conversation devolve sooner or later into mere personal hostilities because of some people reproaching some others with (allegedly) being the culprits and killing the Amiga - and stuff! No, thanks.:theparano
So peace, peeps. Thanks.

Last edited by andreas; 16 September 2002 at 18:51.
andreas is offline  
Old 16 September 2002, 20:29   #14
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
You´re right @andreas It just pisses me off that some people think that just because the Amiga is "nearly" a dead system (so DO some people REALLY think) all those software could be copied as they wish to ......

And btw. I don´t think I can help on this issue, I just ran the installation from my OS 3.9 CD and it run through without any error (I don´t have an INSTALL_EMU script on my CD btw.) ! Here´s the pic of the freshly installed OS 3.9, I just added some colors and made the resolution 640x512 .... nothing more was done ..... works really fine and fast here ....

RetroMan is offline  
Old 16 September 2002, 20:31   #15
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	os39fresh.jpg
Views:	849
Size:	83.1 KB
ID:	3573  
RetroMan is offline  
Old 16 September 2002, 20:36   #16
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Whahey!
This looks LOVELY!

This is like paradise if you imagine a coarse A500 resolution next to it
So probably the dude who wrote that script is to blame, not WinUAE.
andreas is offline  
Old 16 September 2002, 20:44   #17
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
@Syko

Could you please post the INSTALL_EMU Script and the exact error message you get ? I will rewrite the script then, so it fits your needs !
RetroMan is offline  
Old 16 September 2002, 21:31   #18
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 44
Posts: 3,704
waheeeey This starts to be fun I just added P96, AWeb and some other things in about no time .... WB is now 1024x768x16, have a look
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	os39enhanced.jpg
Views:	831
Size:	95.0 KB
ID:	3574  
RetroMan is offline  
Old 16 September 2002, 21:59   #19
oldpx
 
Posts: n/a
It is fun retro But I've been there, done that, played mpegs with action etc. My final decision is NOTHING beats the real thing ever.
 
Old 16 September 2002, 22:01   #20
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 17,959
Quote:
Originally posted by RetroMan
NO ONE should copy this fine product, go and buy it goddamnit !!!!!!!!!!!!!!!!!!
*Adds OS3.9 to download queue*

woops!



(just teasing you Retro )
Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mount CD on fs-uae OSX to install OS3.9 elowan support.FS-UAE 28 14 January 2013 16:17
Clean install of OS3.1 on an 060 A4000 - how! kmob support.Other 5 02 June 2009 22:00
Trying to install OS3.9 BB 1 + 2 .... Nightmare!!! marcfrick2112 support.Apps 10 08 January 2009 14:47
WB 3.1 & OS3.5 - A1200 install problem PoliceQuest support.Apps 7 12 September 2008 01:43
Your Directory Opus setup on my new os3.9 install DDNI project.ClassicWB 4 23 November 2007 12:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22370 seconds with 12 queries