English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 14 September 2002, 15:06   #1
Maverick357
Registered User
Maverick357's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Bruxelles / Belgium
Age: 51
Posts: 176
Amiga crash after reload of a snapshot

When i try to reload a snapshot of Midwinter2, i get it back (i see the screen and hear the sound of the motor) but after 2-3 seconds i get a gurus meditation error.

Error 8000 0004 Task: 002635AA.

Can somebody tel me what is that mean (what the amiga error encouter) and why WinUAE reset the Amiga.

Version used WinUAE 0.8.21 R4 for both save and load !!!
Maverick357 is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 September 2002, 15:12   #2
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Have you tried it in the new Winuae 22R1 to see if it does the same?
Paul is offline  
Old 14 September 2002, 16:27   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,661
0.8.21R4 and older create corrupt state files if fast RAM is enabled. Disable it or create new state file with 0.8.22R1.
Toni Wilen is online now  
Old 14 September 2002, 17:09   #4
Maverick357
Registered User
Maverick357's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Bruxelles / Belgium
Age: 51
Posts: 176
Well, i am unable to get back the snapshot because no other version of WinUAE i able to load without crashing the Amiga.

The new increased floppy speed in the last release of winUAE is unable to read the Midwinter 2 diskset.
Is that normal ? (I have try speed => 200%) Only normal (100%) and turbo (but no more access speed than 100%) work.

Is that a bug ?
Maverick357 is offline  
Old 14 September 2002, 17:58   #5
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Arrow

From time to time, I've been successful in getting around this by loading such a save-state file TWICE. (after getting the guru, I just retried and it worked!)
Try it!
andreas is offline  
Old 14 September 2002, 18:12   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,661
Quote:
Well, i am unable to get back the snapshot because no other version of WinUAE i able to load without crashing the Amiga.
You can't load it because it is corrupted.. (like I said, fast ram enabled and 0.8.21R4 and older -> corrupted state file. Guru's task address confirms your configuration had fast ram enabled)

Quote:
The new increased floppy speed in the last release of winUAE is unable to read the Midwinter 2 diskset.
Is that normal ? (I have try speed => 200%) Only normal (100%) and turbo (but no more access speed than 100%) work.

Is that a bug ?
No. Only if 100% speed fails..
Toni Wilen is online now  
Old 14 September 2002, 19:28   #7
Maverick357
Registered User
Maverick357's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Bruxelles / Belgium
Age: 51
Posts: 176
OK Toni Wilen, there seem to be a big bug in WinUAE because every version of it crash/freeze the whole computer (win98/emulator/ect...) while playing Midwinter2.
Read my post in the game problem section for more info about it.
Can you fix it or at least, do that only WinUAE crash and not the OS because it seem to be BAD to my OS !!! :-(

Ok Toni tanks for your reply and your good works about WinUAE, i like these new functions a lot :-)
Maverick357 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New e-uae snapshot mtb support.OtherUAE 12 16 November 2008 22:43
New snapshot of Feelin Paul News 8 08 February 2005 23:00
How can I snapshot WB on Uae? ElectroBlaster support.WinUAE 23 22 July 2002 15:35
new snapshot available Worfje support.WinFellow 14 28 November 2001 00:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.12790 seconds with 11 queries