English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. System

 
 
Thread Tools
Old 10 July 2012, 19:06   #121
altcomputing
MC68060@85MHz
altcomputing's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Poland/Wroclaw
Age: 33
Posts: 76
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
Congratulations altcomputing,
you can keep using the HSMathLibs, and you can improve the speed of the png.datatype a little by replacing the 68000 version with the 68060 png.datatype. http://aminet.net/package/util/dtype/PNGdt44
Please, also have a look into the readme of my Aminet release for other optional libraries.
OK, will have a look, thanks!.
altcomputing is offline  
Old 15 July 2012, 00:21   #122
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
Icon.library 46.4.250 has been released on Aminet:

http://aminet.net/package/util/libs/IconLib_46.4
PeterK is offline  
Old 16 July 2012, 21:35   #123
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 41
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Testing, no glitches yet. Seems to display icons a little quicker(?)
Bamiga2002 is offline  
Old 17 July 2012, 05:12   #124
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002 View Post
Testing, no glitches yet. Seems to display icons a little quicker(?)
Only without PowerIcons, of course. Unfortunately, there was still a problem with def_icons left, not showing the selected state image in some cases.

Updateted to icon.library 46.4.251
PeterK is offline  
Old 07 August 2012, 09:19   #125
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
Updateted to icon.library 46.4.252

The icon files are now always read completely into memory first before the decoding starts out of the buffer. This saves a lot of small and slow read() and seek() calls.
PeterK is offline  
Old 07 August 2012, 09:57   #126
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 41
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Thanks, I'm back to testing board
Bamiga2002 is offline  
Old 10 August 2012, 12:30   #127
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 41
Posts: 3,210
Send a message via MSN to Bamiga2002
Aaand still no problems so far...
Bamiga2002 is offline  
Old 10 August 2012, 21:57   #128
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
I'm using your latest version with my Amikit conversion for real miggy (Dopus Magellan), just using an ACA and 16 colors (I still have to improve it).

It works fine:



But I've got a problem with SGrab. I only can use ILBM or PNG. I can't use jpeg, as I've got an error:
Task: 0x086CDB58
Error: 0x8000000B "DEADEND" by System...
Cause: Line 1111 Emulator Error

And with jpeg the result is better, as you can smooth it with SGrab, but not with the others (it looks better in real).

I don't know if you can help me. I've tried a couple of jpeg libraries.

BTW Thanks for this wonderful icon.library

Last edited by Retrofan; 11 August 2012 at 02:13.
Retrofan is offline  
Old 11 August 2012, 02:43   #129
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002 View Post
Aaand still no problems so far...
Thanks a lot for testing !

@Retrofan
Quote:
But I've got a problem with SGrab. I only can use ILBM or PNG. I can't use jpeg, as I've got an error ... I've tried a couple of jpeg libraries.
Hmm, how should that problem be related to the icon.library ? Icon.library doesn't make use of JPEG in any way. But maybe it's a problem with the backdrop picture of your DOpus screen ? Is that a PNG picture ? If so, which PNG datatype is installed ?

Edited: "Line 1111 Emulator Error" means that an 68881+ FPU is required !! Please use the 68000 version of the png.datatype 44.6 from Gunther Nikl if you don't have an FPU, because all higher versions of the png.datatype will need an FPU as it is mentioned in the documentation. For the same reason, make sure that all the original AmigaOS mathlibs are installed on your system if you don't have an FPU. SGrab uses the mathieeedoubbas.library for example.

If you know how to use it then please try to run SegTracker, VBRControl, Sashimi and Enforcer in order to track the bug down.

I've tried to reproduce this bug with AmiKit on WinUAE, but nothing went wrong here ???

Btw, your screenshot is amazing, looks perfectly for a 16 color configuration !!

Last edited by PeterK; 11 August 2012 at 06:34.
PeterK is offline  
Old 11 August 2012, 14:35   #130
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
Thanks a lot. No, it goes worse changing to Gunther's datatypes (PNGdt44), showing some messages about images that can't be shown now.
Mathieeedoubbas and others are installed in libs.
The backdrop isn't png (too much memory needed), but iff, but some icons are png.

I will try with other png libraries. Thanks.
Retrofan is offline  
Old 11 August 2012, 14:42   #131
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
So, which PNG datatype are you using now?
And, are all the mathlibs from the AmigaOS, not my MathLibsUAE from AmiKit?
PeterK is offline  
Old 11 August 2012, 15:06   #132
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
I've tried a couple, right now the WarpPNGdt. I can try vPNGdt too. The thing is that Warp works, in the sense that I don't get the messages of problems with images. Anyway, if I use the jpeg file to record in SGrab, it hangs.

Edit: What I don't understand why changing the png datatypes if I can use SGrab recording with png, and just the same image of workbench.

I will reinstall the mathLibs to see. Edit: BTW Where do I get them?

Last edited by Retrofan; 11 August 2012 at 15:12.
Retrofan is offline  
Old 11 August 2012, 15:15   #133
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
WarPNG.datatype v45.15+ is OK. vPNG is probably no good idea.
I thought that you were using png.datatype 44.6. And in that case it needs the 68000 version for systems without an FPU.
The problem with my mathlibs 45.881 is that they also need an FPU or the original libs must exist at least in LIBS:noFPU/ !
The original mathlibs are of course on the Amiga OS 3.9 CD or in the LIBS: dir on your Workbench 3.1 disk. Only the original mathlibs can work without an FPU !

Last edited by PeterK; 11 August 2012 at 15:26.
PeterK is offline  
Old 11 August 2012, 15:48   #134
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
Thanks. I was going to edit it now as I'm copying them now from the CWB39.
Edit: I've changed all less the mathieeesingbas that isn't in CWB39 but it keeps the same.

Edit: I'm going to try if it works in WinUAE

Last edited by Retrofan; 11 August 2012 at 16:55.
Retrofan is offline  
Old 11 August 2012, 16:09   #135
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
Mathieeesingbas.library is in the Kickstart ROM, not in LIBS:

Ok, if really nothing has changed then you have to check other libraries, if they are compiled for an FPU, and replace them. Or try Enforcer together with SegTracker.

Btw, your jpeg.library should be the 020std version. Correct ?

Last edited by PeterK; 11 August 2012 at 16:18.
PeterK is offline  
Old 11 August 2012, 17:31   #136
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
It works perfectly well in WinUAE, connecting the Cf with an usb adaptor...

I still have to remap the bar image that I don't find where is it (they are 2 I believe to remember) and other things. SGrab jpeg image:



What does it mean?
Retrofan is offline  
Old 11 August 2012, 17:40   #137
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
What do you mean with the "bar image"? The start bar on the left? Is that the problem now?

Did you enable the 68881 in your WinUAE configuration / setup ?

EDIT: Disable the FPU under WinUAE and then see what happens ?

Which version is your jpeg.library on your ACA system? 020STD ?

Last edited by PeterK; 11 August 2012 at 17:47.
PeterK is offline  
Old 11 August 2012, 17:50   #138
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post
What do you mean with the "bar image"? The start bar on the left? Is that the problem now?

Did you use the 68881 in your WinUAE configuration / setup ?

Which version is your jpeg.library on your ACA system? 020STD ?

Just the image of Amikit in the top bar. Nothing important, just have to remap it for 16 colors, no problemo.

I used the ClassicWB config, yes, FPU 68881. Let me see...

Yep, it hangs the same without FPU in WinUAE.
Let me change the jpeg.library with the CWB39 one. Edit: Ups... there isn't in CWB39¿?. I will search for it. Edit: If you know where to find the 020STD... Edit: This? http://aminet.net/package/util/libs/jpeglibrary

Last edited by Retrofan; 11 August 2012 at 18:08.
Retrofan is offline  
Old 11 August 2012, 17:59   #139
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,383
Hello Toni,
do you get a message whenever someone writes the word WinUAE into his posting ? Hey man WinUAE is really great

jpeg.library is attached ! Yes, you're right, you can download it from Aminet, too, of course !!
Attached Files
File Type: rar jpeg.rar (43.4 KB, 80 views)

Last edited by PeterK; 11 August 2012 at 18:10.
PeterK is offline  
Old 11 August 2012, 18:13   #140
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
It works!! (WinUAE still) Jeje. Thanks a lot.
Edit: Yes, it works in real too.
I think I'm going to make and post here a video of it booting, as it's nice, but will use WinUAE, as my mb has a problem with colors.

Last edited by Retrofan; 11 August 2012 at 18:20.
Retrofan is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ClassicWB Full and icon.library 46.4 Retroplay project.ClassicWB 8 05 August 2018 14:57
WB library conflict/versions Akira support.Apps 3 22 July 2010 19:47
PNG Icon to Color Icon Converter? Leandro Jardim request.Apps 1 24 May 2010 05:39
What's the latest version of icon.library for OS3.9? NovaCoder support.Apps 3 30 June 2009 16:43
Requesting icon.library v44+... nikvest request.Other 2 16 September 2007 02:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.19398 seconds with 13 queries