English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. System

 
 
Thread Tools
Old 10 October 2012, 20:49   #221
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,546
new icon.library is now working with normal workbench.library; but workbench.library 45.131 has some additional features and is working too with new icon.library.
emufan is offline  
Old 10 October 2012, 21:01   #222
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
I FOUND A SOLUTION TO BORDERS!
After trying all border removal apps on Aminet, only one really works.

OK, it does so after Workbench has started, as it is a WBStartup app, but it is working as far as I tested.
The app in question is this:
http://aminet.net/package/util/wb/2b_RemIBorder

Perhaps it helps Peter figure out how to add this into his library, but if it doesn't, at least we can all have borderless icons.
NOTE it doesn't remove icon filling though, so it's just for a plain background color workbench :/
I say it's better than nothing, for 3.X users.

Last edited by Akira; 10 October 2012 at 21:12.
Akira is offline  
Old 11 October 2012, 02:46   #223
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
Excuse me, but I've tried CWBAdvSP of one of my Cf's and I coudn't see for example the icon of my PCMCIA (just a dot). I've installed the last version that I had in the PCmcia Cf and I still can't see it and a lot of icons it has. What is the version of your library I should use for Scalos or should I change anything else? I have to say that I haven't tried this last beta but here.
Retrofan is offline  
Old 11 October 2012, 13:28   #224
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 4,546
retrofan: i downloaded the demo adf from first posting. put tools from df0:c to my harddrive, also icon.lib and wb.lib (from older demo adf). editing startup-sequence. and thats it. use artm tool from aminet, to check which version of icon and workbench library you use.
emufan is offline  
Old 11 October 2012, 13:48   #225
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Excuse me, but I've tried CWBAdvSP of one of my Cf's and I coudn't see for example the icon of my PCMCIA (just a dot).
I think it has to do with DefIcons. It's doing the same on every deficon I have. It doesn't do it on any file that has a .info file attached.
Is there a way around this, Peter?
Akira is offline  
Old 11 October 2012, 16:38   #226
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,385
Update to icon.library 46.4.262 and to IconDemoADF.rar

Fixed some disk snapshot and def_icon problems. For details, see 1. posting.

Sorry, but there is no space on the ADF left for the big fat wblib. Use your own, plz.
If you need a patch for the latest workbench library v45 to let it work under OS 3.0:
http://eab.abime.net/showpost.php?p=838432&postcount=1

@Akira, emufan & Retrofan

Are your problems solved now with the latest update ? Of course, I cannot remove the limitations of the older workbench.libraries. My intention was it to make possible to use the wblibs directly from ROM on OS 3.0/3.1 systems. But the workbench.library v44+ will always be the better choice.

Last edited by PeterK; 13 October 2012 at 00:12.
PeterK is offline  
Old 13 October 2012, 08:50   #227
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,385
Update to icon.library 46.4.263

Now, I could improve the def_icon processing. It uses the DefIcons tool from the NewIcons46 package.

Last edited by PeterK; 10 May 2018 at 22:22.
PeterK is offline  
Old 13 October 2012, 10:39   #228
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 40
Posts: 1,576
Damn... this was some quick update there Peter my friend.
262 at night, 263 in the morning. Good thing I kick these via ACATune or I'd had to burn all day LOL

Awesome job as always man!!! \o/
mfilos is offline  
Old 13 October 2012, 13:09   #229
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,385
No my friend, mfilos,
a real Greek would grave important things like this into stone, that holds up for ever. How else could we know after more than 2000 years who the greatest men were in Greece at those days. Just writing blogs on the net is not enough. Think about it....
PeterK is offline  
Old 13 October 2012, 13:12   #230
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 5,998
jeje... I don't use much my Scalos Workbench. I think I will wait a couple of days to see if you make an icon.miracle to store in libs...
Retrofan is offline  
Old 13 October 2012, 13:25   #231
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,385
Ok Retrofan,
if nothing goes wrong and nobody is crying anymore that there are any bugs, issues, problems or some features missing, has demand for anything that could be solved then I will try to build up a new Aminet release in the next days.
PeterK is offline  
Old 13 October 2012, 13:40   #232
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 40
Posts: 1,576
Awesome! You need to work on other ROM modules in order to remove copyright shiz like you did on icon.library and make them faster and more stable!!!

Omw to carve my Amiga Blog into stone... LOL
mfilos is offline  
Old 13 October 2012, 13:54   #233
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
I need to give this a try and report back to you. The library is fantastic, got to say. And now that I use that tool I posted above to remove borders, I am happy, as I don't really use workbench or window background images or patterns.
Akira is offline  
Old 13 October 2012, 14:05   #234
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,385
Unfortunately, I had a few little problems with this DontShowIBorder tool, since the first icons, the disks, came up to early for this tool to remove the frames. A delay for LoadWB caused the system to start in an unstable 4 color mode. The only solution seems to call ResetWB from the Workbench menu. But these issues could be just a timing problem, which may or may not appear, depending on the system configuration.
PeterK is offline  
Old 13 October 2012, 14:54   #235
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Yeah, I had those problems with most tools, but not with the one I posted, and I ran it in an "unlimited speed" system on WinUAE and everything worked fine. In any case, it's not a problem for you to fix
Akira is offline  
Old 13 October 2012, 16:38   #236
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,385
I found another solution: NoIconBorder from Aminet.

Code:
 
Run >NIL: C:Wait 4       +
          C:NoIconBorder >NIL:
LoadWB
EndCLI >NIL:
That works reliable.
PeterK is offline  
Old 13 October 2012, 17:12   #237
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
And it loads before Workbench, that's really cool. How did I miss that one?
Let me try it!
Akira is offline  
Old 13 October 2012, 17:22   #238
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,385
No, it's just launched before LoadWB, but it is executed with 4 seconds delay to be sure that the workbench screen has already been opened.

The launching cannot be done after LoadWB, because the startup-sequence must be finished as soon as possible or you will run into the 4 color screen problem.
PeterK is offline  
Old 13 October 2012, 17:44   #239
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Well that's why the one I linked to works I guess, because it is loaded on WBStartup.

EDIT: tried out the new version, Deficons works great, everything is looking fine!

Last edited by Akira; 13 October 2012 at 20:51.
Akira is offline  
Old 13 October 2012, 21:55   #240
PeterK
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hangover
Posts: 2,385
But some problems with CyberGFX have been reported. So, the next version will come tomorrow or the next days
PeterK is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ClassicWB Full and icon.library 46.4 Retroplay project.ClassicWB 8 05 August 2018 14:57
WB library conflict/versions Akira support.Apps 3 22 July 2010 19:47
PNG Icon to Color Icon Converter? Leandro Jardim request.Apps 1 24 May 2010 05:39
What's the latest version of icon.library for OS3.9? NovaCoder support.Apps 3 30 June 2009 16:43
Requesting icon.library v44+... nikvest request.Other 2 16 September 2007 02:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.13164 seconds with 13 queries