English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 05 February 2012, 12:23   #1
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Cool New old Amiga game: Złoty Medalion / The Golden Medallion / Das Goldmedaillon [1997]

I know I've already posted about it in the Polish games thread, but only just had the time to give it a test, and it appears that there is also an English and Deutsch version of the game in the full game!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Grab it here [official site]
(lzx archive, hd-only)

Before running the game:
- edit the file ZM.pref and enter the exact path where you put the game folder.
- on expanded configs you HAVE TO run NoFastMem (SYS:System/NoFastMem)!


---------------------------------------------------------------------------------------------

Or grab it here [mirror]
(lha archive, hd-only, preinstalled, edited, script included, ready to run from SYS:Games)

---------------------------------------------------------------------------------------------

There is also an early preview-demo available, grab it here.

---------------------------------------------------------------------------------------------

[ Show youtube player ]; recorded by s2325

[ Show youtube player ]; recorded by frikilokooo



Tested on a real A1200 with a Blizzard IV 030/50MHz 32MB, and WinUAE with a similar config.

Enjoy this cute little AMOS adventure game.

Last edited by Shoonay; 18 February 2012 at 14:30.
Shoonay is offline  
AdSense AdSense  
Old 05 February 2012, 12:42   #2
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,120
It looks nice.
frikilokooo is offline  
Old 10 February 2012, 02:00   #3
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,120
How the full script would be to not use fastmemory please?
frikilokooo is offline  
Old 10 February 2012, 12:18   #4
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
SYS:Tools/NoFastMem

EDITED: The right path is of course SYS:System/NoFastMem

Last edited by Shoonay; 10 February 2012 at 14:45.
Shoonay is offline  
Old 10 February 2012, 12:36   #5
mombasajoe
Registered User

mombasajoe's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: D
Age: 42
Posts: 522
Works nice here (assigned ZM1:,ZM2: and ZM3: and altered ZM.prefs). Is there an existing walkthrough?
mombasajoe is offline  
Old 10 February 2012, 12:44   #6
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
No walkthrough that I know of, only seen an early interview with the authors in ACS 3/96 that I didn't even remember these days...

PS: You didn't have to assign them also, editing ZM.prefs works fine. But I guess it won't harm either

Last edited by Shoonay; 10 February 2012 at 14:14.
Shoonay is offline  
Old 10 February 2012, 12:58   #7
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,120
For some reason I can not make a script to remove fastmemory and run the game,so I have chosen to make a script to remove fastmemory only and after I run the icon of the game
frikilokooo is offline  
Old 10 February 2012, 13:08   #8
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Sorry, of course the NoFastMem util hides in SYS:System, not SYS:Tools

Now creating a script to run the game is easy:

Rename Z.info to ZM.info
Right-click it and choose Info
Change it's icon type from [Tool] to [Project]
Input it's Default Tool: IconX

Create a new text file called ZM and type in:
Code:
Run SYS:System/NoFastMem
SYS:Games/ZlotyMedalion/Z
Run SYS:System/NoFastMem
(alter the path to where you put the game)

Done!

Now you can go to the game's folder and double click on the ZM icon to run the game.

Still have to reset after playing, to get back your Fast memory, don't know of any way to bring it up without that.

Last edited by Shoonay; 10 February 2012 at 15:04.
Shoonay is offline  
Old 10 February 2012, 14:37   #9
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,586
Quote:
Originally Posted by Shoonay View Post
Still have to reset after playing, to get back your Fast memory, don't know of any way to bring it up without that.
Just run NoFastMem again.
StingRay is offline  
Old 10 February 2012, 14:42   #10
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
*facepalm* ... of course!

Thanks for the hint.
Shoonay is offline  
Old 10 February 2012, 19:29   #11
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,120
Thanks for the help guys,works perfect now
frikilokooo is offline  
Old 10 February 2012, 19:54   #12
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,120
The adventure is difficult,I'm stuck in second level(forest).I began again and got an object(apple) that I had not caught first time however still stuck
frikilokooo is offline  
Old 11 February 2012, 12:22   #13
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,120
I have managed to advance to level five at the moment The game is very good,shame it has no music or sounds ingame though.

It deserves an entry in HOL right now.

Quote:
Originally Posted by Shoonay View Post

Quick preview of the demo of the game, recorded by s2325, on youtube: [ Show youtube player ]
This video has another version of the game with slightly different backgrounds and it's the floppy disk version,isn't it?,where can I obtain it please?

Last edited by frikilokooo; 11 February 2012 at 12:34.
frikilokooo is offline  
Old 11 February 2012, 12:58   #14
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Ask s2325, I know he got it from Amiga computer Studio cover cd, but I don't remember which one and don't have the time to download and check them all...
Shoonay is offline  
Old 11 February 2012, 13:06   #15
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,805
It's ACS_2.DMS from http://shoonay.thecompany.pl/Bibliot...ACS_Shareware/
s2325 is offline  
Old 11 February 2012, 13:18   #16
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Ah, thanks, I thought it was on a cover cd...
Shoonay is offline  
Old 13 February 2012, 12:20   #17
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,120
Was this game commercial release?,credits of the game are big for a free game in my opinion and the game is very professional except for the lack of sound in game.I am still playing in seventh level under the sea,it's not a short game!.The graphics looks nice and are well animated,they remind me to Gobliiins.
frikilokooo is offline  
Old 13 February 2012, 14:01   #18
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 6,034
Nope, I don't think it was ever released commercially.
In the preview the authors mention it will get released at the end of summer vacations of 1996, but aside that and the interview in ACS 3/96 I don't remember any news about the game anywhere.

Last edited by Shoonay; 13 February 2012 at 16:16.
Shoonay is offline  
Old 16 February 2012, 01:21   #19
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 38
Posts: 1,120
I've finally finished it and here's the game longplay:

[ Show youtube player ]
frikilokooo is offline  
Old 18 February 2012, 10:09   #20
alkis21
Zone Friend
alkis21's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Athens, Greece
Age: 42
Posts: 1,276
Send a message via MSN to alkis21
Hello guys, I'm really looking forward to playing this but so far I haven't managed to get it to run, neither on WinUAE nor on my real Amiga. I did everything you said but when I double click on the icon the screen goes black for a split second and then returns to Workbench. I have an A1200 68020 10MB RAM.
alkis21 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
World of Imagination by Paweł Zgrzebnicki Shoonay Nostalgia & memories 2 08 May 2009 10:42
Amiga 1200HD ... Keyboard das not work the most time! Evilboy support.Hardware 14 29 September 2008 02:22
CU Amiga January 1997 Graham Humphrey AMR data problems 1 12 June 2008 14:48
Amiga Hall of Fame 1997 Nominations Freakyweakywoo Retrogaming General Discussion 38 01 March 2007 19:02
Fighter Duel Pro & Das Boot for Amiga..WORKING Fred the Fop Amiga scene 1 18 January 2004 09:10

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.21630 seconds with 11 queries