English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 08 January 2012, 23:51   #1
Solid Snake
Wonderful World Of Amiga
Solid Snake's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Manchester, UK
Posts: 328
Virocop ECS

This is quite rare. The ECS version is NDOS protected and it is not possible to install on HD, whereas the AGA version came unprotected with its own HD installer ?

Is anyone working on a whdload version of Virocop ECS ?
Solid Snake is offline  
AdSense AdSense  
Old 09 January 2012, 19:01   #2
lordofchaos
TinkerTailorContentMaker

lordofchaos's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bedfordshire
Age: 36
Posts: 698
Yeah I second that, an ECS whdload version would be nice. Hell any game that hasnt already been Whdload`d would be great!
lordofchaos is offline  
Old 09 January 2012, 22:33   #3
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 35
Posts: 1,117
I second that , AGA version suffers slowdowns.
frikilokooo is offline  
Old 10 January 2012, 00:24   #4
Abaddon
Registered User

Abaddon's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago/USA
Age: 45
Posts: 383
I'll take a look at it when I get time.

Edit: I have started it and hope to have a beta this weekend.

Last edited by Abaddon; 24 January 2012 at 06:52.
Abaddon is offline  
Old 25 January 2012, 16:01   #5
Solid Snake
Wonderful World Of Amiga
Solid Snake's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Manchester, UK
Posts: 328
Keep up the good work.
Solid Snake is offline  
Old 26 January 2012, 05:56   #6
Abaddon
Registered User

Abaddon's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago/USA
Age: 45
Posts: 383
Here is a beta for you guys.

There is one slight issue that I need to resolve. When the main title screen appears, do not press fire until the robot starts to move down the screen otherwise you will get a blank screen and have to press F10 to quit. You can however press F5 immediately when the screen is displayed and try one of the included passwords.

The game requires 1 meg of chip at the moment.

BUTTONWAIT - Pause intro screen
Custom1=1 Infinite lives and energy

The images that are included are registered to me so you can use the passwords below. I will upload a final version to the zone with unregistered disks.

2. BPPGKFK
3. HNNFSMS
4. VMDTRHR
5. SCGBTJT
6. FHTCKBK
7. HBFBDMD
8. RJBMSFS
9. NPNLLNL
10. SKSHBPB
11. KSKLHKH
12. FTRLMRM
13. FTBLSBS
14. MGLHNHN
15. NBRTDSM
16. JFLLHLP
17. SBPTSJL

Edit: Disks 2 and 3 will be trimmed in the final version.
Attached Files
File Type: lha ViroCopECS.lha (1.64 MB, 78 views)

Last edited by Abaddon; 26 January 2012 at 14:10.
Abaddon is offline  
Old 26 January 2012, 12:15   #7
Solid Snake
Wonderful World Of Amiga
Solid Snake's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Manchester, UK
Posts: 328
Respect to Abaddon. Bowdown!
Solid Snake is offline  
Old 01 February 2012, 06:08   #8
Abaddon
Registered User

Abaddon's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago/USA
Age: 45
Posts: 383
I meant to post an updated slave which fixes an access fault that occurs on an some hardware configs (a500 and a600), but I got sidetracked and now I'm in the middle of adding cd32 joypad support and started 2 meg chip version, so it will not be ready probably till the weekend.
Abaddon is offline  
Old 01 February 2012, 12:51   #9
Solid Snake
Wonderful World Of Amiga
Solid Snake's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Manchester, UK
Posts: 328
Yes, you're right. There is an access fault with the slave when starting on an A600. Lookin forward to the updated slave
Solid Snake is offline  
Old 08 February 2012, 04:19   #10
Abaddon
Registered User

Abaddon's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago/USA
Age: 45
Posts: 383
I haven't had time to complete the CD32 joypad support and I have spent a lot of time trying to track down the bug when pressing fire when the press fire screen first appears. I have not found the issue yet. I did discover starting from fresh images without a registered name it works fine, but once the game is registered the next time you run the slave the issue is present.

Does anyone happen to have the original disks (not ipf). I'm just curious if this issue exist from disk as well.


I have upload a newer version of the slave that resolves the issue with running it on an a500 and a600. Also added blitter patches which can be disabled by setting custom2=1.

Remember do not press fire until Dave moves down the screen. You can however press F5 immediately when the screen is displayed and try one of the included passwords.
Attached Files
File Type: slave ViroCop.slave (1.8 KB, 66 views)
Abaddon is offline  
Old 10 February 2012, 11:32   #11
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 181
good work man! thx!
vulture is offline  
Old 13 February 2012, 14:26   #12
lordofchaos
TinkerTailorContentMaker

lordofchaos's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bedfordshire
Age: 36
Posts: 698
Thank you for the great work on this patch, much appreciated.
lordofchaos is offline  
Old 13 February 2012, 22:16   #13
Abaddon
Registered User

Abaddon's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago/USA
Age: 45
Posts: 383
Quote:
Originally Posted by vulture View Post
good work man! thx!
Quote:
Originally Posted by lordofchaos View Post
Thank you for the great work on this patch, much appreciated.
You're both welcome. I'm still having a bitch of a time trying to find the issue on the initial press fire screen. The 2meg chip version is completed to the same point as the 1 meg version, not sure I notice any difference though, at times I think sounds/music is better, but not 100% sure.

Edit: I took a break from this for a few weeks and just got back to it. I tracked down the bug on the press fire screen and am finishing up the CD32 joypad support. I should have a new slave by the weekend. Still need to check for more snoop bugs.

Last edited by Abaddon; 22 March 2012 at 04:52.
Abaddon is offline  
Old 01 April 2012, 19:47   #14
Abaddon
Registered User

Abaddon's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chicago/USA
Age: 45
Posts: 383
Here is hopefully the final version. I decided not to implement cd32 joypad support as the game already supported a second fire button and I don't think can handle any more play testing of this game.

version 1.0 (03-23-2012) done by Keith Krellwitz (Abaddon):
- System friendly disk imager.
- Manual Protection Removed
- Trainer (Custom1=1) - Infinite Energy, Cash & Lives
- Load/Save registration to HD (saves to Disk.1 image)
- Load/Save high scores
- Patched quit for 68000
- Fixed 1x access faults
- Fixed issue with press fire screen. Issue was with the
diskswap routine.
- Fixed 2x copper snoop bugs
- Custom2=1 - Disable blitter patches
- Fixed access fault which occurs right before the game over screen.
Attached Files
File Type: lha Virocopv1.lha (1.66 MB, 48 views)
Abaddon is offline  
Old 01 April 2012, 22:18   #15
Solid Snake
Wonderful World Of Amiga
Solid Snake's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Manchester, UK
Posts: 328
Complete r-e-s-p-e-c-t to Abaddon for another quality release!

It takes many hours to debug a game and write a slave for any game. My thanks to you and the many other whdload game slave authors. It is due to their dedication, time and effort that we all get to enjoy these Amiga classics.

Viva Amiga

Last edited by Solid Snake; 01 April 2012 at 22:19. Reason: spelling, doh!
Solid Snake is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virocop AGA WHDLoad Anakirob support.Games 15 05 May 2014 12:51
Virocop music swirlythingy request.Music 5 02 October 2012 11:48
Amiga Format Cover Disk 72b Virocop paul2004v request.Other 4 05 March 2012 18:50
Virocop mistake Predseda HOL data problems 6 15 February 2012 22:01
Ripping - Virocop AGA maVado project.Sprites 2 01 August 2005 22:42

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.17330 seconds with 12 queries